info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sayın Kadir Albayrak`a Hodri Meydan Diyorum

Siz değerli okuyucularımla bazı gerçekleri ve bir koltuğun insanı nasıl değiştirdiğini konuşmak istiyorum;

Yıl 2014;Tekirdağ Büyükşehir oldu, ilk defa Büyükşehir Belediye başkanını seçecek. CHP kanadında çok güçlü adaylar var. Bunların içinde de, kimsenin umursamadığı, hiç şans vermediği, yanında iki öğretmenle biçare bu makama aday olan ama kimsenin aklının ucundan bile geçmeyen bir aday adayı var. Bu kişi beni aradı ve röportaj ile destek istedi.

Tekira AVM`nin karşısında küçücük bir ofiste, soğuk bir havada kendisiyle röportaj yaptık.
Tabi kendisi o zamanlar bu kadar lüks 5 yıldızlı Ramada otelde kimseyi ağırlayamıyordu. Emekli bir şaraphane emeklisi bürokrattı. Çay ile ısınmaya çalışarak röportaj yaptık. Bayağı iyi oldu. İbre bir anda bu kişiye döndü. Herkes şaşırdı. Neticede kimsenin 5 kişilik listede 4.sıraya bile giremez diye düşündüğü Kadir Albayrak aday oldu ve ilk büyükşehir belediye başkanı oldu. 

Size onun şahsım için söylediği bazı sözleri yazıyorum. 
1. Tekirdağ Büyükşehir makamında ilk zamanlar; MURATÇIĞIM, ÖNCELİKLE DESTEKLERİN VE TARAFSIZ HABERCİLİĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. MURAT ÜRTEKİN YAZDIĞI KÖŞE YAZILARIYLA VE HABERLERİYLE BAŞARILI İŞLERE İMZA ATAN DEĞERLİ BİR GAZETECİDİR. TEBRİK EDİYORUM. 
2. Muratlı halk iftarı; MURATÇIĞIM NASILSIN? GÖRÜŞEMİYORUZ, NEDEN HİÇ UĞRAMIYORSUN? MURAT ÜRTEKİN`E MAKAMIMIN KAPISI HER ZAMAN AÇIKTIR. MURAT ÜRTEKİN`İN RANDEVUYA İHTİYACI YOKTUR, RANDEVU ALMAZ KİMSEYE SORMAZ.KAPIYI AÇAR ODAMA DALAR MAKAMIM HER ZAMAN SANA AÇIKTIR. 
3. Büyükşehir başkanlık odası; MURATÇIĞIM, KÖŞE YAZMAK BİR DE HER GÜN YAZMAK ÇOK ZORDUR. SENİ TEBRİK EDİYORUM. 
4. Büyükşehir başkanlık odası; MURATÇIĞIM, SENİN RÖPORTAJLARIN SAYESİNDE BAŞKAN OLDUM. TEŞEKKÜR EDERİM. İşte bu sözlerin ardından bu muhterem dürüst HACI başkan 2019 seçimi öncesi aynı yerde tekrar röportaj yapmak istemişti ve ben yapmadım. Eleştirilerime, köşe yazılarım ve haberlerime dayanamayan başkan kin tutmaya, benimle konuşan dost olan büyükşehir daire başkanları, müdürleri, dernek başkanları hatta belediye başkanlarına bile tepki göstermeye, kurum çalılşanlarına fırça atıp, makamlarından etmeye başlarken, benim haber ve köşe yazılarıma tepki gösteren daire başkanlarını adeta ödüllendirmeye ve övgü yağmuruna tutmaya başladı. 

Kısaca küsen, kin tutan bir başkan olduğu gibi, benim ak dediğime kara, kara dediğime ak demeye başladı. "Muratçığım özlettin kendini" diye gördüğü yerde sarılan başkanın yerine görünce kafasını çeviren başkan oldu. 
YALAKALIK YAPMADIĞIM, DOĞRUYU YAZDIĞIM İÇİN BİR ANDA "MURATÇIĞIM" DAN İSTENMEYENE DÖNÜŞTÜK. 

VAY BEEEEE... 
KOLTUK İNSANI DEĞİŞTİRİYOR DEDİKLERİ BU OLSA GEREK. 

İnançlı bir insan sözünü tutmuyorsa, insan ayırıyorsa, kul hakkı yiyorsa, kin tutuyorsa, nasıl herkesin başkanı olabilir? 

ŞİMDİ KADİR AĞABEYE SESLENİYORUM; 
BUYUR BAŞKANIM, HALKIN HUZURUNDA, CANLI YAYINDA, SEÇİM ÖNCESİ İSTEDİĞİN RÖPORTAJI BUYUR YAPALIM.
HEM DE CANLI CANLI.

TARAF TUTMADAN, AYRIMCILIK YAPMADAN, PARTİ GÖZETMEKSİZİN, SEVGİ VE SAYGI ÇERÇEVESİNDE ADİL BİR RÖPORTAJA VAR MISINIZ? 
BEN VARIM AMA SİZ HALKIN HUZURUNDA CANLI YAYINA CESARET EDEMEZSİNİZ. 

Bu seçim öncesi Çorlu`lu meslektaşlarımın Mestan Özcan sorusuna, " Gidin Negri Negri diyerek Diyarbakır`da şarkı söyleyenlere sorun " demeye benzemez.
O söyleyenleri destekleyen vatandaşlar size tekrar seçim kazandırdı. Ayrıca o negri negri değil, Megri Daye Megri dir. Yani "ağlama ana ağlama" dır ve bir ağıt türküsüdür.

Bu da Güneydoğu kültürünün bir mozayiğidir. 
Neyse; HODRİ MEYDAN,CANLI RÖPORTAJA VAR MISINIZ?