info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Polisler Alanda, İşçiler Toplanıyor

1 Mayıs kutlamalarının İstanbul daki adresi Taksim.. Taksim meydanındaki Cumhuriyet Anıtı 6 vinçle ve bariyerle çevrildi. Binlerce polis de alandaki yerini aldı.

Dolmabahçe tarafında ilk toplanan grup Halkın Kurtuluş Partisi oldu. Sabah saat 07.30 sıralarında İnönü Stadyumu’nun altında toplanmaya başlayan grup "Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın sosyalizm" sloganları attı. Grup bir süre sonra davul eşliğinde halay çekmeye başladı.

Taksim Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamaları sebebiyle 3 vince asılmak istenirken yırtılan 800 metrekarelik dev afişin asılma işlemi tamamlandı. Üzerinde "1 Mayıs 77 Suçluları Yargılansın" yazan ve dev bir işçi resmi olan afiş gece tamir edildikten sonra Atatürk Anıtı önüne asıldı.

1 Mayıs kutlamaları İstanbul’da, saat 09.00’da Taksim’e çıkan 3 koldan yürüyüşlerle başlayacak. Şişli-Taksim yönünde DİSK’in önderliğinde DİSK’e bağlı sendikalar, Sendikal Güç Birliği Platformu, Devrimci Haklar Federasyonu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti, kitle örgütü ve meslek odası yürüyecek. Tarlabaşı- Taksim yönünde ise KESK’in önderliğinde Halkların Demokratik Kongresi ve ÖDP’nin de içinde olduğu bazı parti, meslek odası ve kitle örgütü üyeleri yürüyecek. Beşiktaş- Dolmabahçe- Gümüşsuyu kolunda ise TMMOB ve TTB önderliğinde CHP’nin de aralarında olduğu siyasi parti, sendika ve meslek odaları Taksim Meydanı’na yürüyecek. “1 Mayıs Hakkı Müdafaa Günüdür” adıyla sosyal ağlarda örgütlenen “Devrimci İslamcı”lar grubu da kutlamalara “Kapitalizmle Mücadele Korteji”yle katılacak.

TAKSİM 1 MAYIS'A HAZIR / WEB TV

Tüm sendika, siyasi parti, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri kortejler eşliğinde saat 11.00 gibi Taksim’e çıkacak. Katılımcıların tamamının alana girmesinin ardından, Ruhi Su Dostlar Korosu tarafından 1 Mayıs Marşı hep birlikte söylenecek. Saat 13.00’te KESK Genel Başkanı Lami Bilgin, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ile TTB Başkanı Eriş Bilaloğlu konuşma yapacak.

İşçiler alanlarda

Öte yandan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Samsun, Hopa başta olmak üzere yurt genelinde kutlanıyor.  

Ankara'daki kutlamalar Sıhhıye ve Tandoğan'da

Başkentteki 1 Mayıs kutlamaları Sıhhiye Meydanı ile Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştiriliyor.. KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin çağrıcısı olduğu kutlamaların adresi Sıhhiye Meydanı... Saat 11.30’da Tren Garı’nda toplanacak olan katılımcılar buradan Sıhhiye Meydanı’na yürüyerek mitingi gerçekleştirecek. Hak-İş ile Memur-Sen’in mitingi ise Tandoğan Meydanı’nda olacak.

 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, tüm konfederasyonların 1 Mayıs kutlamalarında bir araya gelememesi üzerine konfederasyon olarak Sıhhiye Meydanı’nda miting düzenlemeye karar verdiklerini, Ankara Valiliği’ne iki kez başvuruda bulunduklarını belirten Tutoğlu, “Valilik başvurumuzu yasada öngörülen şartlara aykırı biçimde reddetmiştir” dedi.

Tutoğlu, 1 Mayıs günü büyük bir kitleyle Sıhhiye Meydanı’nda olacaklarını bildirdi.

Öte yandan Ankara’da güvenlik tedbirleri için il emniyet müdürlüğünün çeşitli birimlerinden 6500 polisin görev alacağı öğrenildi.

İzmir'de 1 Mayıs Gündoğdu’da

1 Mayıs, İzmir’de, Gündoğdu Alanı’nda kutlanacak. Konak, Cumhuriyet Alanı, Alsancak İskelesi, Basmane ve Lozan Kapısı önünden yürüyüşe geçecek gruplar, saat 14.00’te Gündoğdu Alanı’nda yapılacak mitingde buluşacak. CHP, Fuar Lozan Kapısı önünden 12.00’de yürüyüşe geçerken DİSK’e bağlı sendikalar, Basmane’den aralarında ÇYDD, Eğitim-İş ve Türk-İş’e bağlı sendikaların da olduğu gruplar, Alsancak İskelesi’nden, çeşitli sosyalist partiler, Konak Alanı’ndan yürüyüşe geçecek. TKP de Cumhuriyet Alanı’ndan yürüyüşe katılacak. Karabağlar Belediyesi’nin 1 Mayıs etkinliği kapsamında Uzundere Rekrasyon Alanı’nda 19.30’da Onur Akın konseri gerçekleştirilecek. Buca’da da Suavi, 20.30’da eski stadyumda konser verecek.