info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sınavına Dahi Giremezsin

Kılıçdaroğlu: Çıraklık ayıp bir şey değil. Mesleğim hesap uzmanlığı. Onun girmeye dahi cesaret edemeyeceği sınavda binlerce kişi arasından seçildim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi hakkında “çırak” dediğini, çıraklığın ayıp bir şey olmadığını belirterek, “Benim mesleğin hesap uzmanlığı. Onun girmeye dahi cesaret edemeyeceği sınava girip, binlerce kişi arasından seçilen birisiyim. Cesaret edip o sınava dahi giremez” dedi.
Yalova’daki Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, yoksul, ihtiyaç sahibi ailelere 600 lira vereceklerine ilişkin vaatlerini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, kendisine “Bu yoksula parayı nereden bulacaksın?” diye soru yönelttiklerini belirterek, “Lafa bak, Mısır’daki sağır sultan duydu onlar duymadı” diye konuştu.Devlette bu tür yardımları yapan bütün kuruluşları tespit ettiklerini, söz konusu 14 kuruluşun hepsinin bütçesini topladıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Onlar hesap bilmez
“Onlar bilmezler, hesap da bilmezler. Efendim benim için ’çırak’ demiş. Çırak olmak ayıp bir şey değil. Benim mesleğim hesap uzmanlığı. Onun girmeye dahi cesaret edemeyeceği sınava girip binlerce kişi arasından seçilen birisiyim. Cesaret edip o sınava daha giremez. Benim mesleğim hesap uzmanlığı, hesap uzmanlığı yaptım. Gidin, komşularınıza sorun, hesap uzmanlığı nedir? Size diyeceklerdir ’dürüst insanların, çalışkan insanların, binlerce kişi arasından seçilen insanların mesleğidir’. Herkesin ama herkesin onur duyacağı bir meslektir. Ben severim, şeref duyarım hesap uzmanı olduğum için, hesap adamıyım ben. Yoksul insanın karnını nasıl doyuracağını ben bilirim. Niye ’600 lira’ diyorum, niye en az ’bin 150 lira’ diyorum? Çünkü, hesabını, kitabını virgülüne kadar yaptım. 14 kuruluşu buldum, bütçesini topladım. Açığımız 7 milyar lira. 7 milyar lira nedir biliyor musunuz? Tüm devletin, yani kamu harcamalarının yüzde 1.7’si. Yani 100 liradan en fazla 2 lirayı yoksula ayıracaksınız. Bana kaynağını soruyor. 100 liranın 2 lirasını bu memleket ’yoksulluk bitsin’ diye ayırmıyorsa zaten o yönetime ben girmem, o yönetime Recep girer. ”