info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kılıçdaroğlu: 18 Adayı Yunanistan’dan Geri Alacağız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Eskişehir İl Kongresine katıldı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında Man adası iddialarına, Yunanistan'a geçen 18 Türk adasına ve Reza Zarrab davasına yer verdi. Kılıçdaroğlu, 'Yunanistan savunma bakanı 18 ada için bana yanıt veriyor.

Gel de al diyor.

Bizimkilerden ses yok' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu '2019'da geleceğiz o 18 adayı geri alacağız' dedi. Eskişehir’in su sorununa da değinen Kılıçdaroğlu “Başbakan Yıldırım’a sesleniyorum. Sizin belediye meclis üyeleriniz neden Eskişehir halkına kin besliyor. Neden temiz bir su içmesini istemiyor. Neden Yılmaz Büyükerşen ise senin gücün Büyükerşen’i kaldırmaya yetmez” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları…

Başbakan Yıldırım’a sesleniyorum. Sizin belediye meclis üyeleriniz neden Eskişehir halkına kin besliyor. Neden temiz bir su içmesini istemiyor. Neden Yılmaz Büyükerşen ise senin gücün Büyükerşen’i kaldırmaya yetmez. Ne yaparsanız yapın biz o suyu Eskişehir’i o suyu getireceğiz. Hizmetse sonununa kadar gideceğiz. 80 milyona sesleniyorum. Biz büyükşehir belediyesi su getirmek istiyor. O belediyenin üyeleri su gelmesin diye uğraşıyor. “Rüşvete faiz veren tek hükümet” Herkesin anlayacağını şekilde sordum.

Bu şirket hangi şirket. Bu şirketi kime sattın. Bir türlü cevabını alamadım. Kardeşim senin yakınların o şirketi kime sattın. Ne yerlisin ne de milliyim… Siz mancısız. Soru sormak kavga etmek değilki. Soru soruyorum yanıt ver. Bana da soruyorlar yanıt veriyorum. Sakin bir insanım. Kimseye hakaret etmem. 80 milyonun hakkını koruyorum. “Rüşvete faiz veren tek hükümet” Rıza Zarrab olayını da unutturmaya çalışıyorlar.

Rüşvete faiz veren tek hükümet bu hükümettir. 3 Bakana rüşvet verildi. Ben şu soruyu sordum Erdoğan’a. Neden Zarrab için olumsuz bir cümle kullanmıyorsun. Bana kullanıyorsun. İşçilere kullanıyorsun. Halka kullanıyorsun. Neden Zarrab için bir cümle kurmuyorsun. Ne var bir cümle kursan. Hangi gerekçe ile kurmuyorsun. “18 adayı alacağız” 18 adanın Yunanistan’a ait olduğuna dair belge yok.

Adamlar adaları işgal etmiş. İşgal edildi diyorum, neden sesini çıkarmıyorsun. Süleymanşah’ın türbesini kaçırdılar. 18 adadan ses yok. Yunanistan savunma bakanı bana 18 ada için yanıt veriyor. Gel de al diyor. Bizimkilerden tık yok. 2019’da geleceğiz. O 18 adayı da alacağız. Rahmetli Ecevit nasıl Kıbrıs’a girdi. Onun gibi alacağız.

Biz onun akımından geliyoruz. Sizin milliyetçilikle ilginiz yok. Biz milliyetçiliği Kıbrıs’ın Beşparmak Dağı’na yazdık.