info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Büyükşehir Belediyesinde Ulaşım Daire Başkanı Var mı?

Ben bu Ulaştırma daire başkanının ve UKAME’NİN ne iş yaptığın hala anlayabilmiş değilim.

Ben bu Ulaştırma daire başkanının ve UKAME’NİN ne iş yaptığın hala anlayabilmiş değilim. 

Pardon, bir şeyi anlıyorum, o da fabrika servisi, toplu taşıma araçları, taşıma kooperatifleri, şehir içi minibüsleri ve bilimum yolcu taşıyan araçların önünde büyükşehir belediyesi ulaşım daire başkanlığı tarafından verilmiş tabelalar olduğu, bunların da babalarının hayrına verilmediği, bir ücrete tabi olduğudur. Bunu benim yarım aklım bile anlıyor. Eğer bir ulaşım daire başkanı varsa, ilçeleri gezip toplu taşıma araçlarının sorunlarını yerinde görüyor mu? 

Biraz yakın ilçeler Çorlu, Muratlı ve merkez ilçe Süleymanpaşa’dan bahsedeyim; Ey daire başkanı..! Bir zahmet makamından çıkıp halkın içine karış, Muratlı’ya,’Çorlu’ya gel. Belki gelince de anlamayabilirsiniz ben anlatayım. 

-Daha iki yıllık Ergene belediyesi, küçücük vakıflar köyüne bir sürü durak koydurttu, yüzlerce işçi servisi çeken Muratlı’da bu duraklardan göremiyoruz. 
-Şehir içi minibüsleri öğrenci ve halkı mahallelere taşıyor,durak olmadığı için güzergah ihlali yaptığı söylenerek araçları bağlanıyor.

Bundan UKOME sorumludur.Durağın yoksa,bu araçlardan para almaya hakkınız var mı?

-Siz Süleymanpaşa’da şehir içine fabrika servis araçlarının girmesini yasakladınız, Muratlı’nın göbeğine, üstelik tören alanına, şehir merkezi ana caddesinde servis araçları dolmuş gibi park ediyor. Biz haber yapıyoruz, bunların plakası ve sizin verdiğiniz numara sırası olan levhalardan cezai işlem veya çalışma izni iptali yapmıyorsunuz. 
-Tekirdağ’ın tek otogarı olmayan ilçesi Muratlı’ya otogar yapılmıyor, minibüsler de sokaklara park ediyor, olmayan otogar aylık bedeli ödüyorlar. Bu nasıl iştir? Eminim ki, Ergene duyarlı belediyecilik anlamında Muratlı’yı kıskandıracak bir otogar yapacaktır. Bu da sizin ve Muratlı belediyesinin ayıbı olacaktır. -Çorlu’ya dışarıdan gelen biri, toplu taşıma aracına binmek istediğinde, kartı yoksa para ödeyip binemiyor ve mağdur oluyor. Bu da koskoca Çorlu’nun ve daha önce dile getirmemize rağmen Sayın Ünal Baysan ve Sizin eksikliğinizdir. 
-Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı ile Aile ve Sosyal politikalar bakanlığının tebliği olmasına rağmen, şehirlerarası otobüsler uygularken, ilçeler arasında özellikle Süleymanpaşa,
-Çorlu arası minibüsler, engelli indirimini ihlal ediyor, kafalarına göre indirim uyguluyorlar. 
-Süleymanpaşa şehir içi minibüs şoförlerinden biri, “kardeşim benim oğlum da engelli ama biz engellilere indirim uygulamıyoruz. Oğlum başka bir minibüse bindiğinde, sağlam bir yolcu ücreti ödüyor” dedi. Bu da sizin eksikliğiniz. Daha çok şey var yazacak ama ben artık yazmaktan bıktım, siz umursamamaktan bıkmadınız. 

Rahmetli Sayın Zübeyr Kemelek ve Sayın Ali Yerlikaya döneminde en azından Valilik gerekli hassasiyeti gösteriyordu, şimdi o da olmuyor. Biz yazıp biz okuyoruz. Ama bu konuları en kısa zamanda Ankara’ya taşımayı düşünüyorum. Çünkü Muratlı’da, Çorlu’da, Süleymanpaşa’da ciddi anlamda bir otorite ve güvenlik zafiyeti var. Bunları da zamanla yazacağım. 

Bunlar; 
-Araç ihlalleri -Dilencilerden doğan güvenlik ihlalleri 
-Güvenlik kamerası eksikliği 
-Kamu idarecilerinin ve belediyelerin yeterli denetim yapmaması -KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELERİN, BİRİMLERİNİN VATANDAŞIN BİLGİ EDİNME KANUNU KAPSAMINDA, YAZILAN YAZILARA GAZETEYE GEREKLİ YAZILI AÇIKLAMAYI GÖNDERMEMESİ Bunları köşemde zaman zaman dile getireceğim. Takdir yetkililerindir.