info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yalova Seçimleri İptal

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Yalova seçiminin iptaline karar vererek 1 Haziran 2014’te yeniden yapılmasını kararlaştırdı. Karar sonrasında CHP ve Ak Parti’den de açıklamalar geldi.

AK Parti yerel seçimlerde, Yalova'da kısıtlılar, askerler ve sandık kurulu üyelerinin seçmen olmadığı halde oy kullandığını öne sürerek YSK'ya itirazda bulunmuştu. İtirazı görüşen YSK, konuyla ilgili ara karar almış, İlçe Seçim Kurulundan, oy kullanma ehliyeti olmadığı halde oy verenlerin tespit edilmesini istemişti. Kurul, ilçe seçim kurulundan gelen bilgiler doğrultusunda, Yalova seçiminin iptaline karar verdi. Yalova'da seçimi 1 oy farkla AK Parti adayı kazanmıştı. CHP'nin itirazının ardından seçimi bu partinin 6 oy farkla kazandığı belirlenmişti.
 
SALMAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ
 
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), Yalova'daki seçimi iptal etmesine ilişkin, "Bizim için hiç fark etmez. Allah'ın izni ve Yalovalıların desteğiyle bu seçimi ben yine kazanacağım. Hatta bu sefer öyle bir oyla 6 oyla değil, binlerce fark oyla 1 Haziran'da yapılacak seçimi de kazanacağıma inancım tamdır" dedi.
 
Salman, belediyede düzenlediği basın toplantısında, karardan önceki demeçlerinden birinde, "YSK, iptal kararı verse de umurum da değil. Yalova halkı kararını vermiştir. Bir daha seçim olsa Yalova halkı bana daha çok sahip çıkar. 30 Mart'tan daha çok oy alır, yine seçilirim" dediğini hatırlattı.
 
Seçimin yenilenmesiyle Yalova halkının zamanının çalındığını savunan Salman, 1 Haziran'da da kazananın kendisi olacağını öne sürdü.
 
Hukuka her zaman saygı duyduklarını dile getiren Salman, şöyle devam etti:
 
"AKP, H.B.U. isimli şahsın, kısıtlı olduğu halde oy kullandığı konusunda YSK'ya itirazda bulunurken H.B.U'nun aynı zamanda 1217 numaralı sandıkta kendileri adına sandık görevlisi olduğunu gizlemeye çalıştı. Bu gerçeğin ortaya çıkmasına yani asıl hileyi yapanın AKP olduğunun anlaşılmasına rağmen YSK'nın kararı düşündürücüdür. Bu karar artık her ne kadar hukuki değil de siyasi bir karar da olsa biz hukuka saygı duymaya devam ediyoruz. Daha önce de söylemiştim; bizim için hiç fark etmez. Allah'ın izni ve Yalovalıların desteğiyle bu seçimi ben yine kazanacağım. Hatta bu sefer öyle bir oyla 6 oyla değil, binlerce fark oyla 1 Haziran'da yapılacak seçimi de kazanacağıma inancım tamdır. Bütün bu sürecin sonucunda YSK, seçimin iptaline karar vermiş olsa da başta Yalovalılar olmak üzere tüm Türkiye'nin vicdanında haklılığımızın ortaya çıktığını biliyoruz."
 
 
Twitter'da Yalova atışması!
KOÇAL: BU SEFER SEÇİMİ ALACAĞIZ
 
YSK’nın seçimlerin iptal kararının ardından AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve AK Parti’nin adayı Yakup Koçal parti binasında açıklama yaptı. Yakup Koçal, 30 Mart akşamı seçim kurulunun önce 1 oyla seçimi kazandıklarını ilan ettiğini hatırlatarak, "Ondan sonraki süreç YSK’ya kadar geldi. YSK da bizim iddialarımızın doğruluğunu ortaya koyarak seçimi erteledi. 1 Haziran’da seçim yenilenecek" dedi. Koçal, şöyle devam etti:
 
"Tabi 30 Mart yerel seçimlerinden ciddi dersler çıkarıldı. En başta çıkardığımız ders şu ki; biz Yalova halkına sadece hizmeti ve projeleri söyleyerek kenti geleceğini anlatmaya çalıştık. Maalesef CHP’nin yaptığı karalama kampanyalarını ciddiye almadık. Demek ki bunları da ciddiye almak gerekiyormuş ve biliyorsunuz buna 2 haftadır da devam ediyorlar. Aslı astarı olmayan bir takım saptırmalarla, bir takım faturaları sanki bir şeymiş gibi karalama kampanyasına devam ediyorlar. Bunu halka anlatacağız. Bundan sonraki süreçte önce yapılan karalamalarının, yenilen kul hakkını halkla paylaşacağız. Bundan sonra tekrar bu kentin geleceğiyle ilgili projelerimizi halkla paylaşarak 23 Nisan dedik biliyorsunuz, 2 gün sonra da 23 Nisan, 23 Nisan’a kadar oturmasında mahsur yok. İnşallah 24 Nisan’da o koltuğu AK Parti olarak geri alıp 1 Haziran seçimlerine hep beraber ciddi şekilde hazırlanarak, daha da eksiklerimizi görerek bu sefer riske atmadan seçimi almanın gayreti içinde olacağız."
 
Ak Parti İl Başkanı Pehlivan da, seçimlerde bir takım usulsüzlükler ve sıkıntılar olduğunu savunarak, "İnşallah bundan sonra 40 gün bir sürecimiz var. Bu 40 günlük süreçte zaten her türlü hazırlıklarımızı yaptık biz. Bu sonucu bekliyorduk. İnşallah Haziran ayı itibariyle emanet olarak verdiğimiz koltuğu geri alacağız" dedi.
 
 
 
AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA
 
İptalin ardından konu Bülent Arınç'a da soruldu. Arınç, şunları söyledi: "Bu çok tabi bir şey. Önce Ağrı, sonra Yalova il olarak iptal edildi. Sanıyorum bazı ilçelerde 5 olması lazım, seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Şüphesiz AK Parti bu seçimlere çok güçlü hazırlanacak. Bu belediyeleri kazanmak için bütün gücüyle çaba harcayacak"