info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Siyasetçi Olmak ve Siyasetçi Kalabilmek

Günümüzde siyaset arenası çok hareketli geçiyor.

Herkes bir yerlere ulaşabilmenin ve makam sahibi olmanın çabasını gösteriyor.Bunu hak eden var hak etmeyen var.Bunu belirlemek tabi ki benim haddim değil. Herkes,belediye meclis üyesi olabilir,il meclisi üyesi olabilir,belediye başkanı,hatta milletvekili olabilir.Fakat önemli olan bu makamlara oturmak değil,o makamda kalabilmektir.Bunu da hedefe ulaşmadan önceki tavrınız belirler.
   
Eğer bir makama aday olan kişi kendini kasıyorsa,karşısındaki insanlara tepeden bakıyorsa,kişilere nasıl hitap edeceğini bilmiyorsa,başta biz basın mensupları olmak üzere halkın hedefi olmaya mahkumdur.Çünkü liderleri halk seçer,liderler halkı yönetir.Bu dönüşümlü olarak sürer.
 
Ama sen,seni oraya getireni unutur da koltuk sevdasına kapılıp yolundan saparsan,halk da o koltuktan seni indirmesini bilir.Yok,henüz o koltuğa çıkmamışsan,o zaman iki defa vay haline!
Bunu neden yazdım? Bir süredir Çorlu kent konseyi başarıdan başarıya koşuyor.en son seçimde aday olacaklar için mükemmel bir seminer düzenlediler.Sağ olsunlar Tekirdağ basını olarak beni de davet ettiler.
Her şey güzel gidiyordu.Çorlu belediye başkan vekili ve Ergene ilçesi belediye başkan aday adayı Aynet Buyan ve Muratlı belediye başkan aday adayı Taner imamoğlu ile otururken,Görevli olan ismail Çelebi adlı kardeşim yanıma gelerek, “iki aday adayı geldi.Gelsin fotoğrafımızı çeksin dediler.”diye söyledi.Ben de, “ben fotoğrafçı değil,gazeteciyim.Fotoğraf çektireceklerse,stüdyoya gitsinler.Herkes işine baksın.” Dedim.Beş dakika sonra baktım ki,ikisi de çıkıp gitmişler.Demek ki onlar semineri dinleyip bir şeyler öğrenmeye değil,basın var diye fotoğraf çektirip bedava reklam yaptırmaya gelmişler.
 
Hadi birinden beklerdim.Milletvekili aday adayıyken de ilan vermek için “önce ilanı bas sonra para konuşuruz.” diyen biridir.Ama diğerinden beklemezdim.Benden bu arkadaşlara bir dost tavsiyesi;Siz eğer bir makama gelmek istiyorsanız,birincisi alçak gönüllü olacaksınız,ikincisi sizi seçeceklere ve bir yerlere taşıyanlara daha saygılı olacaksınız.Unutmayın,halk denen topluluk insanı göklere de çıkarır,gözden de siler.
 
SEÇECEK OLAN BİZLERİZ.KARAR SİZİN.
Kaynak : Murat Ürtekin