info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Mobese Yok, Araç Yok, Ekip Yok Muratlı Polisi Ne Yapsın

Muratlı’da güvenlik için acilen teknik donanım araç ve personel takviyesi şart. Ben bildim bileli Muratlı halkı gelen Kaymakamı ve 657’li personeli bağrına basmıştır. Yeni bir Kaymakamımız oldu hayırlı olsun. Güvenlik için hemen bir güvenlik kulübesi ve emniyet mensubu yerleştirildi. Bunda da haklılar. Çünkü İçişleri bakanlığının talimatıydı ama giden Kaymakam Sayın Mahmut Hersanlıoğlu “ben halkımın içinde güvendeyim beni halkım korur”diyerek bu kulübeyi yapmamıştı. Neyse kulübe bizi ilgilendirmez. Biz bakalım halkın güvenliğine;
Yakın bir zamanda mahalle değiştirerek tren yolunun üst kısmına taşındım. İstasyonun oradaki üst geçitte dört genç duruyordu birinin elinde kasap satırı vardı. Neden satır taşıdıklarını sorduğumda üst geçitte bulduklarını söylediler. İnanmadık ya neyse.
İki gün sonra yine aynı yerde aynı gençler bu kez üst geçit basamaklarını kapatmış ellerinde biralar sağa sola sataşıyorlardı. Polis çağırıldı onlar gelene kadar kaçmışlar. Ben çarşıda işimi bitirip döndüğümde ara sokakta çöp konteynerlerini tekmeliyor küfür ediyorlardı. Sonra öğrendim ki oradaki market sahipleri de mahalle sakinleri de rahatsızlarmış.
Yeterli aydınlatma yok MOBESE kameraları yok sokaklar karanlık. Polis de 7/24 bekleyecek değil ya… Aman bana bulaşmasın deyip şikâyetçi de yok. POLİS NE YAPSIN?
Belediyenin karşısındaki ana yola koca tırlar park ediyor. Hükümet konağının karşısındaki engelli araç park yerine ahlak özürlüler park ediyor servis indirme-bindirme yerinin hemen yanında ucuz özel otopark varken araçlar servislere ait olan yere park ediyor kamera olmadığı için bir şey yapılamıyor.TEKPARK DA BİR TÜRLÜ GELEMEDİ.
Ziraat bankası-Kaymakamlık lojmanı-İş bankası-belediye güzergâhında sürekli dilenci var bir şey yapılmıyor.
Trafik ihlali görüyoruz emniyete haber veriyoruz yeterli araç ve personel yok.
Gece yarısından sonra araçlar sokaklarda son ses teybi açık geçiyor bir şey yapılamıyor.
Bu nedenle Muratlı’nın bir an önce sokak ışıklandırılması yapılmalı MOBESE kameralarıyla donatılmalı emniyet araç ve personel takviyesi yapılmalıdır. İlgililere duyurulur.