info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Akparti Milletvekili Mustafa Yel TBMM Yemin Töreninde Fenalaştı

Yemin töreni 10 saat sürdü

25. Dönem milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu’nda 10 saatte yemin etti. 10 saat süren törende ilginç anlar yaşandı:
 
-  Genel Kurul’un 480 kişi kapasiteli izleyici locası, yemini izlemek isteyen milletvekili yakınları tarafından doldu. Locada oturacak yer bulamayanlar töreni ayakta izledi. Meclis’in en kalabalık yeri ise muhalefet kulisi oldu. CHP, MHP ve HDP’nin geçmiş dönemde olduğu gibi muhalefet kulisinde ayakta duracak yer kalmadı.
 
-  CHP Ankara milletvekilleri Gülsüm Bilgehen ve Haluk Koç, Ak Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan ve HDP Adana Milletvekili Rıdvan Turan, HDP muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ve HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat ilk birleşimde yemin edemedi.
-  Baykal, eski İçişleri Bakanı, Ak Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala, Ak Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Can, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan ve HDP Mardin Milletvekili Mehmet Emin Aslan’ı da uyararak yemini tekrar ettirdi. Metindeki “insan hakları” ifadesini iki kez “insan kaynakları” olarak okuyan HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, andı üçüncü kez okudu.
 
İftar arası verildi
-  Davutoğlu, yemin ettikten sonra kuliste Ak Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu’nun kızı Reyyan Babaoğlu’nu kucağına alarak sevdi.
-  Genel Kurul’daki yemin töreni yaklaşık 10 saat sürdü. İftar için bir saat yemek arası verilirken, tören iki oturumda tamamlandı.
-  Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, saatler süren yemin töreni sırasında sıranın kendisine gelmesini beklerken fenalaştı. Tansiyonu yükselen Yel, hemen Genel Kurul salonundan kulise çıkarıldı. Yel’e ilk müdahaleyi aralarında Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da bulunduğu hekim kökenli Ak Parti milletvekilleri yaparken, bir sağlık ekibi de kulise yönlendirildi. Dilaltı hapı verilen Yel, ardından Meclis Şeref Kapısı girişindeki ilk yardım merkezine götürüldü.
-  Ak Parti Milletvekili Mehmet Yüksel, yemin öncesinde oruç olduğunu unutup kürsüdeki bardaktan su içmek istedi. Ak Partili vekillerin uyarısı üzerine vazgeçti.
-  CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, kürsüdeki metin yerine yanında getirdiği yemin metnini okumak isterken eliyle su bardağını devirdi. Bektaşoğlu, yemin ettikten sonra kavaslar, kürsüyü ve etrafını temizledi.
-  Milletvekilleri, yemin törenine eşleri ve çocukları ile birlikte geldi. Özellikle CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın çocukları ilgi odağı oldu.
-  Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu kürsüye geldiğinde, HDP’liler yemini sırtlarını dönerek dinledi.