info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Karayolları Müdürü İstifa

Geçtiğimiz Cumartesi, Muratlı Girişimci İşadamları derneği başkanı Kerem Demir ile Süleymanpaşa`dan bir programdan geliyorduk.

Eski mezarlık tarafından çevre yoluna çıktık. Yolda hafif kar çiselerken, asfaltta leke kar yoktu. Oysa bir dozer, tertemiz asfaltı bıçağıyla sözde kar küreme nedeniyle adeta parçalamaya çalışır gibiydi. Oradan Muratlı Caddesi güzergahından çıkıp, Yarapsan benzinliğine yaklaşırken, korkunç bir kar ve fırtına ile karşılaştık.Altımızda 3 bin motor, 4 çekişli 3 tonluk bir araba olmasına rağmen, cezaevini geçince araç neredeyse tarlaya uçacaktı. Video çekim yaparken, bu havada inşallah bir ya da birkaç araç tarlaya uçmaz derken, 20 dakika sonra bir kamu görevlisi arkadaştan bir aracın tarlaya uçtuğunu öğrendim. Bunu başkaları takip etmiş. Temiz yolda dozer bıçakla gezerken, Süleymanpaşa - Muratlı karayolunda bir görevli bulmak mümkün olmamış.

Daha önce de yamalı bohça gibi asfalt yapıldığını, bu yolun ölüm yolu olduğunu yazmıştım ve akabinde ertesi gün bir araç kaza yapmıştı. Bir de çevreyolu muamması var. MURATLI - SÜLEYMANPAŞA ARASINDAKİ TABELALARI BİR ARA SAYDIĞIMDA, YAKLAŞIK 900 KÜSUR TABELA OLDUĞUNU GÖRDÜM. FAKAT NEDENSE,KARIŞTIRAN MEVKİİNDEN MURATLI GİRİŞİNDE BİR TANE "KAMYON GİRMESİ YASAKTIR" TABELASI YOK. MURATLI KAMYON PARKINA DÖNDÜ. O KADAR SORUMSUZCA DAVRANIYORLAR Kİ, ŞEHRİN GÖBEĞİNE, OTOBÜS DURAKLARINA, KAVŞAKLARA KAMYONLARI PARK EDİYORLAR. 
ÖYLE İSE ÇEVRE YOLU NEDEN YAPILDI? 

Muratlı - Süleymanpaşa arasında 900 den fazla tabela varken, Muratlı giriş-çıkışlarına ve çevre yolu boyunca tabela neden konmuyor? 
- Muratlı - Süleymanpaşa yolunu sürekli yamalı bohça gibi parça parça yamayarak yapılan masraf, kamu zararı değil mi? 
Devletimin parası bu şekilde neden ziyan ediliyor da, bir seferde toptan asfalt dökülmüyor? Her hafta Muratlı -Süleymanpaşa yolunda ve Çevre yolunda kaza oluyor. 
Bu can ve mal kayıplarının hesabını kim verecek?  
Bence aynı T.C.D.D.müdürü gibi görevden alınmalıdır. Devletimin kurumunu zor durumda bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. 
İNSAN HAYATI 20 KİLOMETRELİK ASFALTTAN DAHA DEĞERLİDİR. 
İNANIYORUM SAYIN AZİZ YILDIRIM VALİMİZ DE SAYIN ALİ YERLİKAYA`NIN YAPTIĞI GİBİ, GEREĞİNİ YAPACAKTIR.

ÇÜNKÜ O DA İNSANA VE İNSAN HAYATINA DEĞER VERİYOR.