info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Çorlu, Albayrak`a İnsanlık Dersi Verdi

Kadir başkanımla bir gün makamında sohbet ediyoruz; " Murat,köşe yazısı yazmak hele ki her gün köşe yazısı yazmak zor iştir. Seni tebrik ederim, işini çok güzel yapıyorsun " Demişti.

Demek ki işi çok güzel yapmak, ucu kendine dokunana kadarmış. 
Ben okula başlamadan Teksas - Tommiks okuyarak okuldan önce okuma-yazmayı çözdüm.10 yaşında şiir yazmaya başladım.11 yaşında öğretmenler gününde yazmış olduğum kompozisyon ile ceviz ağacından yapılma ilk plaketimi aldım. BABI-ALİ de kendimi geliştirdim. Yani bunun altyapısı bende var. Sen yıllarca alkol eksperi olacaksın sonra hacca gidip 5 vakit namazını kılacaksın, biz de, "Allah adamıdır, dürüst bir bürokrattır,haksızlık,eşitsizlik yapmaz " diyerek destek vereceğiz. 

ÇOOOOK YANILMIŞIZ ÇOK. A.S. adlı bir kardeşim, " Abi buna destek vererek yanlış yapıyorsun. Bu kişi sandığın gibi biri değil " derken haklıymış. 

Düşünüyorum da, siyaset insanın gerçek yüzünü bu kadar mı net bir şekilde gözler önüne serer? Adeta zulüm yaşattığı insanlara koltuk için seçim öncesi defalarca arayıp, ziyaret etmek istediğini söyleyip, her türlü desteği yapacağını kamera karşısında konuşup, seçildikten sonra umursamaz olmak nasıl bir idareciliktir, nasıl bir siyaset anlayışıdır, nasıl bir hakkaniyettir? 

Aklım, hafsalam almıyor. Bir büyükşehir belediye başkanı, o koltuğa oturduğunda bir milyon nüfusun belediye başkanı olamıyorsa,partizanlık, sosyal medya fenomenliği,ile intikam ve ayrımcılık güdüyorsa,kendi şehrinin derneğine,esnafına,spor kulübüne, vatandaşına farklı muamele yapıyorsa, benim gözümde o koltuğu hak etmiyordur. 

Bir engelliye bir tatlı tebessüm bile onun için hazinedir. Sen sosyal medyada bir haberi beğendi diye yapmadığını bırakmayacaksın, derneğin 50 lira kirasını kesecek kadar aciz bir intikam duygusuna kapılacaksın, bayramda elini öpmek isteyen bu engelli bayana elini vermeyerek demediğini bırakmayacaksın, sonra seçim öncesi sevgi gösterileri sergileyeceksin. Başında Tekirdağ yazan TÜMKASDER derneğinin sahilde yapmış olduğu kültür festivaline, Rasim Gürsoy Cüneyt Yüksel ile sosyal medyada destek fotoğrafı verdi diye izin vermemekle kalmayıp, Kaymakamlıktan sahildeki yer iznini aldığı Tekirdağspor kullanımındaki alanın elektriğini dahi kesecek kadar kindar bir tutum sergileyeceksin, seçim öncesi de başkanı arayıp derneği ziyaret edeceğini söyleyeceksin.

Hangi yüzle?
İşine gelen,seni destekleyenlere on binlerce lira harcayıp afiş tanıtım yaparken, Tekirdağspor yararına konsere destek için gözünü,kulağını kapatacaksın. Ondan sonra Tekirdağlıyım diyeceksin. Bu nasıl mantalite bu nasıl bakış açısı anlamadım. Çorlu TÜMKASDER derneği geleneksel BANDUMA gecesi düzenliyor, akşam saati tabiri caizse koşa koşa gidiyorsun, bir sürü vaatte bulunuyorsun, seçim bitiyor, Çorlu`da bir sürü belediye başkanı, kaymakam, sivil toplum kuruluşları, esnaf odaları yer alırken, SEN TÜM İLÇELERİN BELEDİYE BAŞKANI OLMANA RAĞMEN, BU AÇILIŞA TEŞRİF ETMİYORSUN. ÇÜNKÜ NASIL OLSA SEÇİLDİN, ZANNEDİYORSUN Kİ ARTIK ONLARA MUHTAÇ DEĞİLSİN. 
BÜYÜK BİR HATA BAŞKANIM.

30 bin nüfusa sahip bir dernekten bahsediyoruz. 
HER ZAMAN TAKIM TUTAR GİBİ PARTİ TUTANLAR DESTEĞİNİ BİR ANDA KESEBİLİRLER. 
Hani bir söz var, " Böbürlenme padişahım, senden büyük Allah var " diye, o koltuk senin değil, halkındır. Çorlu sana en güzel cevabı verdi. Çorlu, " Sen büyükşehre belediye başkanı olmuşsun ama adil bir insan olamamışsın " dedi. Sen o etkinliğe gelmeyerek, " ben tekrar seçildim, artık size ihtiyacım yok ve o etkinliğe katılmaya gerek görmedim " diyebilirsin ama, Çorlu belediye başkanından (keşke Ahmet başkanı yazmasaydım. Şimdi onu övdüm diye büyükşehir hizmetlerini keserek Ahmet başkana da da takar. Tüh benim şom ağızlılığıma...)kaymakamına, AVM sinden esnaf odalarına tek vücut birlik ve dayanışma örneği gösterdi.

Bunun asıl adı, demokrasi şölenidir. İyi ki de gelmedin.ÇÜNKÜ YALAN VAATLERİNİ VE İÇİ BAŞKA DIŞI BAŞKA KONUŞAN SÖZLERİNİ YAZMAK ZORUNDA KALMADIM. Bundan sonra sürekli takibindeyim çok değerli Kadir ağabeyim. Sen herkese eşit davranana kadar, insanları memleket, parti ve sana olan yakınlık derecesine göre yargılamaktan vaz geçene,adil olana kadar,çıkıp, " yanlış yaptım,ben bir milyon her kesimden vatandaşıma eşit davranacağım,özür dilerim,hatalı davrandım " diyene kadar, her organizasyon-etkinlikte, her konuşmanda her davranışında her gittiğin yerde 5 yıl boyunca hem köşe yazılarımla hem haberlerimle peşindeyim.

Seçim bitti ama ben yeni başlıyorum. Artık 5 yıl sana rahat uyku yok.... 
HAYDİ KOLAY GELE.....