info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Mehmet Müezzinoğlu Sözünü Tuttu, Sıra Recep Akdağ`da

Değerli dostlarım ve saygıdeğer okurlarım

Yıllardır gazetedeki bu köşemi sabırla takip ettiğiniz için öncelikle hepinize teşekkür etmek istiyorum. 

Zaman zaman yazdıklarıma kızmış ve darılmış olabilirsiniz, belki hoşunuza gitti ve takdir ettiniz ve zaman zaman da sizler gibi bu köşemi takip eden devlet büyüklerimiz burada yazılanlardan kendilerine vazife çıkararak belki de görevleri ile ilgili fark etmedikleri bazı durumları düzeltmeye yönelik iş ve işlemleri başlatıp nihayete erdirmişlerdir. Teşvike yönelik bu tarz yazılarımızın yankı bulması belki de bir gazetecinin amacına ulaştığının bir göstergesidir. 

Evet şahsen ben de bugünlerde böyle bir tatmin yaşadığımı siz okuyucularımla paylaşmak istiyorum. 

Konumuz sağlık. 
Bildiğiniz gibi hükümetin kalkınma programında yer alan ve Sağlık Bakanlığı tarafından “önce insan” denilerek oluşturulan ve başlatılan “Sağlıkta Dönüşüm Programı” çerçevesinde bugüne kadar eskiye kıyasla ülke çapında devrim niteliğinde önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Birey ve topluma erişilebilir, uygun, etkili ve etkin sağlık hizmeti sunmak için hastanelerin kapasitesini güçlendirmek, kalitesini ve güvenirliliğini iyileştirmek esasları dikkate alınarak bir çok çalışma yapılmış ve halen yapılmaya devam edilmektedir. 

Sağlıkta Dönüşüm Programının ana hedefinde yer alan insanları hastalıklardan koruma, doğru tanı konulması, doğru tedavi edilmesi ve tedavi sonrasında hastalara yeterli rehabilitasyon verilmesi hekim ve sağlık çalışanı kadrolarının yeterli olması gerekliliğinin yanı sıra, aynı zamanda sağlık hizmeti veren kurumların fiziki yapılarının da günümüz şartlarına çağdaş tam donanımlı bir teknolojik altyapıya sahip olmasını gerektirmektedir. Bu bağlamda,bir dönem önceki, kabinede yer alan Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu,bizzat şahsıma verdiği sözü tuttu ve Muratlı’mız yeni hastanesine kavuşacak.Çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

Yeni Sağlık bakanı Sayın Recep Akdağ’dan da bir talebimiz vardır.
Muratlı’nın iki büyük mahallesine,Muradiye ve Fatih mahallelerine iki sağlık ocağı ihtiyacımız mevcuttur. Daha önce Muradiye Mahallesi için bu konuda bir köşe yazısı yazmıştım ve olumlu sonuç almıştım. Fakat gerek genel seçim gerekse kabine değişikliği, bu projenin gerçekleşmesine mani oldu. Yeni Muratlı Devlet hastanesinin yeni inşaatının başlamasıyla birlikte, bu işe emeği geçen başta sözünü tutan Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu,Tekirdağ devlet hastanesi başhekimi Sayın Atakan Eren, Muratlı devlet hastanesi başhekimi Sayın Tuncay Arı, Muratlı devlet hastanesi müdürü Sayın Kenan Öztürk, Ak Parti Tekirdağ milletvekili Sayın Mustafa Yel ve tüm emeği geçenlere teşekkür ve tebrik ediyorum. 

Gazetecilikten önce, ben bir insanım. Benim yaşadığım yere bir çivi çakan dahi, benim için değerlidir. Umarım Muratlı’nın sağlık alanında eksik olan iki sağlık ocağı ve bir rehabilitasyon merkezi de yapılır. Kimileri tenkit alır, toplumda sevilmeyen bürokrat ve siyasetçi olur, kimileri de sevgi, teşekkür ve takdirle onurlandırılır.

Yukarıda isimlerini yazdığım değerli insanlar, takdiri ve onuru hak ediyorsunuz.Umarım her unutulan ve ikinci plana atılan Muratlı’ya yeni Sağlık Bakanımız da gerekli desteği gösterir. Ben en çok, bu hedeflerimize ulaşmamızda, sürekli beni destekleyen ve sahip çıkan siz değerli okuyucularıma,takipçilerime sonsuz teşekkür ediyorum.

Bizler,sizin sayenizde güçlüyüz.