info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Beyoğlu Ihlamur Şenliğinin Geldiği Nokta Üzücüdür

Ben Beyoğlu köyünü, Mustafa Yalaz sayesinde tanıdım.

Dört yıldır ıhlamur ağası olan Şerafetdin Terzi de yine Mustafa Yalaz sayesinde tanıdı. 
Öyle ki, ünlü gazeteci İmambakır Üküş de, bir şenliğe onlar sayesinde katıldı. 

Gelelim bu dernekle tanışmama ve o zamandan bu zamana o derneğin değişimi ve yavaş yavaş kan kaybetmesine; Herkes benin sivil toplum kuruluşlarına,özellikle derneklere ne kadar destek olduğumu,hepsinin bir zümre ve kültürü yaşattığı için varlığını idame ettirmesi gerektiği düşüncemi bilir.

Bir gün sosyal medyada bir dernek başkanının feryadını okudum. Mustafa Yalaz adlı bu başkan, “Tekirdağ’da hiç duyarlı gazeteci yok mu?biz bu vatan için canını vermiş Çanakkale şehitlerimiz için mevlit okutuyoruz,hiçbir gazeteci gelmiyor” diye yazmıştı.Ben de, “çağırdın da gelmedik mi başkan?” dedim. O tarihten itibaren dört yıldır programım elverdiğince katılmaya gayret gösterdim. 

Gelelim o günden bu güne derneğin artısı ve eksisine; 
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ETKİNLİĞİ; Çanakkale şehitleri anma etkinliğine, güne uygun katılımlar sağlanıyordu. Gaziler kalabalık bir şekilde yer alıyordu. Aynı gün Tekirdağ`ı 18 Mart ile bağdaştıran 57.alay yürüyüş komitesi de orada yer alıyordu.Yine o günü değerli kılan,öğrencilerin adına kermes düzenlenmesi bulunuyordu. 

Yine Kızılay etkinlik alanına tüm araçlarıyla katılıyordu. Çay araçları ve kan alma araçlarının yanı sıra, çadırlar kurularak kan bağışı yapılıyordu. Mustafa Yalaz döneminde 2 saat içinde 26 kan bağışı yapıldığına şahit oldum.

ARTIK BU ŞEKİLDE OLMUYOR. ANNELER GÜNÜ; Anneler gününde de çeşitli etkinlikler yapılıyor, huzurevi ve sakatlar derneğinden annelerin köye getirilerek, köy halkıyla bu anneler eğlence ve ikramlar eşliğinde güzel bir gün geçiriyordu. O gün anneler bir kez daha MUTLU BİR GÜN YAŞIYORLARDI. ARTIK BU DA OLMUYOR.KALDIRILDI.

İFTAR PROGRAMI; İftar programı olsun, Ihlamur şenliği olsun, yapılan ikram ve her türlü şeyde belediye amblemlerinin olması, bu tür organizasyonları Beyoğlu derneğinin değil belediyelerin yaptığı izlenimi oluşturması hem köylüler hem de katılımcılar tarafından huzursuzluk yaratıyor.

GEÇEN YIL YAĞMURDA SULU İFTAR YAPTIK VE BU YIL KATILMADIM. IHLAMUR ŞENLİĞİ; Ihlamur şenlikleri ise tam bir hayal kırıklıkları olmaya başladı. Eskiden ıhlamur şenliklerinde köfteci,çaycı,pilavcı ve daha birçok esnafın katılımıyla şenlik alanı adeta panayır yerine dönüyordu. Ayrıca folklor gösterileri ayrı bir renk katıyordu. AYRICA, KATILAN MİSAFİRLERE İKRAMDA EKSİKLİK OLMUYORDU. ARTIK ESNAF KATILIMI YOK.İKRAM YOK.GEÇEN YIL OLDUĞU GİBİ,İKRAMLARDA GEREK ÇANAKKALE GEREK IHLAMUR ŞENLİĞİNDE BELEDİYE AMBLEMLERİNİN OLMASI,ŞENLİĞİ BEYOĞLU DERNEĞİ KİMLİĞİNDEN ÇIKARIYOR.ETKİNLİKLERİ BEYOĞLU KÖYÜ DEĞİL BELEDİYE YAPMIŞ GİBİ ALGILANMASI KÖY HALKINDA HUZURSUZLUK VE ENDİŞEYE NEDEN OLUYOR. 

Eskiden bir dönem hangi derneğe gitseniz, Beyoğlu köyü dayanışma ve hizmet derneğinin adı mutlaka bir şekilde geçiyordu. Şimdi esamesi okunmuyor. Bu köyü çok sevdiğimden, bütün derneklere örnek olan bunların artık olmaması beni derinden yaralıyor. Sözde Büyükşehirin sahip çıktığı görülen bu derneğin Ihlamur şenliği büyük bir hayal kırıklığı ile sonuçlandı. 

