info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Birileri Bu Eğitimciyi Uyarsın

Geçtiğimiz kış CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem İnce Muratlı’ya gelerek Muratlı Belediye Düğün Aalonunda bir konuşma yapmıştı. Konuşma bitiminde Muharrem İnce’nin yanına giderek “Sayın vekilim ilçe yönetimiyle sizi toplu bir fotoğraf çekelim”dediğimde kendisi olumlu karşılamış tüm yöneticiler elini kaldırıp fotoğraf çekimi için poz verirken bir emekli öğretmen Muharrem ince’ye sarılarak fotoğraf çekiminin adeta canına okumuştu.
 
Aradan zaman geçti geçtiğimiz günlerde CHP milletvekili aday adayları ilçe parti teşkilatlarını ziyarete başladı. Bu ziyaretlerden birinde ilçe başkanı ile basın ve halkla ilişkilerden sorumlu parti yöneticisi dururken basın mensubuna müdahaleye kalkışan bir emekli öğretmen olmasına partinin tüzüğünü bilerek ona göre davranması gerekmesine rağmen ilçe başkanını ve basın temsilcisini hiçe sayarak öne çıkma çabasıyla basına müdahalede bulunmasına ilçe başkanının sessiz kalmasına bir anlam veremiyorum.
 
Onu da geçtik bir spor kulübünün dayanışma gecesinde milletvekili aday adayı İsmail Doğaroğlu ile belediye başkan yardımcısı Güler Aktaş’ı ve eşi ADD ilçe başkanı Bekir Aktaş’ı fotoğraf çekerken aniden kareye girerek elinde sigara ile kendisinin de fotoğraf karesinde yer almaya çalışması bardağı taşıran son damla oldu. Ben “lütfen çekilin ben elinde sigara olanları fotoğraf çekmem” dememe rağmen “sen ne yapmaya çalışıyorsun” diyerek bir emekli öğretmen bayana yakışmayacak bir davranışta bulunması basın mensubunun üzerine yürümesi esef vericidir.
 
Şimdi CHP Tekirdağ il  ve ilçe başkanına soruyorum;
-Bir yöneticinin ilçe başkanı ve basın ve halkla ilişkilerden sorumlu yöneticisi dururken yönetim toplantısında basına ne yapacağını söylemesi doğru mu?
-Kapalı alanda sigara içmek yasak olduğu halde kapalı alan olan Muratlı Sanayi Düğün Salonunda özellikle eğitimci olan bir yöneticinizin sigara içmesi doğru mu?
-Kapalı alanda sigara elindeyken önemli kademedeki insanlarla basın mensubuna fotoğraf çekmesi için baskı yapması doğru mu? (gazeteci kişilerin özel fotoğrafçısı değildir.Hangi fotoğrafı çekip çekmeyeceği kendi inisiyatifindedir.)
-Kendisini kapalı alanda sigarayla çekmeyerek aslında iyilik yapan basın mensubunun üzerine “sen ne yapmaya çalışıyorsun?” diyerek yürümesi doğru mu?
-Daha önce de olumsuz çıkışlar yaptığı bilinmesine rağmen ilçe başkanının bu kişiyi yönetime almasının sebebi nedir?
-İlçe başkanı yönetimini toplayıp etkinlik ve toplantılarda nasıl davranılması gerektiğini anlatmıyor mu?
 
İL VE İLÇE BAŞKANININ ÖZELLİKLE EĞİTİMCİ BİRİNİN BU TÜR DAVRANIŞLAR SERGİLEYEN YÖNETİCİ HAKKINDA  NE TÜR BİR UYARI VE DAVRANIŞLARDA BULUNACAĞI MERAK EDİLİYOR.