info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Eşkinat Bunların Hesabını Vermeli

Süleymanpaşa belediye başkanı Ekrem Eşkinat,göreve geldiğinden beri, halka destek değil adeta köstek oluyor. Yaptığı ve yapmadığı işlerle tepki çekmeye devam ediyor.

Son olarak Tekirdağ`da 30 bin nüfusa sahip Kastamonuluların derneği TÜMKASDER`in organizasyonuna engel olmaya çalışarak bunu bir kez daha gösterdi. (Üstelik partisinin genel başkan yardımcısının kendisini bizzat Amerika`dan arayıp Tekirdağ`ın ulusal kanallarca tanıtımına faydalı olacağını söylemesine rağmen, Sayın Faik Öztrak`ın bu söylemini yok sayarak

EŞKİNAT NE SKANDALLARA İMZA ATTI? 
1. Göreve geldiği ilk zamanda, TEKOMER`in başındaki Murat adlı engelli kardeşimize proje hazırlatıp, işten çıkardı. (Bu kardeşimize Kadir başkan sahip çıktı ve büyükşehre aldı) 
2. Sahildeki bir önceki başkan Adem Dalgıç`ın Tekirdağ Sakatlar derneğine tahsis ettiği çay bahçesine önce yeni masa-sandalye ile çay ocağı alarak, bunların parasını dönemin dernek başkanı Emine Mızrak`dan tahsil etmek istedi. Emine Mızrak buna yanaşmayınca, Süleymanpaşa çalışanından birini çay ocağının kasasına bakmak üzere görevlendirdi. Bunda da iş şikayete dönüşünce ve basına yansıyınca, çay ocağını sakatlar derneğinin elinden aldı. Bununla da yetinmeyip, sahildeki yine Adem Dalgıç tarafından tahsis edilmiş dernek ofisini de ellerinden alarak, adeta Zabıta dinlenme tesisleri haline getirdi. 

Şimdi soruyorum; Sayın Eşkinat, siz bir de engelliler için başarılı çalışmalarınızdan dolayı plaket aldınız. Başarılı çalışmanız engellileri mağdur etmek mi? Siz belediye başkanı mısınız, ticari firma müdürü müsünüz? DAHA HASTANE YOKUŞUNU BİLE YAPMADINIZ.ENGELLİLER ADETA İŞKENCE GÖRÜR GİBİ BU YOKUŞU ÇIKAMIYORLAR. BU ENGELLİ UYUM YASASINA UYMADIĞINIZ İÇİN SUÇ TEŞKİL ETMEKTEDİR. NASIL BÖYLE BİR ÖDÜL ALDINIZ BİR TÜRLÜ ANLAMADIM. 

3. TEKİRDAĞSPOR DEYİNCE, HERKES TEKİRDAĞSPORLU AMA KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR. Muratlı`da bir kamu kurumunda çalışan ve Çorlu`da ikamet eden Cahit Apaydın adlı Anadolu-Rock müziği sanatçısı kardeşim,Tekirdağsporun şampiyon olup 3. lige çıktığında bir Tekirdağspor marşı yaptı.BALIKÇI lakaplı bir ağabeyimiz de, Tekirdağsporun şampiyonluk kutlamasında bu kardeşimizi ahde vefa anlamında bir miktar para verip sahneye çıkararak destek olmak istedi. Buna da el attınız ve gidip bu kardeşimizi dışladınız ve ZEYNEP BAŞKAN`I GETİRİP SAHNEYE ÇIKARDINIZ. 

Şimdi soruyorum; Siz belediye başkanı mısınız, sanatçı organizatörü müsünüz, kulüp başkanı mısınız? 

Neden 2-3 bin liraya birini çıkarmak varken, onbinlerce liraya sanatçı getiriyorsunuz? 
 