PEKİ, HATA KİMDE; 
Tabi ki başta başkan olmak üzere, yönetimdedir. Başkanın, “Kadir başkan iftarlar olsun, inceleme olsun, bütün Şarköy’ün köylerine gidiyor, bizim köye gelmiyor. Kadir başkan sadece Çanakkale ve Ihlamur şenliğinde bizi hatırlıyor. Bizi makamına kabul etmiyor, görüşemiyoruz” diye röportajı elimde var. 

Sırf şenlik öncesi organizasyon bozulmasın diye yayımlamadım.  

GELELİM YANLIŞLARA; 
1-Önceleri, esnaf ve kuruluşlar sponsor olmak için yarışıyordu, şimdi siz belediyelerin kapısında bu derneği yardıma muhtaç görüntüsüne dönüştürdünüz. 
Ne işiniz var Büyükşehirde? Gidersiniz, bir davetiye bırakırsınız, gelmezlerse, bizler ordayız. “davetiye bıraktık, tenezzül etmediler diye basın açıklaması yaparsınız. 
Siz onlara yalvarmayın, onlar size destek olsun. Neticede STK olarak seçilmek için onlar size muhtaç, siz onlara değilsiniz. 

2-Üç kuruşluk destek yapıyorlar, her şeye belediye amblemini, ismini koyup şov yapıyor, etkinliği lütfedip onlar yapmış gibi oluyor. 
GERÇEK BİR DERNEK BAŞKANI, “BANA GÖNDERDİĞİNİZ NE OLURSA OLSUN, BELEDİYE AMBLEMİ İSTEMİYORUM. BU BENİM ETKİNLİĞİM, ÇIKAR HALKIN HUZURUNDA SİZE TEŞEKKÜR EDERİM AMA BELEDİYE AMBLEMİ OLURSA GERİ GÖNDERİRİM” Diyemiyorsa, bu başkanlığı yapamıyor demektir. 

3-Önceleri yemeği olsun, çadırı olsun, gösterileri olsun, her şeyi dernek yapardı. Şimdi hiçbir şey yapılmıyor. 

4-bir sanatçı ve bir davetiye için, şenliğin sahibi büyükşehir oldu.4-5 bin liraya bir sanatçı,150-200 liraya davetiye için, Beyoğlu Ihlamur şenlikleri, Büyükşehir Ihlamur şenliklerine dönüştü. Büyükşehir belediyesinin kapısını aşındırana kadar, 5-6 bin liralık parayı Ihlamur ağanız Şerafetdin Terzi de köy imecesi de karşılardı. Bir de çok katkıları olmuş gibi,büyükşehre adeta plaket yağdırdınız.Vah vah vah,gözlerim yaşardı. 

BU FİYASKOYA DEĞER MİYDİ? 
5-Bir de başkana sormak lazım, sizin yönetimde Yunus Yörükler’den başka adam yokmuş gibi, hep ikiniz çalışıyorsunuz. Eğer olaya Yunus Yörükler el atmasaydı, Ihlamur ağanızı dahi seçemiyordunuz. 

6-Siz Şarköy’e bağlısınız. Ne işiniz var Büyükşehir belediyesinde, Süleymanpaşa belediyesinde. 
Şarköy belediyesi olduğu yerde, organizasyon için Büyükşehir veya Süleymanpaşa belediyesine gitmek büyük yanlıştır. Ben Şarköy belediye başkanı olsam, “beni yok sayana ben selam bile vermem” derim. 

7-EN BÜYÜK YANLIŞINIZ DA, BU ETKİNLİĞİ ADETA BİR CHP ETKİNLİĞİNE DÖNÜŞTÜRMENİZDİR. SİYASİ GÖRÜŞÜNÜZ NE OLURSA OLSUN, BU ETKİNLİĞE, HER PARTİDEN YÖNETİCİLERİ VE KAMU TEMSİLCİLERİNİ ÇAĞIRMALISINIZ. 
BUNA ŞARKÖY, KAYMAKAMI EMNİYET MÜDÜRÜ VE JANDARMA KOMUTANI DA DÂHİLDİR. 
ÇANAKKALE ETKİNLİĞİNE ÇAĞIRIYORSUNUZ, ŞENLİĞE ÇAĞIRMIYORSUNUZ. 
NETİCESİNDE KENDİN ÇAL KENDİN SÖYLE DURUMUNA DÜŞTÜNÜZ. 

KISACA SON ŞENLİKTE, KİMSE YOKTU. DERNEK YÖNETİMİ SINIFTA KALDI. BİR YUNUS YÖRÜKLER İLE OLMUYOR. 
MUSTAFA YALAZ DÖNEMİNİ ÖZLÜYORUM. 
ARTIK BAŞKAN İSTİFA ETMELİ VE İŞ BİLEN YÖNETİCİLER GELMELİDİR. BEYOĞLU KÖYÜ IHLAMURUNA SAHİP ÇIKILMALIDIR. 

LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ.