Sınırı açarak,Barzani ve Talabani’ye bağlı peşmergeleri Türkiye’ye alarak bugünkü terörün oluşmasına zemin hazırlarken, bu terör örgütünün meşrulaşması ve mecliste temsil edilmesine imkan tanıyan ise Erdal İnönü oldu. Ardından Murat Karayalçın, aynı ideolojiyi sürdürmeye çalıştı ve son olarak İstanbul il başkanı oldu ve hep bu mantalite canlı kaldı.
Artık CHP bir sol bütün partisi olmak istiyorsa, terörü meclise taşıyan SHP’lilerin çoğunluğunu içinden temizlemeli ve Tekirdağ’da bölgesel, mezhepsel ve koltuk mücadelesi zihniyetlerinden arındırılmalıdır.
-TEKİRDAĞ’DA KOLTUK MÜCADELESİ VAR.
-TEKİRDAĞ’DA MEZHEP AYRIŞTIRMASI VAR.
-TEKİRDAĞ’DA BÖLGESEL MİLLİYETÇİLİK VAR.
BUNUN İÇİN BUNLARDAN ARINIP,SHP ZİHNİYETİ TEMİZLENİP, TEK VÜCUT OLMAZSA CHP’NİN KURTULUŞU MÜMKÜN DEĞİLDİR. UNUTULMAMALIDIR Kİ, O KADAR İSİM DEĞİŞTİRDİĞİ İÇİN ADINI TAM OLARAK TELAFFUZ ETMESEM DE, MEVCUT PARTİYE CHP’DEN GELEN DESTEKLE BARAJIN GEÇİLMESİNDE BEN SHP ZİHNİYETİNİN SORUMLU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.
İŞTE HÜRRİYETİN 13 KASIM 2010’DAKİ AÇIKLAMASINDAN BİR KESİNTİ;
SHP o sayede Süleyman Demirel’in DYP’si ile birlikte koalisyon ortağı olarak iktidara taşındı. 1977 seçimlerinden tam 14 yıl sonra, CHP hattına hükümet ortağı olmak şansı, büyük ölçüde o ittifak sayesinde gerçekleşti.
SHP-CHP hattında “ittifak”ın mimarı Genel Başkan Erdal İnönü idi. 1991 Aralık ayında Diyarbakır’da dönemin başbakanı Süleyman Demirel, “Kürt realitesini tanıyoruz” dediği vakit, kürsüde yanında Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü duruyordu.
TBMM’deki meşhur “Kürtçe yemin” yüzünden vaveyla kopartan Leyla Zana ile Hatip Dicle, Erdal İnönü’nün genel başkanı olduğu ve hükümet ortağı olacak partinin milletvekilleriydiler.
Kürtlerin SHP-CHP’den ayrışması
Erdal İnönü, iki milletvekilinin partiden istifasını istemek zorunda kaldı. HEP’liler, SHP listesinde yer alarak TBMM’ye 18 milletvekili sokmuşlardı. “Yemin krizi”nin ardından SHP’den ayrılıp DEP’i (Demokrasi Partisi) kurdular.
1991’in evveliyatı var. SHP’li 7 Kürt milletvekili 1989’da Paris’teki Kürt Enstitüsü’nün düzenlediği “Kürt Konferansı”na katıldıkları için SHP’den ihraç edilmişlerdi ve ihraç kararının mimarı partinin genel sekreteri Deniz Baykal’dı.
SHP zamanla CHP oldu ve Deniz Baykal’ın genel başkanlığı altında 1999 seçimlerinde baraj altında kalarak, TBMM’ye giremedi. 2002 seçimlerinden sonra ise Deniz Baykal’ın liderliği altında adeta seçim kazanmasının imkansızlığını kanıtlayarak bugünlere ulaştı.
İŞTE DİHA’NIN ALMAN BASININDA 12 ŞUBAT 2004’TE ÇIKAN YAZIDAN ALINTI;
Karayalçın`ın SHP`siyle işbirliği
2001 yılında arkadaşlarıyla birlikte CHP`den istifa eden Karayalçın, yeni bir siyasi oluşum hareketi başlattı. Siyasi oluşuma HADEP`i de dahil etmek isteyen Karayalçın`ın bu önerisi Kürt siyasetçiler tarafından kabul edildi. Üzerinde uzlaşılan plana göre, Erdal İnönü siyasete yeniden dönerek, kurulacak olan SHP`nin başına geçecekti. Ancak, bazı çevrelerce İnönü`nün dönüşünü engelleme kampanyası başlatılınca yeni parti, 2002`de İnönü`süz kuruldu.
Yeni SHP`ye HADEP`ten de bir grup yönetici, istifa ederek kurucu üye olarak katılacaktı. Ancak, HADEP`lilerin katılımı gerçekleşmeden SHP kuruldu. Her iki parti yöneticileri, 2002`deki 3 Kasım seçimlerine DEHAP çatısı altında ortak girmek için uzun süren görüşme trafiği yapmasına rağmen, bu ittifak da son anda gerçekleşmedi.
KISACA ARINDIRILMIŞ AYRIŞTIRMADAN BİRLİK ŞART.
CHP’Lİ DOSTLARA İTHAF OLUNUR.