info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Başkanlar Kapıştı, Halk Perişan

Ey sevgili halkım…

Bir komedi-drama filminin tam da ortasındayız. 

SPONSOR; Türkiye Cumhuriyeti Devleti-İller Bankası 
YAPIMCI-YÖNETMEN; Kadir Albayrak 
CAST DİREKTÖRÜ; Cüneyt Yüksel 
FİGÜRANLAR; Tekirdağ halkı 

Bu köşe yazıma neden böyle başladığımı eminim merak ediyorsunuzdur. Sizi fazla merakta bırakmayayım. Bildiğiniz gibi, Cüneyt Yüksel yol yapar, kaldırım yapar, sahil düzenlemesi yapar, Kadir Albayrak 
TESKİ’YE SÖYLEYİP HER TARAFI DEFALARCA KAZDIRIRDI. 

Tabi bu eziyete taş olsa çatlardı. Sonunda beklenen oldu. Cüneyt Yüksel de, “el mi yaman bey mi yaman” dedi ve toplu taşıma otobüslerini artık şehir merkezine sokmaz oldu. Yani filler tepişince, biz karıncalar ezildik. Kadir başkan sağ olsun öyle bir otogar yaptı ki, dön dön içine girip çıkmak labirent gibi imkansız. Daha bitmeden her tarafı dökülüyor da bir tuvalet klozeti ile uğraşıyor. Şimdi şehir merkezinde 1-3 ve 2-7 numaralı otobüslerden başkası kalmadı. Vatandaş Çorlu’dan, Muratlı’dan geliyor, şehir merkezine gitmek için 6.25 lira ödüyor. Ardından bir de şehir içi için 6.25 lira daha ödüyor. Zaten kooperatiflerle de hep tartışmalı, kavgalı, mahkemelik. Çerkezköy meselesi hala sürüyor. Bir de otogar yeri berbat. 

ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİNE OTOBANDAN GİREMİYORSUNUZ. REZALETİN DANİSKASI. İKİ BAŞKAN BİR ARAYA GELİP HALKIN DERDİNİ ÇÖZECEĞİNE, SÜREKLİ REKABET VE İNATLAŞMA STRATEJİSİ PEŞİNDE KOŞAN KADİR ALBAYRAK NEDENİYLE O DA OLMUYOR. 

Yazık değil mi bu halka? Olan Tekirdağ ve ilçelerinde yaşayan halka oluyor. 

CÜNEYT YÜKSEL’E VATANDAŞTAN ÇAĞRI; “KUR KENDİ OTOGARINI KUR KENDİ TOPLU TAŞIMA ARACINI ARKANDAN ÖLÜME GİDERİZ

Kadir Albayrak’ın çözümsüz siyasetinden ve iki başkanın tartışmasından bıkan halk çareyi Süleymanpaşa belediye başkan Cüneyt Yüksel’e seslenmekte buldu; “Cüneyt başkanım, biz bu kavgadan bıktık. Her ilçenin kendi otogarı var, toplu taşıma otobüsü var. Sen de kendi otogarını kur, kendi toplu taşıma filonu oluştur, senin ardından ölüme gideriz. Sen Büyükşehire mecbur musun? Sen kendi otogarını kendi toplu taşıma otobüs filonu kuramıyor musun? Kurtar bizi bu mağduriyetten” diyorlar. 
 
VAY BE KADİR DEDE… 

Zoru başardın, bu halkı perişan ettin ya, seni tebrik ederim. Herkes böyle bir kaosa, böyle bir çıkmaza imza atamaz. 
İlk karşılaştığımızda seni ayakta alkışlamak istiyorum. 
Bir halk ancak bu kadar mağdur edilir. 
Ne diyeyim… 
Herkes hak ettiği gibi yönetilir. 

BİR SONRAKİ YAZIMDA TOPLU TAŞIMA KARTLARINDAKİ SKANDALLAR DİZİSİ VE İSTANBUL, İZMİR, EDİRNE’DEKİ UYGULAMALAR İLE TEKİRDAĞ’DAKİ SAÇMALIĞI ANLATACAĞIM.