info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Muratlı Eski Öğretmen Evi Milli Eğitim Müdürlüğü Olsun

Benim anlamadığım bir konu var;

Benim anlamadığım bir konu var; Bir il milli eğitim müdürü eğitime hizmet yerine, hizmette çözümsüzlük için elinden geleni yapsın, buna rağmen bir bürokratın genel tayin süresi iki yıl olmasına rağmen halen yıllarca Tekirdağ’da kalmak için büyük mücadele versin. 
Muratlı’da bir öğretmenevi vardı. Halkın yaz aylarında ağaç gölgesinde çayını, kahvesini ve bilumum içeceğini içip yorgunluğunu attığı güzel bir çay bahçesi vardı. 

Şimdi o bahçenin her yerini karga pislikleri süslüyor. Eğer bu bahçe kullanılsaydı, kargalar gelemezdi. Sırf Eski Kaymakamımız Mahmut Hersanlıoğlu, buranın Halk Eğitim müdürlüğünde çalıştırılması için talimat verirken,İl milli eğitim müdüründen icazet almadı diye, Sayın Halis işler burayı halkın kullanımına kapattı.Mazeret de,biz haber yaptığımızda,burası için (eski) öğretmenevi değil öğretmenevi yazmamızmış. 

Bu ESKİ öğretmenevinin bakım ve kullanımı için milletvekilleri ve eski valimiz Ali Yerlikaya nezdinde girişim yaptık ama Sayın Halis İşler’i geçemedik. Şimdi bir talebimiz var; Sayın İŞLER, burada daha fazla kalmayacaksınız. En azından giderayak bir iyilik yapın ve bu bina ve bahçesinin perişanlıktan kurtulması için, Milli Eğitim müdürlüğü binası olarak tahsis edin. Böylece, aynı Muratlı Emniyet müdürlüğü gibi Milli eğitim müdürlüğünün de kendine ait binası olsun. 

BİZ DE, “SAYIN İŞLER EN AZINDAN GİTMEDEN TEKİRDAĞ’A BİR İYİLİĞİ OLDU” DİYELİM. Sayın Valimize de sesleniyoruz; Siz halkla ve basınla uyumlu bir kişisiniz. Bir kez olsun il milli eğitim müdürlüğünün iyi bir şey yapmasına vesile olun ve burasının milli eğitim müdürlüğü binası olması için destek olun. Hatta bu arazinin içine yeni bir milli eğitim binası yapılması için imar çalışması başlatılırsa, geri kalan bölüm, hem halka hizmet veren bir çay bahçesi ve toplantı merkezine sahip olur, hem de Muratlı eğitim kurumları buradan gelecek gelirle Muratlı belediyesine eyvallah etmek zorunda kalıp bazı şeyler için taviz vermek zorunda kalmaz. 

Önerim şu: Bu arazi içine, 1-modern bir milli eğitim müdürlük binası, 2-bir konferans, toplantı ve çay bahçesi olarak milli eğitime ve okullara destek olacak döner sermaye geliri, 3-Tiyatro ve benzeri etkinlik yapma ortamı, 4-Organizasyonlarda yer için herhangi bir bedel ödeme zorunluluğundan kurtulma sağlanır. ÖNERİ BİZDEN, DEĞERLENDİRMEK SAYIN VALİMİZ ENVER SALİHOĞLUNDAN.