4. Bir gün beni İstanbul`dan film-müzik yapımcısı, Organizatör Soner Başer arayarak, "ben Tekirdağ`ı ve Tekirdağ halkını seviyorum Senin de Tekirdağ için çabalarını görüyorum. Eğer uygun olursa, yol-konaklama ve yer giderleri karşılanırsa,Tekirdağ`da herhangi bir yardım kuruluşuna geliri bırakılmak üzere bir konser etkinliği yapmak istiyorum. Para istemiyorum" dedi. Ben de kendisine, "Tekirdağ`da (kadın cinayetlerini durduracağız) platformu var. Geliri bu dernek vasıtasıyla şiddet görmüş, çaresiz,mağdur kadınlara destek için bir etkinlik yapılabilir" dedim. Haberi geçtik ve Ulusal ses sanatçılarından şiddete maruz kalmış ünlü şarkıcılar bu projede yer alacaklarını beyan etti.

Neyse, Eşkinat benden bu yapımcının telefonunu istetti ve yapımcıya öyle bir şey söyledi ki, bu yapımcı asla Tekirdağ`da Eşkinat görevde olduğu sürece etkinlik yapmayacağını söyledi. Nedenini de bana anlattı. Başkan isterse söylediğini açıklar ama bence cesaret edemez. Şimdi soruyorum; Sayın başkan, Tekirdağ`a sayısız sanatçı gelecek tanıtımına destek yerine neden köstek oldunuz? 

5. Son olarak da, TÜMKASDER derneğinin sahilde düzenlemek istediği ve 5 BİN KİŞİYE ETLİ EKMEĞİ ÜCRETSİZ TANITACAĞI, ONLARCA SANATÇININ ÜCRETSİZ KONSER VERECEĞİ, BİRÇOK ULUSAL KANALIN DA CANLI OLARAK YAYINLAYARAK TEKİRDAĞ`I TANITACAĞI PROJEYE ENGEL OLUŞTURUYORSUNUZ. 

Nedeni de, bu etkinlikte satış yapılacağı sebebiyle yerli esnaftan seçim öncesi tepki görmemek ve diğer memleket derneklerinin de böyle taleplerde bulunmak istemesinin önüne geçmekmiş. birincisi,esnafın tepkisi hikayedir. Bu sizin mazeretiniz.
İkincisi, eğer diğer memleket dernekleri de böyle bir etkinlik yaparsa,sizin demokratik ve eşitlik ilkesine uygun davrandığınız ve Tekirdağ`ı farklı lezzetlerle tanıştırmak olurdu. Burada ben farklı niyetler düşünüyorum. 

Şimdi soruyorum; Partinizin genel başkan yardımcısının telkinine rağmen, TEKİRDAĞ`IN SAYISIZ ULUSAL KANALDA TÜRKİYE`DE VE DÜNYA`DA TANITIMINA NEDEN KARŞISINIZ?
BUNDA SİYASİ BİR NEDEN Mİ YATIYOR? 
EĞER 30 MARTTAKİ SEÇİMDE ADAY OLUR DA SİZİN YERİNİZE SEÇİLİRSE, ASLEN KASTAMONU`LU OLAN İLKER YAĞCIOĞLU`NA NE DİYECEKSİNİZ? 

Bu yaptıklarınızın tek tek masaya yatırılacağını hiç düşünmüyor musunuz? 

Son sorum da Sayın Eşkinat AMERİKA`DA gezerken, başkan vekili Berkay Çakır`ın TÜMKASDER dernek başkanı Rasim Gürsoy`a söylediği sözün anlamının ne olduğudur. Sayın Berkay Çakır; Sayın Rasim Gürsoy`a; " Bakan gelsin imzalasın o zaman izin veririm. Başka hiç kimse bana bu izni verdiremez" demişsiniz. 

Şimdi soruyorum; Siz Vali`den Kaymakam`dan, sizin oraya başkan yardımcısı olmanızı sağlayan partinizin genel başkan yardımcısı Sayın Faik Öztrak`dan daha mı üstünsünüz de sadece bakan izin verirse olur diyebiliyorsunuz? 
Bu özgüveni nereden alıyorsunuz? 
Sayın Kılıçdaroğlu`ndan mı? 
 KADİR BAŞKAN BU DURUMLARA NEDEN SESSİZ KALIYOR? 

HEPİNİZE SORUYORUM; SİZ TEKİRDAĞ`IN MARKA ŞEHİR OLMASINA NEDEN KARŞISINIZ?