info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Karda Buzda Düşenler...

Belediyeleri Dava Edebilirsiniz

10 Ocak Dünya çalışan gazeteciler günü münasebetiyle Süleymanpaşa’daydım. Kar yağışı nedeniyle şehrin hemen hemen her yeri buzlanmaya başlamıştı. Bu yazıyı yazdığım esnada da, Muratlı’nın her kaldırım ve sokağı buz içindeyken tuzlama yapmayanlar, yağmur yağmaya başlayınca Necati Çalışkan caddesinin kaldırım ve sokaklarını gece vakti temizlemeye başlamışlardı. 

Sabah da herkesin işe gitmek için servis beklediği bankamatiklerin orada,20-25 metre uzunluğunda bir tır park etmişti. 

TAM DA MURATLI BELEDİYESİNİN KARŞISINDA GARİP BİR DEVASA TIRI GÖRSENİZ, SİZ NE YAPARDINIZ? 

Ayrıca,orası kar ve balçıktan geçilmiyordu. Tren yolu üst geçidin oradan İstiklal Mahallesi Cumhuriyet caddesine geçtiğimde, Olimpiyatların artistik buz dansı yapılacak kadar yoğun bir buzlanma vardı. Ne güzel, nizami bir çalışma yahu… Görünen bir iki yeri temizle, vatandaş Allah’a emanet. Evime gitmek için yaklaşık 200-300 metre yürümek için, adeta buz pistinde durma yarışmasında gibiydim. Eğer kazara düşmüş olsaydım, hemen 112 acil ambulansı arayacak, rapor alacak ve dava edecektim. Neyse ki kayıp düşmedim ve yağmur da belediyenin imdadına yetişti. Ama yağmurlu havada kar-buz temizleme çalışması yapan belediye olarak tarihe geçebiliriz. 

Neyse konuyu dağıtmayalım. 

Tekirdağ’ın tüm ilçelerinde yaşayan vatandaşlara sesleniyorum..! 

SU FATURALARINIZA BAKTIĞINIZDA, HEM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE HEM DE BAĞLI BULUNDUĞUNUZ İLÇENİN BELEDİYESİNE, KATI ATIK VERGİSİ VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ KESİYORLAR. BUZ PİSTİ GİBİ YOL VE KALDIRIMDA YAŞLI VE ENGELLİLERİN YÜRÜMESİ NASIL MÜMKÜN OLSUN? (engelli uyum yasası var. Daha baştan sorumlu sayılırlar) 

EĞER BİR YAŞLI VEYA ENGELLİ YOLDA, KALDIRIMDA BUZDAN KAYIP BİR YERİNİ SAKATLARSA, SORUMLUSU, ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİNİ ALAN, KATI ATIK TEMİZLEME VERGİSİNİ ALAN, TEMİZLİĞİ YAPMAYAN BELEDİYEDİR. 

- HEM KAYMAKAMLIK TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE HASTANE RAPORUYLA BAŞVURARAK BEDELİNİ ALDIĞI HİZMETİ YAPMADIĞI İÇİN HEM DE FİZİKSEL ZARAR GÖRDÜĞÜNÜZ İÇİN ŞİKÂYETÇİ OLABİLİRSİNİZ. 
- EĞER SİZDEN HİZMET BEDELİ ALIYORLARSA, BUNUN KARŞILIĞINI DA VERMEK ZORUNDADIRLAR. 
- AYNI ŞEKİLDE, ÇÖPLERİNİZİN FOTOĞRAFINI ÇEKEREK, YİNE KAYMAKAMLIK TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE ŞİKÂYETTE BULUNABİLİRSİNİZ 
- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE, KATI ATIK VERGİSİ VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ PAYI ALDIĞI İÇİN, AYNI ORANDA CEZAİ İŞLEME TABİ TUTULUR. 11 İLÇE BELEDİYESİ DE ALDIĞI BEDELİN HİZMETİNİ VERMEK ZORUNDADIR. (BELEDİYE, “BİZ ÇÖPÜ İHALEYLE VERDİK” DİYEREK SIYIRMAK İSTEYEBİLİR AMA ARAÇLARIN ÜZERİNDE MEVCUT BELEDİYE İSMİ YAZDIĞI VE DENETLEMEKLE MÜKELLEF OLDUĞU İÇİN BU İŞTEN SIYRILAMAZ) 

HAKKINIZI ARAMAKTAN ÇEKİNMEYİN. 
Umarım ben düşmem. Aksi takdirde, bu işi BİMER’E kadar taşırım.

 ALLAH HERKESE MALKARA BELEDİYE BAŞKANI GİBİ BİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇMEYİ NASİP ETSİN. 
ALLAH HERKESE AYÇA ÇEVİKELLİ GİBİ BİR BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI SEÇMEYİ NASİP ETSİN. 
ALLAH EMİN HALEBAK GİBİ HİZMET YAPAN AMA KIYMETİNİ BİLMEYİP HARCAMAYA ÇALIŞANLARDAN KORUSUN.