info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Kaçak

Evet sevgili okuyucularım Çorlu’da 7 vatandaşımızı kaçak içkiye kurban verdik.

Ben söylemiştim demeyi sevmiyorum ama gümrüklerden kaçak içki-sigara konusunda Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı’ya söylemiştim, defalarca köşe yazısı yazmıştım. 
Son Başbakan danışmanı Özlem Yemişçi ve Ziyaeddin Akbulut milletvekili, Ali Yerlikaya Tekirdağ Valisiydi. Sayın Hayati Yazıcı’ya; 
“Sayın Bakanım, Sayın Recep Tayyip Erdoğan sigaranın zararları ve kaçak sigara ve içkiyle mücadelede büyük atılım yaptı. Fakat Kapıkule gümrük kapısı başta olmak üzere, Suriye ve Irak sınırlarından, Güneydoğu bölgelerinden ne olduğu bilinmeyen kaçak tütün geliyor. Çifte vatandaş göçmenler her hafta sonu Bulgaristan’dan gümrükten rahatça geçirerek kaçak içki getiriyorlar” Demiştim. İçmek için getirene lafımız yok ama ticari amaçlı ne idüğü belirsiz içki ve sigaranın riskini söylemiştim. 
Bakan Hayati yazıcı; “gümrüklerde tensel (elle) arama yaptığımızda siz basın mensupları gümrükte trafik kilitleniyor diye eleştiriyorsunuz. Beyan usulü(sözlü) aramada ise geçip gidiyorlar. Siz söyleyeceksiniz, biz gereğini yapacağız” demişti. Hayır Sayın Bakanım siz gereğini yapacaksınız biz yazacağız” Demiştim. Ardından bir ay boyunca Gümrük ve Ticaret Bakanlığından gelen gümrük kanunu ile ilgili mailleri yayımlamıştım. Ardından Yazdığım haber ve köşe yazılarına istinaden kendisini pek sevmesem de dönemin Valisi Mehmet Ceylan Kaçak tütün haberlerime istinaden bir mücadele başlatmıştı dönemden günümüze, alkolde astronomik vergiler, vatandaşı Bulgaristan’dan kaçak içkiye ve ev yapımı içkiye yönlendirdi. 
HATTA TIR ŞOFÖRLERİNİN DE ÜLKEYE YURT DIŞINDAN GİZLİ RAKI VE VİSKİ SATTIĞI SÖYLENTİLERİ MEVCUT. 
Yüksek vergiler,250 liralık viskiyi 150 liraya kaçak almayı tercih ediyor. 
HER YER NERDEN GELDİĞİ BİLİNMEYEN TÜTÜN MAMÜLLERİYLE DOLU. 
HER YER KAÇAK VEYA EL YAPIMI İÇKİYLE DOLU. 
MADEM ZEHİRLENMEK İSTEYEN ÇOK, ESKİSİ GİBİ DEVLET BÜNYESİNDE YİNE SİGARA FABRİKALARI KURULSUN. 
TEKİRDAĞ RAKI FABRİKASI TARİH OLDU, YENİ FABRİKALAR AÇILSIN.KARADENİZİN, AKDENİZİN TÜTÜNÜ AVRUPA’YA SATILIP, AMERİKAN SİGARALARI ALINMASIN,AÇIK TÜTÜN SATILMAK ZORUNDA KALINMASIN. 
ZEHİR DE OLSA YERLİ MALI OLSUN. 
VERGİLER DÜŞÜRÜLSÜN. 
VATANDAŞIN ZOR KAZANDIĞI ÜÇ KURUŞ PARA YABANCI ŞİRKETLERE, İLLEGAL ÖRGÜTLERE GİTMESİN. 
Önceden Tekirdağ sahili anason kokardı. Şimdi atılan fosseptiklerle B.K. kokuyor. 
Tekrar “ben demiştim” demek istemiyorum. 
Tekirdağ da artık kaçak içkiden ölümle ulusal televizyona çıkmasın