info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sarkozy nin Türkiye Ziyareti Fransız Basınında

Fransız basını: Erdoğan dan Sarkozy e 300 dakikada 300 one minute!

Fransız basını, Sarkozy'nin 5 saatlik ziyaretine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisine ve asgari düzeyde karşılamaya geniş yer verdi.

GAZETELER SARKOZY'Yİ ELEŞTİRDİ

Zaman gazetesinden Emre Demir'in haberine göre; Haber kanalları ziyareti dakika dakika aktarırken, gazeteler Ankara'nın tepkisini çeken Sarkozy'i eleştirdi.

Türkiye'nin Sarkozy'nin ziyaretinden memnuniyetsizliğine değinen Le Monde gazetesi, "Sarkozy'nin 300 dakikalık ziyareti Erdoğan'ın 300 kere 'one minute' demesi için yeterliydi." ifadelerine yer verdi. Gazete, ziyaretin Türkiye'nin beklentilerini karşılamaktan uzak kaldığını belirterek, "Ocak ayında Abdullah Gül en son 30 yıl önce Türkiye'ye gelen Sarkozy'ye İstanbul'un dinamizmini göstermek ve ülkeyle ilgili vizyonunu değiştirmek istiyordu. Ancak, Ankara'nın griliğinde kısa bir ziyaretle yetinmek zorunda kaldılar." yorumunu yaptı.

LE MONDE: FRANSA TÜRKİYE'YE KULAK VERMELİ

Fransa'nın ekonomik ve stratejik çıkarları nedeniyle Türkiye'yle yakınlaşmak zorunda olduğunu belirten Le Monde, Ortadoğu'daki gelişmeleri öngörmekte zorlanan Fransız diplomasisinin bölgede yükselen Türkiye'ye kulak vermesi gerektiğini savundu.

L'Express dergisi Sarkozy'nin kısa süreli ziyaretinin Ankara'yı rahatsız ettiğini belirterek, "Türkiye, Sarkozy'nin önüne AB'ye tam üyelik dosyasını koymaya kararlıydı." ifadelerini kullandı.

OUEST-FRANCE: BÖLGEDEKİ TEK İSTİKRARLI ÜLKE

Ouest-France gazetesi başyazısında Sarkozy'nin ziyaretine değinerek, "tekrar göz ardı edilemez bir güce kavuşan ve bölgedeki tek istikrarlı ülke konumundaki" Türkiye'ye bu seviyede bir ziyaret gerçekleştirilmesinin kabul edilemez olduğunu savundu. Türkiye'nin son yıllardaki siyasi, ekonomik ve kültürel atılımlarıyla bölgedeki en önemli ülke konumuna geldiğini savunan Ouest-France, "Bize en yakın konumdaki bir güçle diyaloğumuz, müzakereler nedeniyle felç edilemez." ifadelerini kullandı.