info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

İstanbul`da Tekirdağ Belediyeleri Adına Utandım

Dünya Çölyak haftası nedeniyle İstanbul-Taksim Grant Hyatt otelde, NUSTİL-SHAR firmalarının sponsorluğunda bir organizasyon gerçekleştirildi.

BU İKİ FİRMAYI CESUR VE ÖZVERİLİ GİRİŞİMİNDEN DOLAYI KUTLARIM. 

Bu mükemmel organizasyonda, Tekirdağ Çölyakla yaşam derneği adında gurur duyarken, tüm Tekirdağ belediyeleri adına bir utanç günü yaşadık. 

Tekirdağ Çölyakla yaşam derneği başkanı Sayın Bahar Ayşegül Yılmaz, rahmetli Yaşar Ergene’den sonra tek başına bu derneği kurma mücadelesi verdi. Bunda da muvaffak oldu. Bu süreç içinde, Tekirdağ büyükşehir belediyeleri bırakın destek olmayı, köstek bile oldular. Hatta bunlardan Süleymanpaşa belediye başkan yardımcılarından Sayın Gülferah Güral, rahmetli Yaşar Ergene’nin cenazesinde, benimle yapmış olduğu röportajı tekzip etmesi için adeta gözdağı vermiş. 

Bu zatı muhterem o kadar saygı çerçevesini aşmış ki, hem cenazede böyle bir hareketi yapması hem de röportajın tekzip edilemeyeceğini dahi düşünememiş olması, kabul edilecek bir şey değil. Bu kadar detaya girmemin nedeni, İstanbul’da gerçekleştirilen organizasyonda, diğer illerden gelen Çölyak hastalarını belediyeler araçlarla getirirken Tekirdağ bir minibüsü dahi çok görmüş, hastalar aralarında para toplayarak bu etkinliğe gidebildiler. 

Düşünebiliyor musunuz; Ta Elazığ’dan, Antalya’dan, İzmir’den ve daha birçok yerden insanlar gelirken, Tekirdağ belediyeleri bir araç tahsis edemediler.13-14 ilde Çölyak hastalarına destek amacıyla, belediyeler, Valilikler, Kaymakamlıklar çeşitli etkinlik düzenlenirken, Tekirdağ’da bu anlamda bir vurdumduymazlık var. 

BUNA RAĞMEN, TEKİRDAĞ ÇÖLYAKLA YAŞAM DERNEĞİ BAŞKANI VE BİR AVUÇ ÇÖLYAK HASTASI, TEKİRDAĞ’I İSTANBUL’DA GURURLA TEMSİL ETTİ. EY TEKİRDAĞ BELEDİYELERİ; SİZ BOL BOL GEZİ YAPIN,BO9L BOL EĞLENCE YAPIN, HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞAN HASTALARI GÖRMEMEZLİKTEN GELİN. TEBRİK EDERİM, SİZİ ALKIŞLIYORUM. BİR SÖZÜM DE SAYIN ALBAYRAK’A; SAYIN BAŞKANIM, BEN SİZİN 23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜNDE ÇÖLYAK BAŞKANINA KIZINIZ GİBİ SARILDIĞINIZDAKİ SAMİMİYETİ GÖRDÜM. 

O ZAMAN NEDEN SİZİNLE 3 AYDIR GÖRÜŞMEK İÇİN RANDEVU ALAMIYOR? BELEDİYEYİ SSİZ Mİ SEKRETERLERİNİZ Mİ YÖNETİYOR Kİ, ONLARI KİMSE GEÇEMİYOR? UNUTMAYIN; BELKİ SİZ DE BİR ÇÖLYAK HASTASI OLABİLİRSİNİZ VE BUNU BİLMİYORSUNUZ. BİR KADIN TEK BAŞINA BİR ZAFER KAZANDI. KAYBEDEN SİZSİNİZ. BU AYIBA BİR SON VERİN. BU İŞ OYUNCAK DEĞİL, BİR BAĞIRSAK KANSERİ HASTALIĞINIZ OLUP, EĞLENCE VE GEZİLERİNİZDEN ÖNEMLİDİR.