info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Engellileri Çıkar Amaçlı Kullanamazsınız

Yine bir engelliler haftası geldi çattı.

Yine bu günde engelliler için tören yapılacak, resmi kurum yöneticileri, yerel yönetim başkanları asla uygulamadıkları engellilerle ilgili temennilerini gözlerine baka baka yalan da olsa söyleyecek. 
Milletvekilleri basına mesaj (mesaj diye yazıyorlar çünkü ilan olur ve para öderler diye ödleri kopuyor) bir de kahvaltı verirler, her şey tamam olur. 
Ertesi gün engelliler yine kaderlerine terk edilip hayat mücadelesine terk edilirler. 

Gelelim konumuza; Bundan birkaç yıl önce, Süleymanpaşa’ya belediye başkanı olan Ekrem Eşkinat ve başkan yardımcısı Gülferah Güral’ın ilk icraatı; Eski adı Tekirdağ engelli koordinasyon merkezi olup, (TEKOMER) Şimdi başına Süleymanpaşa ismini getirdikleri (SEKOMER) bölümün yetkilisi Murat Yıldız’ı işinden etmek oldu.(Allah’tan bu kişiye Kadir Albayrak sahip çıktı) 

-Sonra bununla da yetinmediler. Sahildeki Türkiye sakatlar derneği Tekirdağ şubesinin işlettiği çay bahçesine Sayın Eşkinat yeni masa, sandalye ve çay ocağı alarak on binlerce lirayı başkan Emine Mızrak’tan talep etti. Bu para tahsil edilemeyince, Sayın Gülferah Güral tarafından SEKOMER’İN yetkilisi bayanı buraya oturtarak para tahsilatını onun yapması sağlandı(Süleymanpaşa belediyesinde çalışan biri,kurumsal bir derneğin çay bahçesinde kasaya oturtulup hesapları o aldı)

Kurumsal bir derneğe belediye değil dernekler müdürlüğü müdahale eder. Bu konuyu sayın Gülferah Güral’a sorduğumda aldığım cevap, “hesaplarda açık var para kaçağını önlemeye çalışıyoruz” oldu. 

SİZ ŞU ANDA MUTLUKENTLERDE FİŞ VEYA ADİSYON KESMEYEREK DEVLETİ VE BELEDİYEYİ ZARARA UĞRATMIYOR MUSUNUZ?

-Ardından Sayın Eşkinat bununla da yetinmedi ve sahilde yıkım yapacağız diyerek sadece Tekirdağ Sakatlar derneğinin çay ocağını yıktı ve masa sandalyeleri Mutlukentlerden birine taşıdı. -Bu arada her ne hikmetse, bu şahıslarla husumetli olan Tekirdağ sakatlar derneği başkanı Tekirdağ Büyükşehir belediyesinin bir kurumunda işe başladı.(bize duyuru ve mülakatla alındı dendi ama bu sorunların yaşandığı anda büyük bir tesadüf) 

-Bununla da yetinmediler, Süleymanpaşa belediyesi engelli koordinasyon merkezi olmasına rağmen, Sayın Gülferah Güral’ın bizzat kuruculuğunu yaptığı Engelsiz yaşam derneği adı altında SEKOMER çalışanlarından oluşan alternatif bir dernek kurdular. Başına da,SEKOMER’İN yöneticisini getirdiler.Bu arada dernekler müdürü bunları defalarca yazmamıza rağmen bir işlem yaptırmadı. 

-DERNEKLER KANUNUNA GÖRE, YILDA GELİR AMAÇLI BİR ETKİNLİK DÜZENLENECEĞİ BELİRTİLİYOR. Oysa bu belediye bünyesinden alternatif dernek, lüks restoranlarda 50 liralık biletler satıp yemek veriyor, kermes yapıyor, şimdi de engelsiz yaşam koşusu adı altında yüzlerce T-Shirt satıyor. Hatta bu işi o kadar abarttılar ki, bu satışı büyük bir AVM’DE Cumartesi-Pazar günü alenen yapıyorlar. Bu yazıyı yazdığımın ertesi günü de, Süleymanpaşa’da engelsiz kişilerden oluşan bir koşu olacak ve orada da T-Shirt satılacak. 

ŞİMDİ TEKİRDAĞ DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜNE SORUYORUM?
 -Bir belediye başkanı, kurumsal bir derneğe masa-sandalye ve ocak alıp, para talep edebilir mi? -Bir belediye başkan yardımcısı, kurumsal bir derneğin çay bahçesi kasasına belediye çalışanını koyup giderlerini tahsil edebilir mi? 
-Bir belediye başkan yardımcısı, belediye bünyesinde engelli hizmeti varken, Tekirdağ’da bir engelli derneği varken, belediye çalışanlarından alternatif bir dernek kurabilir mi? 
-Bu belediye çalışanları tarafından kurulan dernek, lüks restoranda yemek düzenleyip, belediye tarafından diğer belediyelere davetiye gönderilip satış yapması sağlanabilir mi? (diğer belediyeler bu biletleri elbette satılması için destek olur. Çünkü sosyal sorumluluk kapsamında kimse hayır demez. Bu bilet fiyatlarının 50 liradan olduğu bir başka engelli derneği başkanı tarafından tarafıma iletildi)
-Dernekler kanununa göre, bir kez gelir amaçlı etkinlik yapılması gerekirken, bu dernek yılda kaç defa yemek, kermes ve son olarak engelsiz yaşam koşusu adı altında maddi kazanç elde etti? Bu paraların resmi kayıtlarını kim yapıyor?  
-Bu organizasyonlar basına iletilirken, İl Dernekler müdürlüğüne iletildi mi? İl Dernekler müdürlüğü, Süleymanpaşa basın yayın merkezi tarafından gönderilen bu etkinliklerin gelir tespitini yapıp gerekli inceleme başlattı mı? 
-Son olarak, bir AVM’DEN t-Shirt satışı için izin alınırken ve 03 Aralık 2017 Pazar günü yapılacak koşuda da T-Shirt satışı yapılacakken, Tekirdağ Dernekler müdürlüğünden izin alındı mı? Her satış için makbuz kesimi yapıldı mı ve yapılacak mı? Tekirdağ il dernekler müdürlüğü, bazı derneklere, “kazanç amaçlı mı dernek kuruyorsunuz?” derken, bu derneğe de aynı hassasiyeti gösteriyor mu? 
-Tekirdağ dernekler müdürlüğü, “mutlukent adı altında kurulan çay bahçelerini maliye ile inceleyip fiş ve adisyon kesilmeden yapılan satışları denetledi mi? Bu çay bahçelerinde fiş ve adisyon kesilmeden satış yapıldığına dair fotoğraf ve videolar mevcuttur. 

KISACA, ENGELLİLERİ ÇIKAR MAÇLI KULLANANLARIN HER ZAMAN KARŞISINDA OLACAĞIM.