info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Seçimin Ardından - 2

Hdp ve Kürtler

Şu sıralar seçim sonuçlarından, Cumhurbaşkanlığından, milletvekillerinden, yeni parlamento sisteminden çok HDP ve Kürt halkı konuşuluyor. 
Öncelikle ifade etmeliyim ki, HDP kürtleri temsil eden bir parti olmadı, kürtleri mağdur eden bir parti oldu. Ama fatura sürekli Kürtlere çıkarıldı. 

VURUN ABALIYA... 
- Ak Parti açılım sürecini başlattı, Habur`da karşılama yapıldı. 
- MHP meclise girdi, Sayın Devlet Bahçeli`nin mecliste ilk tokalaşıp gülücükler içinde sohbet ettiği HDP milletvekili Ahmet Türk oldu. 
- CHP seçime girerken, Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP`DEN medet umdu. Hatta bir önceki seçimde HDP barajı geçsin diye destek oldu. Siyasi partiler Kürtleri sahipsiz bıraktı, adeta HDP`YE yönlendirdiler. Sonra suçlu halk oldu. Kimse çıkıp da, "HDP Kürtleri temsil edip desteklemiyor, terör örgütüne destek veriyor" diye Kürtleri aydınlatmadı. Şimdi gelinen noktada, HDP HÜKÜMET ORTAĞI MHP`Yİ GEÇTİ. 

GELELİM KÜRT VATANDAŞLARINA...  
- Yıllarca Güneydoğuda terörle mücadelede Askere destek verse, terör örgütü hesap sorar, 
- Vermese, silah zoruyla terör örgütleriyle iyi geçinse, asker hesap sorar, mantalitesiyle, çaresiz hayatta kalma mücadelesi verdiler. Kimse onlara gidip de, "sizi bu ikili kıskaçtan kurtaralım, insanca yaşamanız için imkan sağlayalım" demedi. Her gün ölüm korkusuyla yaşadılar. 

Gelelim şu andaki siyasi kaosta Kürt halkının maduriyetine; 
HDP`YE oy verdi... Terörist
Ak Parti`ye oy verdi... Makarna, kömür için satılmış
CHP`YE oy verdi...Vatan haini 
İYİ Parti`ye oy verdi...FETÖ destekçisi 
MHP.. zaten MHP`YE oy veren pek çıkmaz.

Onlar da yolunu şaşırmış istisnadır. (bu değerlendirme ve yakıştırmalar,sosyal medya sataşmalarıdır. Herhangi bir görüş veya söylemle yazılmamıştır) 

BU İNSANLAR KİME OY VERSİN? 
SİZ MİLLETVEKİLLERİNİ SADECE SEÇİM SÖYLEMLERİ İÇİN BU SEÇİM BÖLGELERİNDE DOLAŞTIRIRKEN; "ARKADAŞLAR,BURASI HUKUK DEVLETİ.EĞER DEVLETİNİZİ MİLLETİNİZİ SEVİYORSANIZ.TEK BAYRAK ALTINDA AYRIMCILIK YAPMADAN YAŞAMAK İSTİYORSANIZ, ÇIKARIN ADAYINIZI, GELSİN PARTİMİZDEN ADAY OLSUN AMA HERHANGİ BİR SİYASİ,TERÖR VE BENZERİ BİR EYLEME KARIŞMAMIŞ SİCİLİ TEMİZ İNSANLAR OLSUN, İLİNİZİ TEMSİL ETSİN" DİYEREK ADAY GÖSTERDİNİZ Mİ? 

HER İLE TEPEDEN İNME ADAY KOYUN,ONDAN SONRA, "BİZ BU SEÇİMDE NEDEN BAŞARILI OLAMADIK?" DİYE DÖVÜNÜN. 

Siz Kürt halkına sahip çıkamayıp,onları terör örgütünden koparmayı başaramıyorsanız sonra da Kürt halkını suçlamak kolayınıza geliyorsa, bu sizin eksikliğinizdir. 
Daha önce de söylediğim gibi, HDP`Yİ bir Kürt partisi olarak görmüyorum ve kabul de etmiyorum. Çünkü Allah`ın verdiği canı Allah alır. 
Bir parti insan öldürenleri desteklerse, parti olmaktan çıkmıştır. Fakat sizler Kürt halkına sahip çıkıp ötekileştirmeden tek millet olgusunu yaratamıyorsanız, bu insanlar çaresizlikten bu seçimde olduğu gibi arayış içinde olacaktır. 

ŞİMDİ SORMAK LAZIM... 
BU SEÇİMDE KİM KAZANDI, KİM KAYBETTİ? 

BENCE HEP İNSANLIK KAYBEDİYOR.