info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Bana Bunlarla gelin

Bana Bunlarla gelin

-Gazeteci kötü yazmaz. 
-Gazeteci iyi de yazmaz. 

Gazetecinin iyi veya kötü yazmasına sebep olan tamamen sizlersiniz. Çünkü bir gazeteci, eleştirel olmaktansa, yapıcı olmayı tercih eder. Bugün inanın bu köşe yazısını zevkle ve takdirle yazıyorum. Tekirdağ adına, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi şehrimiz için kanayan bir yara olan şehir tiyatrolarını hayata geçirerek önemli bir hizmete imza attı. Ben ki Nejat Uygur hocamı, Levent Kırca hocamı izlemiş, Levent Kırca ile hayata gözlerini kapatmadan önce son röportajını yapmış gazeteci olarak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin biz gazeteciler için sahnelettiği tiyatro oyununu soluksuz izledim. Özellikle başroldeki oyuncunun hafızası ve ezberine hayran kaldım. 

Hiciv önemlidir. Hicvi yansıtan sanatçı, başımın tacıdır. Hani ismi, "gözlerimi Kaparım,vazifemi yaparım" ya, ben gözlerimi kırpmadan seyircilik vazifemi zevkle icra ettim. Atatürk`ün dediği gibi, "sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş" olsa da, şimdi o damar şah damarı gibi atmaya başladığı için Tekirdağ adına, tiyatro adına mutluyum.

Umarım diğer bir hayalim olan Tekirdağ Altın Kiraz Film Festivali ile aynı mutluluğu yaşarız. Bir de bizleri bu tiyatroya hazırlayan basın ve halkla ilişkiler Daire Başkanı Ogün Kürümoğlu`na, bu süreçte sürekli bizimle iletişimde olup her türlü imkanı sağlayan Nilay Aksoy`a, tiyatro öncesi ikramlarıyla sürekli emek harcayan kokteyl servisi yapanlara,şoförlere ve tabi ki Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak`tan tüm idarecilere de ayrı bir parantez açmak lazım.

Sanat adına, tiyatro adına keyifli bir akşam yaşattılar. Bugün biz seyirci ve misafirdik. Umarım bu güzel tiyatro ekibini tüm ilçeler de izleme şansını yakalar. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bana bunlarla gelin ki iyi yazalım. Yazılarımıza iyi ya da kötü yön verecek olan sizsiniz. Şahsım Celal Çalık hocanın başkanlığında Tekirdağ Edebiyat Kültür Sanat Derneğinin kurucu üyesi, basın temsilcisi şair ve yazar olarak büyük bir keyif aldım. Umarım tiyatro gibi şair ve yazarlar da bu sanat girişiminde destek görür. Bu akşamki tiyatro ekibine bize yaşattıkları güzel anlar için teşekkür ederken, eleştiri yapmadan da duramam. Bu benim kanımda var. Eğer afişe tiyatro yazılmışsa, müzikalin ne gereği vardı. Nejat Uygur tarzı harika bir tiyatro, şarkı girişleriyle seyirciyi tiyatronun sosyal mesajından uzaklaştırıyor. Başroldeki oyuncuyu seramonide hafızası ve ezberinden dolayı ayakta alkışladım. Müzikal olmasaydı, diğerlerini de alkışlardım.

Keyifli bir oyun ve emeği geçenlerin eline emeğine sağlık tebrikler.