info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Mübeccel Karaevli, Haklı Sanat Evrenselidir

Hafta sonu Tekirdağ Lions kulübünün 100.yılı sanatsal etkinliğine davet edildim.

Tüm gazetelere bu konuda davetiye gönderilmiş ama bana bir gazeteci meslektaşım haber verdi. Sanat deyince, benim için akan sular durur. İmkânım elverdiğince, Fizan’da olsa da giderim. Çünkü edebiyatçıyım ve sanatın her türlüsüne saygım var. 

Şimdiden, “Murat sen klasik müzikten ne anlarsın? Dediğinizi duyar gibiyim. Anlamam ama bir dönem dinlemiştim.
 
BENİM RUHUMU DİNLENDİREN JAPON MÜZİĞİDİR. 
Japon müziğinin ritmik akışı bana huzur ve dinginlik kazandırır. Ayrıca biz Türk milleti olarak içki masasında arabesk-fantezi takılırız. Bunun dışında Türk halk müziğine tutkum vardır. Neşe-Gülden Karaböcek kardeşler, Neşet Ertaş, Fatih Kısaparmak, Yıldıray Çınar v.b. Fakat bu etkinlikte Kadir başkanın dediği gibi ilgi alanım olmamasına rağmen, klasik müziği dinlerken huzur duydum. 

Kontrtenor Kaan Buldular’ın ses oktavı hayranlık vericiydi. Öğretmenler günü anısına Atatürk resimlerinden oluşan serginin ilavesinde, efsane Anka kuşu ve özgürlüğü ifade eden kelebek figürleri muhteşemdi. Neyse, konuyu dağıtmayalım. Kimse açıkça söylemese de, Ben insanların arkasından değil, direkt söylenmesinden yanayım. 

Lions kulüplerinin zenginler kulübü, mason kulübü gibi yaftalar aldığı bilinmektedir. Bu söylenen gerçek olsa bile, kişilerin özel hayatıdır, saygı duyulmalıdır. Fakat sanat evrensel olup, sanat ve sosyal etkinliklerde herkesin eşit olduğunu düşünmekteyim 

- Kadınlar gününde çok etkinlik olduğu için katılamadım ve kaç kişi olduğunu bilmiyorum. 
- OMNIBUS CROWD Avrupalı yazar buluşmasında Tekirdağ Edebiyat Kültür Sanat derneğinin kurucu üyesi olarak bulundum ve o etkinlikte de çok az kişi vardı. 
- Bu etkinliğin konusu da, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerinden oluşmuş sergiydi ve Tekirdağ’da Atatürkçü geçinen onbinlerce kişi varken kimsenin gelmemesi, Atatürk sevgisinin somut değil soyut olduğunu gözler önüne serdi. Üstelik kendilerine sahip çıkıp Avrupalı şairlerle buluşmasını sağladığı için, Tekirdağ edebiyat kültür sanat derneğinden kimsenin katılmaması, vefasızlık ve derneğin kişiselleştiğinin en güzel örneğidir. 

Ben ailevi yapı itibariyle Türk-İslam senteziyle yetiştirilmiş biri olarak, asla tutucu ve sınıflandırıcı olmadım. 
Bu nedenle Tekirdağ’da sanata ve sanatçıya değer verilmediğini, değer verenlere de destek olunmadığını çok gördüm. 

Mübeccel Karaevli haklı. 

SANATA VE SANATÇIYA KARŞI TEKİRDAĞ OLARAK DUYARSIZIZ VE İLGİSİZİZ.