info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

3. Dünya Savaşına Doğru

Ukrayna-Rusya savaşının 13. Gününe girilirken, herkes bu savaşın bir grup ayrılıkçıya sahip çıkma mevzusu olduğunu sanıyor.

Bu tamamen bir algı operasyonudur. Asıl mevzunun, Rusya’nın artık bitmenin eşiğine geldiği, ekonomik çöküşe gittiği, soğuk savaşta tamamen güçsüz kaldığı, Rusya’nın yer altı enerji kaynaklarını tüketme korkusu taşıdığı için bu savaşı başlattığı bilmiyor. Türkiye açısından bakacak olursak, aslında tarım cenneti ve yer altı olan zengini olan ülkemizin bu keşmekeşe çekildiği göz ardı ediliyor. 

Rusya-Ukrayna savaşının temelindeki ana unsurlar; 

1-PETROL VE DOĞALGAZ SAVAŞI; Rusya’da bol miktarda petrol ve doğalgaz olduğu bilindiği gibi, Rusya Ukrayna ile sınır olduğu için aynı zengin kaynaklara sahip olmasıdır. Bu nedenle Rusya bu toprakları ele geçirerek buradaki petrol ve doğalgazı ele geçirmek istiyor. 

2-NÜKLEER SİLAH VE UZAY TEKNOLOJİSİ SAVAŞI; SSCB dağıldıktan sonra, Doğu bloku ülkeleri içinde yer alan azınlıklar bağımsızlıklarını ilan edince, NÜKLEER VE UZAY TEKNOLOJİ SANAYİSİ Ukrayna hükümeti sınırları içinde kalınca, Dünyanın üç büyük ülkesi İngiltere, ABD ve Rusya içinden artık Rusya’nın gücü minimuma indi. Şu anda en büyük güçlerden biri haline gelen Ukrayna uzay teknolojisi ve Nükleer santrallere sahip olunca, Putin Ukrayna’yı ele geçirerek tekrar üç dünya lideri arasına girmeye çalışıyor. 

3-YER ALTI KAYNAKLARI Şu sıralar çok konuşulan bir konu da TİTANYUM meselesidir. Titanyum bakımından Dünya’nın % 50’sinin Ukrayna’da olduğu düşünülürse, bu büyük bir güçtür. Uzay gemisi ve uçak yapımında kullanılan en güçlü madenlerden biri olan titanyum, Rusya’nın iştahını kabartıyor. 

4-STRATEJİK GÜÇ; Kırım Donesk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanımak tamamen hikâyedir. Asıl amaç İngiltere’nin yaptığı gibi bu yerleri “MANDA” SI ALTINA ALARAK BURALARA HÜKMETMEKTİR. 

Şu anda kara, hava ve deniz kontrolü bakımından Dünya’nın dokunulmazı olan Türkiye gibi(bu konuda Türkiye’nin konumu ve stratejik önemi konusunu hem köşe yazılarımda hem “Altın Akrep Operasyonu” adlı kitabımda anlatacağım) Ukrayna da gerek Karadeniz gerekse hava ve kara gücü olarak kilit noktada Ukrayna’nın Putin tarafından ele geçirilmesi başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeyi tehlikeye sokar. (Sarıkamış şehitlerimiz faciası ve Napolyon’un hezimetini unutmayalım) Putin’in, KGB istihbarat teşkilatının en önemli lideri olduğu söyleniyor. Putin’in amacı, Hitler gibi Dünya’ya hükmedip tarihe geçmektir. Aslında tarihe geçti bile… 

13 gündür Ukrayna’yı ele geçiremeyen, binlerce Rus askerinin öldürülmesine neden olup kendi halkından dahi tepki görüp nefret edilen lider olarak tarihe geçti. Şu iyice bilinmelidir ki, STRATEJİK ANLAMDA VE KARA ASKERİ GÜCÜ OLARAK TÜRKİYE’DÜNYA’NIN GİZLİ LİDERİDİR.(şu anda kara ordusu bakımından Çin’den sonra ikinci güç konumundayız. 

Rusya gibi Amerika Birleşik Devletleri de eyaletlerinin zamanla bağımsızlık istemesi sonucu dağılacaktır. Adı üzerinde, “birleşik devletler” İngiltere de Büyük Britanya kalıntısı olup gücünü kaybettiği için İsrail ile güç olarak Amerika’yı yönetiyor ama bu böyle gitmeyecektir. Bize düşen, yağ, buğday, akaryakıt, doğalgaz krizi yaratmak değildir. Ülkemiz yer altı ve yer üstü zenginidir. 

Bu nedenle ithal hastalığından kurtulup tarım ve hayvancılığı geliştirmemiz lazımdır. Aksi takdirde filmlerdeki gibi günlük gıda ihtiyacımızı yemek kapsülleri ve bir yudum su ile yaparız. İtidal, birliktelik ve ekonomimizde çıkarcılarla mücadele önemlidir. 

Dünya’yı bırak kendi ülkene, Türkiye’ye bak.