info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Altılı Masa ve İyi Parti Gerçeği - 1

Sistem ve Sonuç

Son günlerde Türkiye’nin gündeminde sürekli bir altılı masa muhabbeti var. 
Bu altılı masa, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDEN SONRA KESİN DAĞILACAK. 
Bunu neye göre yazdığımı soranlar elbet olacaktır. 
Türkiye’de şu anda resmi olarak tam 120 siyasi parti var. Bunların çoğunluğunu partilerine küsüp parti kuran eski siyasetçiler oluşturuyor. Altılı masanın fiyasko olacağını bu sayıya dayanarak şöyle ifade edeyim; Dünya’da hangi ülke olursa olsun, ÜÇ PARTİLİ SİSTEM VARDIR.
1-(DEMOKRATLAR) 
2-(CUMHURİYETÇİLER) 
3-(LİBERALLER) 

Bu partilerin isimleri değişir ama sayı ve sistemleri hep aynıdır. Türkiye’de ise onlarca Demokrat, Cumhuriyetçi ve Liberal parti mevcut. Bunların hepsi de üç temel partinin yavrularıdır. 
Buna göre iki kaçınılmaz son ortaya çıkıyor. 

1-çok parti enflasyonu olan bir ülkede sürekli istikrar asla olmaz. Bu nedenle hiçbir seçim gününde yapılamıyor. 
2-Sonradan kurulan partiler yok olmaya mahkûmdur(altın çağını yaşadığı halde ANAP, DYP, DSP, REFAH VB.) 
-CHP; Başta Cumhurbaşkanlığı hevesinde olan Kılıçdaroğlu olmak üzere parti içinde kendi partilileri koltuk peşinde olup sürekli birbirlerinin açığını kollayan, parti içinde mezhep ve statü kavgası yapan yapıdan kurtulamayan bir CHP var. 
-GELECEK VE DEVA PARTİLERİ; Daha önce Ak Partide Bakanlık ve Başbakanlık yapmış Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın masada farklı sahada farklı açıklamalar yapan, Ak Partide üst düzeyde bulundukları için parti içini iyi bilen Gelecek ve Deva partileri var.
-SP;Bir ekonomi ve toplumsal siyaset dehası Temel Karamollaoğlu’nun (daha etkili bir partinin lideri olsa veya kendisi ayrı bir parti kursa gözü kapalı oyumu veririm ama bulunduğu parti……?) Saadet Partisi var. 
-DP; Artık bitmiş ve gerçekten iyi bir genel başkana ihtiyaç duyulan Demokratların temeli Demokrat parti var. 
-İYİ PARTİ; Halkın değişimde umudu olan ve her kesimden oy toplayan, Ünlü tasavvufçu, ilahiyatçı, sufi ve şair olan Mevlana Celaleddin-İ Rumi’nin dediği gibi, “ne olursan ol yine gel” düsturuyla gücüne güç katan Meral Akşener’in İYİ Partisi var. 

Şimdi şu analize göre; (3) İslamcı parti,(1) Demokrat parti,(1 )radikal İslamcı partinin yanında sözde sosyal demokrat özde eksen kayması yaşayarak samimi bulunmadığı halde bazı kişilere, “BAŞBUĞU” sloganı attıran, başörtüsü yasasına soyunan, Alevi olup Alevilere sahip çıkmayan lidere sahip (1) Sol parti var. Bu altılı masanın yürüyeceğine benim kafam basmıyor. Çözebilen buyursun çözsün. SONRAKİ YAZIMDA ALTILI MASANIN PARTİLERE OLAN ETKİLERİNİ VE SİYASİ SONUÇLARIN NELER OLACAĞINI İYİ PARTİNİN ROLÜNÜ ANLATACAĞIM. Ardından iktidar cephesini ve kayba giden yolu değerlendireceğim. 

Sağlıcakla kalın sevgili okuyucular.