info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Pervari de Karakola Saldırı Düzenlendi

SİİRT in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu na PKK lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi

Açılan ilk ateşte 1 asker şehit olurken, 3 asker yaralandı. Karakoldaki askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışma sürüyor. Teröristlerin takviye birliklerin gelişini önlemek için köy yoluna çok sayıda mayın tuzakladığı belirlendi.
Pervari'nin Belenoluk Köyü'nde bulunan Belenoluk Jandarma Karakolu'na bir grup PKK'lı terörist tarafından akşam saatlerinde çeşitli noktalardan uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Önce roketatarla ardından uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlerin ilk ateşinde 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.
Karakolda bulunan askerlerin anında karşılık verip, yoğun ateş altına aldığı bir grup köy içine kaçtı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için peşinden giden askerlerle PKK'lılar arasında köy içinde de çatışma yaşandı. Büyük panik yaşayan köylüler evlerine çekilirken, çatışmanın sürdüğü bildirildi.

KÖY YOLUNA MAYINLI TUZAKLI
PKK'lıların jandarma karakoluna saldırdığı Belenoluk Köyü'ne karayoluyla takviye askerlerin gelmesine önlemek için köy yoluna çok sayıda mayınlı tuzaklar kurduğu tespit edildi. Güvenlik güçleri mayınları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor.
Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle çatışma bölgesine özel eğitimli komandolar gönderildi. Teröristlerin gelen helikopterlere de ateş ettiği öğrenildi. Bu nedenle helikopterlerin inişte güçlük yaşadığı bildirildi. Kobra helikopterlerin de PKK'lıların bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldığı ve bombaladığı bildirildi.
Çatışmada yaralanan 3 askerin ise helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne gönderileceği belirtildi.
Bu arada çatışma nedeniyle Siirt'te tüm resmi ve özel hastanelerdeki doktorlar görev başına çağırıldı. Doktorlar hastanelere gelerek gelecek yaralıları tedavi etmek için hazır bekletiliyor.