info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Sayın Valim, Gereğini Yapmalısınız

Tekirdağ Valisi Sayın Enver Salihoğlu’nun Kastamonular derneğinin düzenlemiş olduğu “engelleri birlikte aşalım” konulu fotoğraf sergisinde yapmış olduğu konuşmayı büyük bir memnunlukla dinledim.
 
Sayın Salihoğlu’nun toplumsal konulara duyarlılığını biliyorum. Ama engelli uyum yasalarını hiçe sayan belediyelere neden gerekli müdahaleyi yapmadığını da anlayabilmiş değilim. Bu belediyelerin engelli uyum yasasına riayet etmemesi yasayı umursamadıkları anlamına mı geliyor?
 
Muratlı’daki kaldırımların işgalini ve engelliler için imkânsızlığını dile getirdim ama henüz bir gelişme yok. Eski Kaymakamımız Sayın Mahmut Hersanlıoğlu olsaydı çoktan duruma müdahale etmişti. SÜLEYMANPAŞA-HASTANE YOKUŞU ENGELLİLER İÇİN KULLANILMASI İMKÂNSIZ BİR HALDE VE KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL.
 
Eşkinat sahildeki hiçbir yapıya dokunmadı sakatlar derneğine gelir getiren çay bahçesini yıktı. O da yetmedi sakatlar derneğinin seçimine müdahale etmek istedi. O da olmadı “Engelsiz Yaşam Derneği” adı altında belediye bünyesinde dernek kurdu. Belediyenin zaten SEKMER adında bir engelli koordinasyon merkezi var. Belediye başkanları ne zamandan beri dernek kuruyor?
 
Tekirdağ Sakatlar Derneği de bu gelişmelerden rahatsız. Bu yazı yayınlandığında Eşkinat engellilerle boy boy fotoğraf çekilecek. Ertesi gün engelliler yine kaderine terk edilecek.
 
Sayın Valim; siz duyarlı bir insansınız. Dernekler müdürünüz Şevki Ülker bu konuların masada oturarak olmayacağını bilmeli. Engelliler günü kutlandıktan sonra çağırın Sakatlar Derneği Başkanını (Engelsiz Yaşam Derneği değil Sakatlar Derneği Başkanını) nedir sorunlarınız? Diye bir sorarsanız bire birçok şey öğrenirsiniz.
 
Önemli açıklama; Kendisiyle sahildeki çay bahçesi mevzusunu konuştuğumuz eski Tekirdağ Sakatlar Derneği Başkanı bu konuda sert çıkışlar yapmıştı. Ama her ne hikmetse aniden TESKİ’DE işe girdi ve tüm tartışmalar bitti. Bu tesadüf mü?