info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Seçim Bitti, Soruşturma Zamanı - 4

Teski Daire Başkanlığı

Alt yapı yapmak riskli bir iştir. Çünkü yapılan hizmet, sonunda toprağın altına gömdüğünüz için görünmez.
Fakat Tekirdağ Büyükşehir olunca, TESKİ (Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşleri) bu konuda artık alt yapı sorunu yaşanmayacağını düşünürken, hüsrana uğradım. İlk daire başkanı Halim Orta, hassasiyeti ve yapılan haberlere anında müdahalesi ile adeta gururumuz oldu. Ayrıca,yazmış olduğumuz habere gerekli açıklama yazısı gönderme nezaketini de Halim Orta zamanında yaşadık. Hatta içtiğimiz suların ölümcül maddeler taşıdığını dile getirdiğimde, olayı ciddiye alan tek kişi oldu ve yapılan incelemede, içtiğimiz sularda ARSENİK, SİYANÜR, BOR, KROM VE CIVA BULUNDUĞU İSPATLANDI VE YAZDIĞIM KÖŞE YAZILARIMIN HAKLILIĞI ORTAYA ÇIKTI.

Halim Orta da, Tekirdağ köylerinde olan bu tehlikeli kuyuları kapatarak, yeni ve temiz kuyular açtırdı. Hatta dile getirdiğim Aşağısevindikli`de bulunan kuyuların, kimyasal akan derenin taşması sonucu Tekirdağ halkına tehlikesini de dile getirdiğimde, hem Halim Orta hem de eski valilerimizden Enver Salihoğlu ve Şafak Başa ile Fevzi Ünal çözüm oldu. 

Fakat siyaset öyle bir şey ki, Kadir başkan eleştiriye gelemediği için, Gazeteciler gününde şahsıma yemek veren Fevzi Ünal`ı ve seçimde olası aday diye yazdığım Şafak Başa`yı cezalandırma yoluna gitti. Çünkü bu insanlar sadece işlerini yapmalarına rağmen, vazifelerine bağlı olup sadece değerli başkanı eleştiren gazeteci ile iyi oldukları için pasifize edildiler. Oysa bu siyaset öyle bir şeydi ki, bir gazeteci onları adeta Hint filmlerindeki gibi sürekli video haber yapmasına rağmen, asla başkanlarına desteği bırakmadılar. Ödülleri de dışlanmak oldu. 

Acaba Kadir başkan kendine hiç şu soruları sordu mu? 
- Alaaddin`in sihirli lambasından hemen hemen her hafta
- TESKİ - ALBAYRAK - BAŞA VE ÜNAL İLE İLGİLİ VİDEOLAR VARDI. BU VİDEOLAR, BU ÜÇLÜ GRUPTAN İKİSİ DEVRE DIŞI BIRAKILINCA NEDEN KESİLDİ? 
- ARTIK TESKİ`DE LAMBADAN ÇIKACAK HABER KALMADI MI? 
- BU BİLGİLER KURUM İÇİNDEN NASIL ÇIKIYORDU? 
- NORMALDE ŞAFAK BAŞA ADAY OLDUĞUNDA, YETKİ VE BİLGİ OLARAK FEVZİ ÜNAL DAİRE BAŞKANI OLMASI GEREKİRKEN, NEDEN İÇÖZ OLDU? 

Şimdi size bir örnek vereyim; 
- Sarıgül CHP genel başkanlığında Baykal`ın karşısına çıkarken, yanında en yakını Kılıçdaroğlu`ydu. 
- Kılıçdaroğlu ile Gökçek`in polemiğinde yıldızı parlayan Kılıçdaroğlu`nu Baykal Ankara`ya değil İstanbul`a neden aday gösterdi? 
Oysa İstanbul yerine Ankara olsaydı o dönem açık ara kazanırdı. 

- Gelelim asıl can alıcı noktaya; Kılıçdaroğlu ile Sarıgül, farklı tarifelerle Amerika`ya gidiyor, aynı uçakla geri dönüyorlar. (Bunu ulusal basın uzun süre yazdı.)
- ERTESİ GÜN BAYKAL`IN KASET MESELESİ ÇIKIYOR, KILIÇDAROĞLU GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLUYOR, SARIGÜL PARTİYİ LAĞVEDİP, KILIÇDAROĞLU`NA DESTEK VERİYOR. 
- ALBAYRAK - TESKİ - BAŞA - ÜNAL VİDEOLARI ARALIKSIZ YAYINLANIRKEN, ALBAYRAK BAŞA VE ÜNAL`IN İMZA YETKİLERİNİ ALIYOR, BAŞA BÜYÜKŞEHİRE ADAY ADAYI OLUYOR, FEVZİ ÜNAL PASİFİZE EDİLİYOR, İBRAHİM İÇÖZ DAİRE BAŞKANI OLUYOR, TESKİ -ALBAYRAK HABERLERİ BIÇAK GİBİ KESİLİYOR.
(O DÖNEMDE ALBAYRAK`IN EN YAKIN ADAMI İÇÖZ`DÜ) 
YORUM OKUYUCULARIN........ 

Bir anda Tekirdağ`ın alt yapı sorunları, denize atılan foseptikler, su parasına yapılan zam ve daha birçok şey konuşulmuyor. 
Bir su zammı daha yolda. ÇÜNKÜ,ALBAYRAK DEVLETTEN SÜREKLİ PARA GELECEĞİNİ UMARAK HEP BİR ŞEYLERE PARA HARCADI, ELDE AVUÇTA KALMADI. YARIM İMARLAR, İFLAS VEYA FESİH NEDENİYLE GİDEN MÜTEAHHİTLER VE DAHA BİRÇOK ŞEY, HALKA YANSITILAN SU PARASI VE TEKPARK İLE KAPATILMAYA ÇALIŞACAK.

HÜKÜMET CADDESİNİ DE O YÜZDEN ÇİFT YÖN YAPMIYOR. BİZ SÜREKLİ SU ZAMMI VE ULAŞIMDA, PARK ÜCRETLERİNDE KAZIK YEMEYE DEVAM EDELİM ÇOK KAFAM KARIŞTI ÇOOOOK. 
BEN BU İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADIM. 
YA SİZ??????? 

SONRAKİ YAZIM;HÜKÜMET CADDESİ VE KAMU ZARARI