info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Kadir Başkan, Bunlara Ne Zaman Hassasiyet Göstereceksin?

Bir hafta önce katılmış olduğum bir organizasyonda Kadir Albayrak’ın ve diğer belediye başkanlarının, milletvekillerinin neden katılmadığı konusunda davetlilerin eleştirisini köşeme taşımıştım.

Kadir Başkan sağ olsun hemen aradı ve o toplantıya davet edilmediğini söyledi. Bu, o dernek başkanının yanlışıdır. Bu başkanın daha başka da yanlışları var ama derneğin temsil ettiği kitleye saygımdan dile getirmek istemiyorum. 
Kadir Başkanım; Bu konuya duyarlılık göstermişsiniz ve hemen arayıp açıklama yaptınız. Çok güzel. İyi de, şimdiye kadar sayısız sorunu dile getirdiğimde neden aynı duyarlılığı göstermediniz? 
O kadar çok ki, bir kısmını yazsam on dosya tutar. 

- Çölyakla yaşam derneği başkanı Bahar Hanım, aylarca sizinle görüşmek için makamınızı aşındırdı, özel kalem ve diğer sekreterlerinizi geçemedi. Bir ortamda, “Bahar bizim kızımız, her zaman destek vereceğiz” dediğiniz kişi, aylar sonra zar zor görüşebildi.(eğer plaket vermek için değil, bir şey talep etmek için olsa, eminim görüştürmezlerdi) 

Sonunda dayanamadı, derneği kapatmak zorunda kaldı. Bu insanlar sadece hastalıklarıyla mücadele için dernek kurdu, menfaat için değil. 
OYSA BU BAYAN, TÜRKİYE’DE TEKİRDAĞ’IN İSMİNİ ŞEREFLE, GURURLA DUYURDU. HER İLDE ÇÖLYAKLI HASTALAR İÇİN KURULACAK FIRINLARIN PİLOT BÖLGE PROJESİNDE, TRAKYA’DA TEKİRDAĞ’IN SEÇİLMESİNİ SAĞLADI, HİÇ BİR DESTEK GÖRMEDİ. ARAYIP, “BİZ DESTEK OLACAĞIZ, FIRINI AÇACAĞIZ.” DEMEDİNİZ. HANİ SİZİN KIZINIZDI? 

- Tüm Tokatlılar dernek başkanı Sinan Genç, Büyükşehir daire başkanlıkları ve ilçe belediyelerde işe alımlarda ayrımcılık yapıldığını anlatmak, Ergene-Ulaş çamlığında her yıl gerçekleştirdikleri şenliğe davet etmek ve memleket yöresinin hediyelerini takdim etmek için belediyenin kapısını çok aşındırdı ama dediğim gibi kapıdakileri geçemedi (bu arada, derneğin şenlik davetiyesini bizzat ben teslim ettiğim halde gelmemiştiniz. Demek ki davet için dernek ismi de önemliymiş) 

- Daire başkanlıklarınız ve belediye sorunları için defalarca haber yapıp size hitap eden yazılar yazdım, bir telefon açıp açıklama gereği duymadınız. 

- Defalarca, “Kanola topraklarımızı öldürüyor, şeker pancarına sahip çıkalım, Alpullu şeker fabrikası çürüyor. Bu fabrikaya el birliğiyle sahip çıkmak için bir şeyler yapın” diye yazdım,sizin daire başkanınız, “Allah insanı cahil gazetecilerden korusun” derken,sesiniz çıkmadı,Ulaş Yurdakul dile getirdi, çiftçiler harekete geçti, şimdi Alpullu şeker fabrikası açılacak. O zaman neden arayıp, “ biz de üzerimize düşen varsa yaparız” demediniz? 

TORKU’YU BİR AVUÇ ÇİFTÇİ KURDU,TÜRKİYE MARKASI OLDU.  

- TESKİ konusuna gelirsek; Evet TESKİ` nin her açılışına katıldınız ama sizin özel kaleminiz, (belediye bünyesinde hizmet veren bir birim veya kuruluşun diyelim), başkanına, “ BİZ AYNI KURULUŞUN ETKİNLİKLERİNE KATILMIYORUZ” diyebiliyor. 

Şimdi size soruyorum Sayın Kadir Başkan; Sizin özel kaleminiz, bir kuruluş başkanına bu cevabı verme yetkisine sahip mi? 
Kim bu (BİZ) ? 

Büyükşehir belediye başkanının nereye katılıp katılmayacağına başkaları mı karar veriyor? 

Ben sizin Teski’nin açılışlarına katılmanıza karşı değilim. Sadece her kepçe vurulan ilçede açılış diye şova dönüştürülmesine karşıyım. Cumhuriyet tarihinin en büyük alt yapısını yaptığınız için tebrik ederim ama yüklenici firmanın her açılışı yapılan yerden aylarca çıkamamasına, bir yeri defalarca kazıp kapatmasına, kapattığı yeri, patates tarlası gibi bırakmasına, sizin bu durumu yazdığımız, fotoğraflarla ispatladığımız halde gereğinin yapılmamasına karşıyım. (hükümet caddesi, Salıpazarı, Ergene-Vakıflar mahallesindeki 2-3 kilometrelik alan gibi) 

Hastane arkası ve Salı pazarının olduğu yol hala berbat. Neredeyse bir yıl oldu, defalarca yazdım, hiçbir girişiminiz olmadı. 

BUNUN İÇİN NEDEN BENİ ARAYIP, “GEREĞİNİ YAPARIZ” DEMEDİNİZ? 

Derneğe davet edilmediğini söyleyen Kadir başkan, “ilk defa yanlış yazdın” dediniz. Buyurun doğrular. Ben o derneğin toplantısında davetlilerin söylediğini belirttim. Sizi davet etmemeleri yanlış Bunda yerden göğe kadar haklısınız. (neden daveti sınırlı yaptıklarını tahmin edebiliyorum ya, neyse yazmayayım, dernek o zaman zor durumda kalır) 

BEN YİNE YANLIŞ YAZMADIM, DAVETLİLERİN TEPKİLERİNİ YAZDIM. AYRICA SİZİ GÖZLERİM ÇOK ARADI. KATILSAYDINIZ, KONUŞMANIZI DA GEREKTİĞİ ŞEKİLDE YAYIMLARDIM. MADEM BU KADAR DUYARLISINIZ, BUYURUN BUNLAR İÇİN DE ARAYIP BİR AÇIKLAMA YAPIN; 
SON BİR DOĞRU; SARAY’DAN SONRA, YUKARISEVİNDİKLİ-VAKIFLAR ARASI YOL YAPILACAKTI. 
BU 4-5 KİLOMETRELİK YOLU, SIRF ÇORLU’DA BASINA ŞOV OLSUN DİYE BIRAKIP ÇORLU’DA ASFALT ÇALIŞMASI YAPTINIZ MI YAPMADINIZ MI? 
YUKARISEVİNDİKLİ-VAKIFLAR YOLUNDA BİR CAN VE MAL KAYBI OLUNCA, O ZAMAN SİZ BENİM YAZACAKLARIMI HAYAL BİLE EDEMEZSİNİZ. O CAN KAYIPLARININ VİCDANİ SORUMLULUĞUNU NASIL TAŞIRSINIZ, O ZAMAN GÖRÜRÜZ. 

UNUTMAYIN, HER YAZDIĞIM ÇIKTI. ALLAH BU YAZDIKLARIMIN GERÇEKLEŞMESİNDEN KORUSUN. ÇÜNKÜ İNSAN HAYATI KUTSALDIR.