info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Biz Ne Bürokratlar Gördük

Bu yazı aslında yeni ÖDÜLLÜ Valimiz Sayın Recep Soytürk`e öneri niteliğindedir.

Çünkü Sayın Aziz Yıldırım`ın görev süresince boşa kaybedilmiş 5 yıl var. 
Bakalım ödüllü Valimiz köşe yazımı okuduktan sonra, basın mensuplarının yazdıklarını okuyup Tekirdağ için birlikte mi çalışacak yoksa Sayın Yıldırım gibi sürekli açılış ve basın açıklamalarıyla kendi reklamını mı yaptıracak? 

ARTIK TEKİRDAĞ`IN KAYBEDECEK BİR GÜNÜ DAHİ YOK. 
Neyse sevgili okuyucularım, ben köşe yazımın başlığına döneyim; 
- Bir köşe yazım, bir haberime hastane yıkıp yeni hastane yapan bakan gördüm. Doktorsuz, RUHSATSIZ, kantinsiz tek devlet Hastanesi diye yazmıştım. Dönemin SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU, her ne kadar bana bu çok ciddi bir itham demesine rağmen haber ve köşe yazımı inceleyip ruhsatsız hastaneyi yıktırıp yeni hastane yaptırdı. Muratlı harika bir hastaneye kavuştu. 
- Bir telefonla çözüm üreten MECLİS BAŞKANI GÖRDÜK. Yurt dışında pandemide mahsur kalmış bir aileyi eski (Meclis Başkanı Mustafa Şentop`a ilettim, hemen konsoloslukla irtibat kurup gereğini yaptı) 
- ÖLÜM YOLU diye bir köşe yazıma, anında müdahalede bulunan İÇİŞLERİ BAKANI OLMUŞ VALİ GÖRDÜK. (Şu anda İÇİŞLERİ BAKANI OLAN ALİ YERLİKAYA, sabah 08.40`da beni arayarak," Muratçığım yazını okudum ihaleyi başlattım "dedi ama tamamlamaya fırsat bulamadan tayini çıktı. AMA TEKİRDAĞ`IN ALTIN YILI YERLİKAYA ZAMANINDA YAŞANDI) 
- Yüzlerce köşe yazım ve haberime önem verip, Valileri arayıp sorunlara çözüm üreten iktidar milletvekilleri ve mecliste soru önergesi veren muhalefet milletvekilleri gördüm. Bir önceki dönem milletvekili MUSTAFA YEL ile şimdiki dönem milletvekilleri MESTAN ÖZCAN ve ÇİĞDEM KONCAGÜL şahittir) 
- Milletvekilinin evinin önünde tehlikeli görüntüler haberime, anında müdahale eden milletvekili gördük. (Süleymanpaşa`da evinin önündeki tehlikeli elektrik kablolarını haber yapınca, tüm Tekirdağ ilçelerinde kabloların yer altına alınması için gereğini yapan ÇİĞDEM KONCAGÜL Tekirdağ`a önemli bir hizmet kazandırdı) 
- Basın mensuplarına en büyük değeri veren ve yazılarını önemseyen Vali ve Vali yardımcıları gördük. (VALİ AYDIN NEZİH DOĞAN VE VALİ YARDIMCILARI MUSTAFA MASATLI İLE MUSTAFA YEL ile birlikte, TEKİRDAĞ`DA BİR İLKİ YAPTI VE HİÇ BİR VALİ BUNU YAPMADI) basın mensuplarının haber ve köşe yazılarına, Vali yardımcıları ve kurum müdürleri tarafından yazılı cevap verme uygulamasını başlattı. ( Hala Trakya Demokrat gazetesindeyken yazılarına belen resmi cevaplar arşivimdedir ) VALİ YILDIRIM İSE KURUMLARA BASINA BAŞARILARINI BİLDİRMEYİ DAHİ YASAKLADI.KENDİ KONUŞMASIYLA BİRLİKTE KENDİSİ AÇIKLAYIP ÖN PLANA ÇIKMAYA ÇALIŞTI VE BEN DE HİÇ BİR HABERİNİ YAYIMLATMADIM. Sayın SOYTÜRK`ün de Aydın Nezih Doğan gibi yapması temennimizdir. 
- Bir köşe yazıma, iç edilmek isteyen 1 milyon 250 bin lirayı hak ettiği yerine harcatan, bir köşe yazıma anında arabaya atlayıp inceleyip talimat veren Valiler gördük.(ENVER SALİHOĞLU, " Muratlı Kültür Merkezinin 1 milyon 250 bin lirası nereye gitti " diye yazdım, ertesi gün şimdi il Milli Eğitim Müdürü olan dönemin Kültür ve Turizm Müdürü Ersan Ulusan`ı da yanına alıp inceleme yaptı ve ödeneği direk yerine yaptırdı. " Tekirdağ zehir içiyor " adlı köşe yazıma istinaden inceleme yaptırıp su kuyularına önlem aldırdı) 
- Haber ve köşe yazılarına istinaden operasyon yaptıran ve sonuç alıp sabahın 09.00`unda bana telefon açıp teşekkür eden ama kurum müdürü kankasını kollamak için hukuk önünde hesaplaştığım ve koruduğu müdürle birlikte giden Vali de gördük. " Suriyeli dilenci çeteleri Tekirdağ`da korkutuyor " ve " Değirmenaltı`nda işletmelerde tütün ve. nargileyle uyuşturucu " yazılarım ile VALİ MEHMET CEYLAN bizzat, arayıp " haklı çıktınız ilginize teşekkür ederim " derken, " göletlerimizi peşkeş çekiyorlar " ve " göletlerimizde milyonluk kamu zararı " yazılarım için karşı karşıya geldik ve sürekli birlikte takıldığı Tarım Müdürüyle birlikte gittiler. 
- Belgeli, videolu haberi, "aslında öyle değil" diye yalanlamaya kalkan Valiler gördük. Evet son Valimizden bahsediyorum. Tekirdağ`ın son Valisi AZİZ YILDIRIM, "Cumaya gittiler, işten kovuldular" adlı haberim SABAH gazetesinde manşetten verildiği, Türkiye`de ve Dünya`da büyük ilgi gördüğü, sayısız gazete, televizyon ve internette büyük yankı uyandırdığı halde, Milletvekili Mustafa Yel`in yanında "bu haberin Cuma ile alakası yok"demesi, benim de, "Sayın Valim, siz ne demeye çalışıyorsunuz, biz yalan haber mi yapıyoruz? kanıt var röportaj var " dememin ardından, şu an MECLİS BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ, "NE OLDU KARDEŞİM, SORUN NEDİR?" deyince, " Sayın Başkanvekilim, Valiniz mazlumu koruyacağına, Cumaya gittiği için işten kovulan 26 işçiyi yalancı çıkarıyor ve beni yalan haberle itham ediyor" dedim. AK Parti Tekirdağ bir önceki dönem milletvekili MUSTAFA Yel Numan Kurtulmuş`a, "Murat Bey belgeyle habercilik yapan dürüst bir arkadaşımızdır. O yazmışsa doğrudur" dedi. O tarihten itibaren de Vali Yıldırım ile muhatap olmadım. 

Şimdi Sayın Valimize çağrımdır; Gelin ALİ YERLİKAYA gibi AYDIN NEZİH DOĞAN gibi ENVER SALİHOĞLU gibi MUSTAFA YEL VE MUSTAFA MASATLI gibi Tekirdağ için birlikte çalışalım. 
Takdir sizin "YILIN EN BAŞARILI BÜROKRATI" Sayın Recep SOYTÜRK,Tekirdağ`a hoş geldiniz.