info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

NKÜ`de Altın Dönem Başlıyor - 1

Üniversite;

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Araştırma Hastanesinde yepyeni bir dönem başlıyor. 

Görünen o ki, önceki alışılagelmişin aksine, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde ve Araştırma Uygulama hastanesinde, 9 Nisan itibariyle adeta altın çağ başlayacak gibi görünüyor. 
Bildiğiniz gibi, bir önceki Rektör Osman Şimşek döneminde, 15 Temmuz süreci sonrasında birçok dengeler değişmiş, gerek üniversite gerekse hastane bir kaosa sürüklenmiş, otorite boşluğu ve kötü yönetim, hem üniversiteye büyük kan kaybettirmişti. Bu süreci yürütemeyen Osman Şimşek, hem üniversite hem de hastane yönetiminde verdiği kararlar ve yaptığı idari değişiklikler ile adeta kurumu toplum nazarında prestijini sıfıra indirmişti. NKÜ Araştırma hastanesini zirveye çıkaran KBB uzmanı başhekim Erdoğan Gültekin`i görevden alıp yerine Fatih Horozoğlu`nu başhekim yapan Şimşek, hastanenin içler acısı duruma gelmesini sağlamış, Hakan Cömertler gibi başarılı ve bulunduğu makama değer katan Hakan Cömertler gibi bir değeri hem atamasını yapmayarak hem de resmi bir makam sıfatıyla makam tespiti yapmayarak Kültür müdürlüğü ile NKÜ arasında mağdur etmiş, böylece üniversitede kaosun mimarı olmuştu.

Bu durum üniversite ve hastane içinde de bir başıbozukluğa neden olmuştu. Rektör Mümin Şahin`in göreve gelir gelmez, bu kadar kısa zamanda, 100 gün gibi bir sürede bu kadar başarılı olacağını açıkçası tahmin etmiyordum. Fakat görüyorum ki, Rektör Şahin bırakın adaptasyon ve çalışma sistemi oluşturmayı, gerek üniversite gerekse hastane bünyesinde yerinde atamalarla ve uyumlu çalışmayla kısa zamanda bir düzen oturttuğu gibi, basın mensuplarıyla hep birlikte dayanışma tablosu çizmesi de farklılığını gözler önüne serdi. 

Tekirdağlı olmasının avantajını da en iyi şekilde kullanmayı çok iyi beceren Şahin, hem devletin üst kademeleri hem yerel idareler hem de halk ile bir iletişim ve dostluk köprüsü kurdu. Açıkçası o sıkıcı, prosedür kılıfının içine hapsolmuş yapmacık bürokrat kimliklerinden sıkılmış olduğumuz bıkkınlığın içinde, Rektör Şahin ilaç gibi geldi.

Biz bürokrat değil, samimi idareci istiyoruz. Ağabey-Kardeş sıcaklığını Tekirdağ evladı olarak en iyi yansıtan özünde sözünde bürokrat değil kardeş olan Mümin Şahin; Memleketine hoş geldin, iyi ki geldin. Darısı diğer kurumların başına. (İl Tarım Müdürlüğü, İl Dernekler Müdürlüğü v.b.) 

İKİ MUSTAFA`YA SESLENİYORUM; (Mustafa Şentop,Mustafa Yel) 
Bizlere Mümin Şahin gibi, Erdoğan Gültekin gibi, Çetin Kirezli gibi, Kenan Öztürk gibi genç, dinamik ve çalışkan bürokratlar lazım. 

DEĞİŞİM ŞART. 
(Sonraki yazım; NKÜ`DE ALTIN DÖNEM BAŞLIYOR 2)