info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kıraç’tan Açıklama: Rahatsızlık Duyuyorum

CHP’ye yönelik iddialarıyla gündeme gelen işadamı İnan Kıraç, isminin siyasete karıştırılmasına tepki gösterdi. Kıraç, “Şaşkınlıkla izliyorum” dedi

İşadamı İnan Kıraç’ın “Yüzde 100 Cumhuriyet Halk Partisi birinci olacak” diyerek gazetecilerle bahse girdiği iddialarını Başbakan Tayyip Erdoğan “Sayın Kıraç’ı bu işlerin içinde görmek istemem, yakıştıramam da. Dünyanın hiçbir yerinde bir işadamı böyle bir riske girmez” şeklinde değerlendirdi. Bu sözler üzerine açıklama yapan Kıraç, kamuoyuna yansıyanların kişisel izlenim olduğunu ve isminin siyasete karıştırılmasından rahatsızlık duyduğunu belirtti.
Eşi Suna Kıraç ile bir haftadır daha önceden planlanmış bir program için İstanbul dışında olduğu belirtilen Kıraç, açıklamasında şunları kaydetti: Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Cüneyt Arcayürek, Emre Kongar’la seçimler üzerine görüş alışverişinde bulunduğumuz ve daha önceki seçim dönemlerindeki gibi görüş ve tahminlerimizi birbirimize bildirdiğimiz sohbetimizin sonlarına şahit olmuştur. Sayın Arcayürek’in 26 ve 28 Mayıs 2011 tarihlerinde görüşlerini bildirdiği yazılar üzerine spekülatif yorumlar yapılmaktadır. Sayın Kongar ile seçimlerin muhtemel sonuçlarını konuştuğumuz ve yemeğine bahse girdiğimiz sohbetimiz ’güvenilir bir kaynağa dayalı’ değil, kişisel izlenimlerimize ilişkindir. Adımın bir süredir siyasete karıştırıldığı, şaşırarak izlediğim ve hakikati yansıtmayan haberlerden samimi olarak rahatsızlık duyuyorum.”

Erdoğan: Kıraç risk alıyor
Önceki gece TRT Haber’de canlı yayınlanan Seçim Özel programında soruları yanıtlayan Erdoğan, anketlerde AK Parti’nin birinci parti olarak çıkmasına karşın İnan Kıraç’ın, “CHP’nin birinci parti olacağı konusunda gazetecilerde iddiaya girdiği” şeklindeki ifadelerin anımsatılarak, “Siz nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna karşılık şöyle konuştu:
“Ben doğrusu İnan Kıraç’ı bu işlerin içinde görmek istemem. Bu işlere bulaştığını duymak da istemem. Bu beni ciddi anlamda rahatsız eder ve yakıştıramam da. Ama hakikaten, yazılanlar söylenenler doğruysa, bu tabi geleceğe yönelik herhalde kendisi de bazı riskleri üstlenmiş demektir. Çünkü bir iş adamı ülkede belli bir güce, belli bir imkana sahip bir iş adamının, böyle bir şeyin içerisine girmesi, adım atması kendisi açısından da ciddi bir risktir. Hiçbir iş adamı bu tür şeyin içerisine böyle girmez. Ama girenlerini de takdir ederim, tebrik ederim. Demek ki dobra dobra çıkmış ’benim yaklaşımım budur’ demiş.”

‘İşadamı bu işlere bulaşmaz’
Erdoğan, “Risk derken ‘söyledi sonuç çıkmazsa mahcup olur’ manasında mı söylüyorsunuz?” ifadesine karşılık da şunları kaydetti:  “Her türlü mahcubiyet olur. Dünyanın hiçbir yerinde iş adamları, hele hele böyle o ülkenin önde gelen iş adamları bu tür işlerin içerisine bulaşmazlar. Çünkü iş adamı dediğin gelen iktidarların hepsiyle çalışacak. Birisiyle çalışıp birisini karşısına almaz, alamaz böyle bir riskin içine girmez. Bunu bu bakımdan ifade ediyorum.”

Çiçek:Bazı adamlar sabıkalı
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İnan Kıraç’ın, sözlerinin sorulması üzerine, şunları kaydetti: “Türkiye’de her vatandaş istediği partiyi tercih edebilir, o parti içerisinde istediği faaliyeti sürdürebilir. Bu çerçevede kalıyorsa, bunun değerlendirmesi farklı ama Türkiye’de maalesef siyasetin taşın altında eli olmadan bir kısım güç odakları eliyle, -bu, sermaye gücü olabilir, başka türlü güç olabilir- siyaseti dizayn ettiği,  bir kısım hükümetleri işbaşından ettiği, milletvekillerini bazı partilerden alıp öbür partiye transfer ettiği, bunun için havuzlar oluşturduğu, havuzlara para koydukları da biliniyor. Onun için iş dünyamızdaki bazı adamlar da sabıkalıdır bu yönüyle. Herkesin bu çerçevede değerlendirmesi lazım.”


 CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU:
‘Şantaj yapıyor’
Başbakanın Erdoğan’ın, İnan Kıraç’a yönelik sözleri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da soruldu.   “Şantaj ve tehdit” olarak değerlendirdiği açıklama için şunları söyledi:
AKP zaten önümüzdeki seçimde iktidar olursa iş adamlarının hepsine söylüyorum, mal varlıklarını başka yerlere kaydıracaklardır. AKP bunu yapacaktır. Gazetecilere böyle yaptı, iş adamlarına böyle yapıyor, sıradan yurttaşa böyle yapıyor. 13-14 yaşındaki çocuğun  boğazını sıkıyor, iş aramaya gelen genci dövüyorlar ve bunun adı demokrasi oluyor. Olmaz böyle şey.”