info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Gazeteciler Olarak Kutlamalardan Mutlu Olmadık

10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle, hem Süleymanpaşa belediyesi hem de Tekirdağ büyükşehir belediyesi tarafından etkinlik düzenlendi.

Aslında bizim beklentimiz bu değildi. 
Önce Süleymanpaşa’dan başlayayım; Üst kısımda geniş bir alan varken, tüm gazetecileri daracık bir yere sığdırdılar. Bir de sinevizyon kurmuşlar, yanımdaki kızcağız aniden açılan ses sistemi nedeniyle kalpten görev şehidi olacaktı. Sunumu yapan belediye başkan yardımcısı 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜNÜ ısrarla 10 ARALIKTA KUTLAMAYA ÇALIŞTI. 

Tekirdağ’ın o kadar sorunu varken, biz Eşkinat’ın Kolombiya seyahatini dinledik. Oysa biz, karşılıklı gazetecilik ve gazetecilerin yaşadığı sorunları yansıtmasını, dediği gibi bir aile ortamı oluşturmasını isterdik. Bana ne Kolombiya’dan. Süleymanpaşa’nın sorunlarını çözdük de, Kolombiya mı kaldı? 

Gelelim Büyükşehir belediyesinin yemek programına; 
Bugün, gazeteciler günüydü. Gazetecilerle bir araya gelip, Tekirdağ’ımızı, ilçelerimizi, sorunlarını masaya yatırmamız gerekirdi. Tüm daire başkanlarının orada olmasını ve bin günü öyle değerlendirmek isterdik. Bir ajanda bir kalemin yanında bin günü anlatan bir kitapçık değil, karşılıklı değerlendirmeydi. (özellikle, “ALLAH İNSANI CAHİL GAZETECİLERDEN KORUSUN” DİYEN TARIMSAL DAİRE BAŞKANININ OLMASINI İSTERDİM. VİDEOSUNU DA GETİRMİŞTİM) 

Gazeteciler adeta parça parça ayrılmış bir durumdaydı ve başkanın konuşmasını dahi anlamakta zorlandık. Biz oraya turistik tesis tanıtımına gelmedik. İlla ki tanıtacaksanız, havalar ısındığında bahçede bir yemek verir, sonra tesisi gezdirirdiniz. Olmadı. Ama itiraf etmeliyim ki, gerek Süleymanpaşa kahvaltısı gerekse Büyükşehir yemeği güzeldi. 

Allah vatandaşın vergilerine zeval vermesin. 

Bir de bizleri gülümseten ilginç bir şey oldu. Süleymanpaşa belediyesinden bize verilen hediye paketlerindeki bir kutuda, bizler Flash Bellek zannederken, ilkokul veya ortaokul çocuklarının kullandığı türden bir anahtarlık lamba çıktı. Yoksa Eşkinat Ak Parti’ye özenip mi lamba yaptırdı diye düşünmeden edemedik. 

Gelelim diğer iki partiye; Hadi MHP şimdiye kadar basından hep uzak oldu, Ak Parti neden bir organizasyon yapmadı? 

Boşuna bizler “Ak Parti basını kullanamıyor” demedik. 

Bir de kamu boyutu var. Ali Yerlikaya her daim basını ön planda tutardı. Sadece bir basın bülteni yayınlamazdı. Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu da bu konuda hassastı. 

NEYSE... İYİSİYLE KÖTÜSÜYLE BİR GAZETECİLER GÜNÜ DAHA GEÇTİ. DEĞER VEREN DE VERMEYEN DE SAĞ OLSUNLAR. 

Biz her şeye rağmen herkesi seviyoruz. 
Allah devletimize milletimize zeval vermesin.