info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Oktay Çolpan`la Tekirdağ İki Yıl Kaybetti

Metin Pakdil Bu Açığı Kapatabilecek mi?

Sayın Oktay Çolpan, Tekirdağ Büyükşehir belediyesi Fen İşleri daire başkanı olunca, beklentilerimiz çok büyüktü. Muratlı adına Yeşilsırt mahalle muhtarı Sayın Hürriyet Borucu ile makamına gittiğimizde, kendisinin Muratlı damadı olduğunu, Muratlı’nın en büyük sorunlarından biri olan yol problemlerini çözmek için gereğini yapacağını, programlı bir kişi olduğunu söylemişti. 

Fakat o günden sonra, özellikle Yeşilsırt yolu ile ilgili kendisiyle sürekli ters düştük. Bu konuda söz veren başkan, bırakın yolu yapmayı, Muratlı CHP ilçe başkanı, Muratlı imar komisyonu başkanı, Yeşilsırt ve Yukarısırt muhtarlarını hatta gazeteci meslektaşlarımızı araya sokarak bu yol için geri adım atmam yolunda sürekli bir girişimde bulundu. Oysa telefonumuz mevcuttu. 

Arayıp bize bir açıklama yapamadı. Programlı olduğunu söyleyen Çolpan, ilçelerin yol yapım haritasında bir program yapamadı. İnanlı Çeşmesi projesi de hüsran oldu. İki tane kırmızı yol iki salıncakla mesire alanı olmaz. 

ŞİMDİ BİZİM SAYIN METİN PAKDİL’DEN TALEPLERİMİZ VAR; 

-Fen işlerinin bir vizyonu, misyonu, en önemlisi programı olur.
- 1-Önce, ilçelerin yaz ayı ile birlikte yapacağı şenlik, piknik v.b. alanlarının halkın kullanımına uygun hale getirilmesini sağlarsınız. 

BU KONUDA ÖNCELİKLİ OLARAK, IHLAMUR ŞENLİĞİ İLE ÜNLÜ ŞARKÖY’ÜN BEYOĞLU MAHALLESİNDE MESİRE ALANINA ULAŞIM İÇİN, OKTAY ÇOLPAN’IN BECEREMEDİĞİ 5 KİLOMETRE YOL VE İKİ METRELİK BASİT BİR KÖPRÜYÜ YAPARSINIZ. ÜSTELİK BİNLERCE LİRALIK ASFALT DEĞİL YOL DÜZLEME ÇALIŞMASI İSTİYORLAR. MURATLI İNANLI ÇEŞMESİ DE HİÇ OLMADI. YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ YAPIN. HATTA DAHA DA İLERİ GİDEREK, AYNI ÇORLU GÖLBAŞI GİBİ, ALTI SU OLAN BU YERİ AYNI KONUMA GETİRİN. 

2-Asfalt yapım çalışmasında, program mantıklı olmalı. Malkara’nın neredeyse birçok yolu bitmek üzeredir. Tekirdağ merkeze yakın ilçelerden başlayarak, tüm yolları sırayla yapın. Mademki MURATLI YEŞİLSIRT’TAN BAŞLADINIZ, MURATLI’NIN KÖY YOLLARINI BİTİRİN, SARAY’A, ORADAN ÇORLU’YA GEÇİN, SIRAYLA 11 İLÇE BİTSİN. ÖZELLİKLE YUKARISEVİNDİKLİ YOLUNA BİR AN ÖNCE BAŞLANMALI. ÇÜNKÜ TÜM İHALE PROJE SÜRECİ TAMAMLANDI. 

1-Başta Muratlı merkez ana cadde ve Anadolu lisesi ile hastane yokuşunda kullanılan asfalt değil,bu konuda uzman olmasam bile,tahminimce mazotlu zift ile yapılan yolların sökülüp,ya beton ya da tekrar kilit taşı olması gereklidir.Mevcut asfalt,yaz aylarında kanser riski taşıyabilir., KISACA SAYIN METİN PAKDİL; SİZİNLE TANIŞTIM VE UMUTLANDIM. UMARIM ÖNCEKİ BAŞKANIN YAPAMADIKLARI İŞLERİN ÜSTESİNDEN GELİRSİNİZ. YAZ MEVSİMİ ASFALT ÇALIŞMALARINIZ HAYIRLI OLSUN. UNUTMAYIN, İNSAN HAYATI HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR. MURAT ÜRTEKİN