info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Albayrak ve Kul Hakkı - 2

Tekirdağ Kiraz festivali,Türk-Macar dostluk günleri kapsamında, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak bir konuşma yapmış, Macar evi misafirhanesinin hizmete açılmasına kısa bir çalışma kaldığını beyan etmiş, “artık Macarların da burada kendilerine ait bir evi var.

En kısa zamanda da Macaristan’a giderek, ikili kültürel ilişkiler ve çalışmalarda bulunacağız. Artık orası da bizim Tekirdağ’ımızın bir parçası sayılır” derken, ben açıkçası böyle bir seyahat düşünmemiştim. İş adamları ve tarihçilerle bir gezi düzenlenip hem tarihsel bir çalışma yapılacak hem de ticari anlaşmalar yapılacak sanıyordum. 

Oysa Kadir Dedemiz turistik gezi için tüm planlarını yapmış, can dostu, yol arkadaşı Kültür Daire Başkanı Behçet Atlı’yı da yanına alıp, olayı kültürel gezi statüsüne sokup, kendine yakın bulduğu belediye başkanlarını da eşleriyle davet edip, turistik geziye çıkmış. Belediye başkanlarının gelmeme şansı yok. Emir büyük yerden. Gitmezlerse, Kadir başkanın bunu unutmayacağını bilirler. 

Geriye tek şey kalıyor; 
Şimdi Ak Partili belediye başkanlarını götürmeyi istemez basından ve kamuoyundan tepki çekmemek için de bir formül gerekli. En başta da Cüneyt Yüksel bu gezinin amacı, maliyeti ve gerekliliğini sorgulayacaktır. Bu nedenle olası tepkiye karşı onu da davet etmesi gerekir. Cüneyt Yüksel de büyüklerine saygı gösteren, elini öpüp nezaketini her daim gösteren birisidir. 

Büyüğünün davetine icabet ediyor ama eşini götürmüyor. Neticede Kadir Dede eşini de alıp, Macaristan tatiline başlıyor. Havalar soğumadan gidiyor ki, dedemiz tatile gideyim derken hasta olmasın. Sonra bu gezi değil gerçekten kültürel bir çalışma olur. Kılıf da hazır; Neticede Kadir Başkan neredeyse belediyenin tüm birimlerinin başkanıdır. Mühür ondadır. 

Bu gezinin haberinin başına, “belediyeler birliği başkanı” sıfatını da eklerseniz, alın size Kesckemet belediyesi kardeş şehir ziyareti, yanına bir halı bir plaket işte resmi gezi oldu. Sonra alın eşlerinizi, gezin Macaristan’ı...! 

Ey Kadir AĞABEY…!
Ramazan’da iftarının ardından sahurunun masrafını da Büyükşehir belediyesine yıktın. Bazı meslektaşlarımızın da belirttiği gibi, (eğer doğruysa ki bence doğrudur) Kendini Büyükşehir Belediyesinin hemen hemen her biriminin başkanı yaptın ki bunlar da ücret mukabiline tekamül eder diye konuşuluyor. Ramazan’da sahile bin kişilik çadır kurup, (artık bilmiyorum,30-40-50-60 bin lira mı ne kadar maaş alıyorsun)8-10 bin lira verip garibanı iftarda doyurmak yerine, iftarını, sahurunu beleşe getirdiğin gibi, uluslararası gezilerini de mi beleşe getiriyorsun? 

İki yıldır basın bayramında basından kaçıyorsun. Geçtiğimiz yıl şehit haberlerini bahane edip basına verdiğin yemeği iptal ettin, Ekrem Eşkinat’ın basına verdiği kahvaltıya neden katıldın? Basınla buluşmanı şehit için iptal ediyorsun, şehit haberi olduğu gün düğüne gidiyorsun. Bu yıl basına verdiğin yemeği, Büyükşehir belediyesi çalışanı vefat etti diye iptal ediyorsun. Ben çok cenazeden düğüne gittiğini biliyorum. Çünkü, cenazeleri, düğünleri, doğum günlerini kaçırmazsın. Yemek vesaire bahane, basının sorularından kaçıyorsun. Eleştiriye tahammülün yok. Hemen o basın mensuplarını ve gazeteyi kara listeye alıyorsun. 

Şimdi ne yapacaksın? 
Bu kez yeni gazetemin sahibine yazılarımı engelletme şansın da yok. 
ÖZGÜR BASIN DİYORSUN BASINI SUSTURMAYA ÇALIŞIYORSUN. 
HİZMET YAPTIN DA BİZ Mİ YAZMADIK? 
BİR OKULUN BETONUNU DÖKMEYİP, EĞİTİME ÖNEM VERDİĞİNİ SÖYLÜYORSUN. GÖREVE GELDİĞİN GÜNDEN BERİ, BİR AŞAĞISEVİNDİKLİ YOLUNU BİTİREMEDİN. SIRTKÖY YOLUNA BİR YOL YAPTIN BİR YILDA DELİK DEŞİK OLDU. 

Sayın Kadir Albayrak; Bu kul hakkının hesabını belki bu dünyada değil ama herkesin sınavında nasıl vereceksin; 1-Ramazan’da kendine yakın olan köy ve ilçelerde iftar ve sahur verip, gerçekten halk çadırları kurup gariban doyurmadın, belediyenin dolayısıyla halkın parasını kendi belirlediğin doğrultuda kullandın. (Senin için övücü afiş astı diye Şarköy’de ilk iftarı vermen gibi) 2-Halkın parasıyla Macaristan’a gezi düzenledin 3-Sen altına belediye bütçesinden düz yolda jip çekip, sürekli raporu olan engelliden bile, “” güncelleme” adı altında para aldın. Engelliler gününde mesaj yayımlayıp, konuşma yapıp engellilere destek olup sahip çıktığını söylerken yüzün bile kızarmadı. Her gördüğün boş arsaya bir kulübe koyup, “TEKPARK” adı altında vatandaşın parasını aldın. 

TEKİRDAĞ’IN HER TARAFINI DEVASA RESİMLERİNLE DOLDURUP REKLAMINI YAPARKEN, HALKIN PARASINI RESİMLERİNE, AFİŞLERİNE HARCAYARAK KUL HAKKI YEMEKTEN ÇEKİNMEDİN. 
SEVGİLİ HACI KADİR ALBAYRAK AĞABEY; HADİ BU DÜNYADA SORUN YOK, BU KUL HAKLARININ HESABINI NASIL VERECEKSİN? 
DİNİMİZ ÖYLE BİR DİN Kİ, KUL HAKKININ YENMESİNE, KOMŞUSU AÇKEN TOK YATANLARA, BAŞKASININ HAKKINI YİYENLERE, KİN TUTANLARA,AYRIMCILIK YAPANLARA AHİRET KAPISINDA SINAVI REVA GÖRMEKTEDİR. 
BU KUL HAKLARININ HESABI NASIL VERİLİR SAYIN AĞABEY? 

BEN YARIM AKILLIYIM KAFAM BASMIYOR AĞABEY.BİLGİLENDİRİRSEN SEVİNİRİM.