info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Meğer Hepsi Gizli Kameraymış

Türkiye’yi şoke eden görüntü

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı İzmir’deki gümrük ekipleri, piyasa değeri 500 bin TL olan usb, kalem, çakmak, bellek ve benzeri şekilde tasarlanmış toplam 2 bin 277 adet gizli kamera ele geçirdi
 
Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü koordinesinde İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden yapılan satışlardan yola çıkarak büyük bir operasyon başlattı. Türkiye’ye değişik yollardan gizli kamera ve dinleme cihazları sokulduğu bilgisine ulaşan gümrükçüler, Bayraklı semtinde bulunan ve depo gibi kullanıldığı görülen bir evde yapılan aramada, el konulan bilgisayardaki dosyaların ve bilgisayarda bulunan konuşma kayıtlarının incelemesi neticesinde; Çin’de bulunan gizli kamera satışı yapan firmalarla görüşüldüğü, bu firmalara birçok sipariş verildiği ve satın alınan eşyaların 19 farklı adrese getirtilmek suretiyle ülkeye sokulduğunu belirledi.
 
Eşyalara ait şarj aletleri ve aksamları ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında 660 adet usb, kalem, çakmak, bellek ve benzeri cinsinde toplam 2 bin 277 adet gizli kamera, 208 adet masa saati, 187 adet gözlük, 247 adet anahtarlık, 279 adet askılık, 7 adet yangın dedektörü 234 adet kol saati bulunuyor.
 
Gümrük Muhafaza ekipleri; hareket algılayıcısı bulunan yangın, gaz ve duman sensörü ile askılık, fosforlu kalem gibi yeni nesil gizli kameralar ile ayrıca bunlara ait görüntüleri anlık olarak izlemeyi sağlayan televizyona bağlanabilen kameraların Türkiye’de ilk defa ele geçirildiğini belirtti.
 
Olayla ilgili olarak İzmir’de 3 kişi hakkında işlem yapılarak suç duyurusunda bulunuldu.