info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Bu Parti (İyi) mi (Kayı) mı - 2

Neden ismi İYİ Parti?

Kim ne derse desin, bu partinin kurucularının MHP’Lİ parti mensupları olduğu aşikârdır. 

İYİ Parti ismini de sonuna kadar destekliyorum.(aslında İYİ Parti isminin yanı sıra, amblemin de çağrıştırdığı gerçek düşünceye istinaden KAYI BOYU SEMBOLÜ olmasının da bir sakıncası yoktur) 

Anladığım kadarıyla parti yöneticileri, ya bunu tüm kesimleri kucaklayan bir parti düşüncesiyle yola çıktıkları için diğer seçmeni kaybetmemek için bu kadarla bıraktı ya da kasten bu şekilde yaparak gündemde daha çok konuşulsun diye bir düşünce içerisinde oldular. Her iki düşüncede de başarılı oldular diyebiliriz. Fakat benim gibi arada sırada kafası bazen çalışan, işi gücü kitap okumak olan ama âlim olmayı beceremeyen insanların kafası da takılıyor işte, artık hoş görün.

İYİ İLE KAYI’NIN NE ALAKASI VAR?
Benim anladığım kadarıyla, Akşener’in beyin takımı oturmuş, günlerini gecelerine katmış ve şu kanıya varmış olabilirler; “şimdi biz bir yola çıktık. Fakat bu yolda, atalarımızın yaptığı gibi, sıfırdan küllerinden doğmuş Anka kuşu gibi, biz de tıpkı Osmanlı gibi Türkiye Cumhuriyetini küllerinden zirveye çıkaralım. Bu yüzden,bir yeni doğuş çıkışı yapmamız lazım. Bunun için de, kimseyi küstürmeden, tabanımıza da, “biz hala aynı düşüncede aynı yoldayız” mesajı vermek için bir sembolümüz olsun. Bunun için de herkesin kesin olarak onaylayacağı, büyük imparatorluğa vesile olan KAYI SEMBOLÜNDEN YOLA ÇIKALIM” DEMİŞ OLABİLİRLER. 

BUNDA DA BAŞARILI OLDULAR. ARTIK İLKOKULA GİDEN BİR ÇOCUK BİLE, İYİ PARTİ SEMBOLÜNÜN KAYI SEMBOLÜNÜ ÇAĞRIŞTIRDIĞINI BİLİYOR. 
ÇÜNKÜ TELEVİZYON SEYREDİYOR, İNTERNETTEN ARAŞTIRIYORLAR. KAYI BOYU İLE İYİ PARTİ NEYİ HEDEFLEDİ? 
Eğer bugün Türkiye Cumhuriyeti varsa,bunu Kayı boyunun Beyi Ertuğrul Gazi’dir.Türk Milletinin altın çağı,Kayı boyu ile başlamış,Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi ile üç kıtaya hükmetmiştir. 
KISA VE ÖZ OLARAK İFADE ETMEK GEREKİRSE, ERTUĞRUL GAZİ İLE KÜÇÜK BİR BEYLİKTEN ÜÇ KITAYA HÜKMETMİŞ BİR İMPARATORLUK DOĞMUŞTUR. 

Fakat (Osmanlı imparatorluğunu yıkan), Osman Gazinin oğlu Orhan Gaziden başlayıp son padişaha kadar süren ecnebi kadınlardan olma bir soyun devamı olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk ile bu saltanat son bulmuş olabilir ama İYİ Partinin tavrı hangi çizgide olacak herkes bunu merak ediyor. İYİ Parti adı ile yola çıkan Meral Akşener ve kurmayları da, tahminimce, tıpkı Kayı beyliği gibi yeniden Türk adını zirveye çıkarmak, Türkiye Cumhuriyetini Dünyanın merkezi yapmak için yola çıkmışlardır. 

Burada yapılması gereken, herkese, her kesime eşit olarak yaklaşabilecek mi? Bekleyip göreceğiz. Ne diyelim; “Türkiye siyasetine yeni bir parti daha katıldı, hayırlı olsun.”