info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Muratlı`da Asayişin Cılkını Çıkardılar

Sayın Altan Demirayak’a çağrımdır;

Artık o kadar Muratlı’dan umudumu kestim ki o kadar soğudum ki insanların sorumsuzluğu, yasa, kural tanımazlığı, vurdumduymazlığı, yasa ve kuralları hiçe saymaları Muratlı’nın her türlü idaresinden umudumu kaybetmeme neden oldu. 
Bir basın mensubu olarak benim güvenim kalmamışsa, vatandaş ne yapsın?  
Bu iş bir Kaymakam Altan Demirayak ile olmuyor. 
Daha ne yapsın? 
Zat-ı muhterem bir olağanüstü durum WHATTSAPP hattı kurdu. 
Buna rağmen kimsenin hiçbir şey umurunda değil. 

ZABITA İŞİNİ YAPAMIYOR;
İşini yapsa, belediye başkanı ve başkan yardımcısından dönüyor. Ya nüfuslu biridir ya da partilidir. Kaldırımlar işgal ediliyor, zabıta gereğini yapmaya giderken, başkandan geri dönme talimatı alınıyor. Bizzat yasaları mülki idareci engelliyor. Akşam olunca hayvan dışkısı kokusundan geçilmiyor. 
Garibana ceza, tanıdık görmemezlikten geliniyor. Ak parti kongresinden gelmişim, sesli kaydı habere dönüştüreceğim, bir kilometre ötedeki düğün nedeniyle evin içi gürültüden zangırdıyor. Zabıtayı arıyorum, sesli mesaj bırakın deniyor. Emniyeti arıyorum, bir şey yapamam diyor. 

Pandemi süreci diyorum, gürültü yasağı diyorum, akşam bir ara ekip gönderirim diyor. Gece yarısını geçe müzik hala çalıyor diyorum, sen canını sıkma abicim ekip gönderirim diyor. Yine aynı tas aynı hamam. Adam yola iki kaldırım girişini kapatacak. Şekilde aracını park etmiş,155’i arıyorum, yarım saatte gelmiyor. Resmi emniyet müdürüne attım diyorum, “emniyet müdürüne neden atıyorsun?” diye yüzüme kapatıyor. Asayişten sorumlu bekçiler robokop gibi gezip bu düğün gürültülerine müdahale etmiyorlar. Adı üzerinde gece bekçileri gece bu duruma bakmıyor. Bir kamyon garajı yok, kamyonlar Muratlı’yı işgal etmiş, Muratlı belediyesinden bir çalışan evinin yakınına saman dolu kamyonun park ettiğini, bir yangın çıkması durumunda mahvolacaklarını söylüyor, Muratlı belediye başkanı ve başkan yardımcısının umurunda değil.  

ZABITAYA VEYA EMNİYETE ŞİKÂYET EDEN VATANDAŞ ŞİKÂYET ETMEYE KORKUYOR. 
ÇÜNKÜ HER İKİ KURUMDA, ŞİKÂYETÇİNİN ADI ŞİKÂYET EDİLENE SÖYLENİYOR. 
BU BİR CAN GÜVENLİĞİ SORUNUDUR. 

Şehrin ortası adeta tır otobanı gibi, tehlikeli şekilde yüklü kamyon ve tırlar ADETA MURATLI’DAN ÖLÜM TAŞIYORLAR. 
BU KAMYON VE TIRLARDAN FACİA YAŞANDA HESABINI KİM VERECEK? 

Nebi başkan yıllardır bir mobese sistemini hayata geçiremeyecek kadar yetersiz kaldı. 
Böyle idarecilik olmaz. 
Sayın Altan Demirayak’a acil çözüm önerimdir; ACİLEN…. 

Muratlı belediye başkanını, Muratlı’daki taşımacılık kooperatifi başkanlarını, seyahat firması sahiplerini, Servis taşımacılığı yapan firma yöneticilerin, oda başkanlarını, dernek başkanlarını, ilçeye bağlı fabrika idarecilerini, mahalle muhtarlarını ve siyasi parti temsilcilerini toplayarak acil bir asayiş toplantısı yapmalısınız. 

Yoksa Muratlı kanunsuzluklar ve kuralsızlıklar şehri olmaya devam edecektir.