info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Muratlı nın Utanç Tablosu " Tren Yolu "

Avrupaya Rezil Oluyoruz

Çorlu Sulusaraylılar derneğinin daimi ağası işadamı deneyimli siyasetçi Yusuf Uzun Muratlı ve Trakya’nın içini acıtan ve bir türlü bitirilemeyen tren yolu konusuna değinmiş. Bu güzergâha hızlı trenin şart olduğunu söylemiş. Üstelik bu işadamı Ak Partiden milletvekili adayı olmuş yine aday olan başarılı bir yönetici. Sayın Yusuf Uzun çok güzel bir soruna değinmiş ama bir şeyi eksik söylemiş. Biz bırakın hızlı treni kara trene bile razıyız.
BU TREN YOLU HATTININ AÇILMASINI KİMLER İSTEMİYOR?
Dünyanın hiçbir yerinde yüz küsur kilometrelik mevcut bir tren yolunun tamiri üç yıl sürmez. Kaldı ki bu hükümet boğazın altından daha kısa bir sürede tünel geçirmişken hazır tren yolunun sağlamlaştırmasının bitirilememesi bana pek mantıklı gelmedi. Ayrıca yük trenleri İstanbul-Edirne hattında sürekli seyrediyorken yolcu tren seferlerinin yapılmaması “birileri bu işi kasten mi engelliyor?” sorusunu gündeme getiriyor. İSTANBUL-EDİRNE HATTINI YÜK TRENLERİ KULLANIYORSA İNSANLARIN BU TAŞINAN YÜKLER KADAR DEĞERİ YOK MU?
TÜRKİYE’YE AVRUPA’DAN GELMEK İÇİN TREN YOLUNU TERCİH EDEN TURİSTLER  “BU NASIL İŞ TÜRKİYE BİR TREN YOLUNU ÜÇ YILDIR YAPAMIYOR MU?” sorusunu sormamışlar mıdır? Üç yılda bir yol yapılmaz mı? Bu yoldan hızlı tren de geçmeyecekmiş. Yük treni giderken yolcu seferleri neden yapılamıyor? Bir de şehir içindeki tel örgü sorunu Muratlı’nın kanayan yarasıdır. Muratlı’yı tel örgüyle ikiye bölerek insanların yaşam özgürlüğünü kısıtlamak insan hakları ihlalidir. Bir an önce kaldırılması gerekmektedir. Onuncu yıl marşında Atatürk’ün ifadesi olan “demir ağlarla ördük ana yurdu her baştan” sözü de yanlış algılanmış olmalı ki bu tel örgüden Büyük Önder Mustafa Kemal de nasibini aldı. Atatürk’ün Muratlı’ya geldiğinde kaldığı ve müze haline dönüştürülmüş ev de bu tecritten nasibini aldı. Atatürk evinin önü tel örgüyle kapatıldı. Atatürk’ün “demir ağlarla örmek” derken kastettiği kendi müze evinin önünün tel ağlarla örülmesi değildi.
Ak Partili yöneticilere sesleniyorum; Muratlı’da Ak PARTİ YETERLİ OY ALAMIYORSA EN BÜYÜK BİRKAÇ SEBEBİ VAR;
-Tekirdağ-Muratlı karayolunun yapılmaması
-Kültür merkezinin 20 yıldır bitmemesi
-Tarihi postanenin restorasyonunun yapılmaması
-Başta Muratlı öğretmenevi ve başarısız bir il milli eğitim müdürü nedeniyle okulların modernizasyonunun yapılmaması
-Bir türlü yapılamayan devlet hastanesidir.
-CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’NIN BİZZAT AÇILIŞINI YAPTIĞI TREN YOLUNUN GEREKLİ FAALİYETİ GÖSTEREMEMESİDİR.
MURATLI’DAKİ YAKLAŞIK 2 KİLOMETRELİK TREN YOLU YER ALTINA ALINMAZSA İSTANBUL-EDİRNE TREN SEFERLERİ BAŞLAMAZSA AK PARTİNİN MURATLI’DA OY ÇIKARMA ŞANSI HAYAL OLUR. FIRSAT BU FIRSATTIR. FIRSATI KULLANIRLARSA O ZAMAN MURATLI HALKI HİZMET GELDİĞİNE İKNA OLUR.
BİR SÖZÜM DE SAYIN İSMAİL KÜÇÜKKAYA’YA
Sayın Küçükkaya Akşam gazetesinde köşe yazarken ben yine aynı başlığı atmış o dönem kapatılan tren yolu için “Avrupa’ya rezil oluyoruz” diye köşemde değerlendirmiştim. Bir milletvekili de bu yazımı meclise taşımıştı. Sayın Küçükkaya da bu yazımı tekrar etmiş açıldığında “haberimiz ses getirdi” diye yazmıştı. Kendisi Tekirdağ’a geldi bir dizi ziyarette bulunup yayın yaptı. NEDEN Muratlı’ya gelip bu tren yolunu haber yapmadı? O zaman ses getirirdi. Şimdi kendisine sesleniyorum; “Sevgili İsmail Küçükkaya gel gör haber yap. Muratlı halkı misafirperverdir.