info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Seyit Torun Bunları Biliyor mu?

Yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu milletvekili Seyit Torun, CHP’Lİ Büyükşehir Belediyelerin şeffaflığı ve ihaleler-harcamalar ile ilgili gerçekten çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fakat şunu görüyoruz ki, Sayın Seyit Torun’un Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Sayın Kadir Albayrak’ın yaptığı işler ve harcamalarla ilgili hiçbir şey bildiği yok. Bunun kimin suçu olup olmadığını öğrenmek de onun görevidir. 

Ben kendisine birçok kez Whatsapp ve mail yoluyla ilettim ama görünen o ki telefonuna da mailine de bakan danışmanlarında büyük sıkıntı var. 
O da zaten bunu açıkça ifade etti. 
En iyisi buradan köşe yazısı olarak ileteyim. 
Bu kez bizzat takip edeceğini söyledi. 
Sıkıntı yok nasıl olsa meclis 1 Ekimde açılınca görüşme sözü aldık. 
Orada bizzat yazılı olarak takdim ederiz. 

10 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA LAFIM YOK AMA TEKİRDAĞ’A GELİNCE… 
1. Sayın Kadir Albayrak’ın ilk seçilmesinde, bir milletvekili seçimlere müdahale ettiğini ve turnike yaptığını CHP danışma toplantısında söylemesine rağmen neden tekrar aday gösterildi? (üstelik turnike yaptığı rakibi, CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI Faik Öztrak’ın kardeşiydi)Başkan da milletvekili de halen görevinin başında. 

2. ikinci seçimde de bir daire başkanı muhtarlara gözdağı vererek, “biz yine Kadir başkanı istiyoruz” diye imza topladı ve tekrar aday oldu. Bunu dile getirdiğimizde neden hiçbir muhtara sorulmadı? Neden inceleme başlatılmadı? Bu daire başkanı görevden alınmasına rağmen, Ramada otelde 11 belediye başkanının davet edildiği organizasyonda nasıl ev sahibi gibi karşılama komitesinde bulundu? Orada ne işi vardı? 

3. Halkla ve basınla iç içe diyorsunuz, hangi halk ve basından bahsediyorsunuz? Basınla küs ve kin tutan başkan diye onlarca meslektaşımız dile getirdi ama sizin Dünya’dan haberiniz yok. 

4. Halk ve STK’LAR Kadir başkana ulaşamıyor. Artık Kadir başkana ulaşabilmek için açılışlar, camiler ve Cuma namazlarını kollar hale geldiler. Onda da, “tamam sonra konuşuruz” diyerek başından savıyor. 

5. Her şey şeffaf diyorsunuz. Hangi şeffaflık bu? Hiçbir ihalenin kaça verildiği ve nereye kaç lira harcandığı bilinmiyor. 

6. Kadir Albayrak, “640 trilyon para harcadık” dedi. Ben kendisine, “11 ilçenin her billboardına her özel günde yüzlerce afişle resminizi asıyorsunuz. Bunlar yüzbinlerce lira tutar. Siz kendi reklam ve şovunuz için 640 trilyonun ne kadarını harcadınız?” diye aynı Ramada otelde basın bayramında sordum. Neden cevap veremedi?

7. Verilen ihaleler ya sorunlu ya da projeler yıllar sürüyor. Bu süre zarfında iflas eden şirketler, yarım kalan projeler hep zarar değil mi? Bu zararı kim karşılıyor? İhale firması iflas, yarım bırakma vb. sonucu, ekonomik krizden önce 10 lira olan şey 100 lira oldu. Bu zararın hesabını kim verecek? Hükümet bunun için kayyum atamadığı için şanslıdır. 

8. İhtiyaç sahibi bir öğrenciye pandemi döneminde mahsur kalmış Azeri bir öğrenciye bir koli erzak göndermeyen belediye başkanı çarşaf çarşaf billboard ilanının bir tanesi yaklaşık 500 lira olmasına rağmen yüzlerce resmini bastırırken aç ve mahsur kalmış halka nasıl Pandemide yardımcı oldu? 
 
9. Türkiye’nin en pahalı suyunu veren TESKİ’NİN başkanlığını yapan Kadir Albayrak, nasıl halkın yanında oluyor?(Yılmaz Büyükerşen suyu 1 kuruş yaptığı için kurumu zarara uğratmaktan soruşturma geçirdi, TESKİ’DE aylık 4’lü toplantıda aldığı paradan kimsenin haberi yok) 10-TESKİ, ARAÇLARI, TESKİ HİZMET BİNALARI VE BÜYÜKŞEHİR EK HİZMET BİNALARINA SERVET ÖDENECEĞİNE, HER AY BURAYA HARCANAN KİRA PARASIYLA BİR İLÇEYE HİZMET BİNASI ALIRDI VE TESKİ ARAÇLARINI TAKSİTLE ALSA, O ZAMAN KURUMU ZARARA UĞRATMAZ, O ZAMAN HER KURUŞU HESAPLAMIŞ OLURDU. 

10. Seyit Torun bir de şeffaflıktan bahsediyor. Muratlı yarı olimpik yüzme havuzuna kaç para harcandı? Yıllarca çalışmadan tekrar tekrar açılış yapıldı. Yapılan harcama ve personel satısıyla maaşları ne kadar? Çerkezköy’den getirilen Muratlı Ecevit parkındaki kulübeler de yapım bedeli mi gösterildi? Havuz yaptınız fıskiyeler çalışmıyor. Olimpik havuzda personel çok, Ecevit parkında bir yetkili yok. 

11. Süleymanpaşa yeni otogar, yeni büyükşehir hizmet binası ve daha birçok yapının maliyeti ve müteahhit bırakmalarının zarar bedeli neden bilinmiyor? 

12. Sürekli alt yapı bitti denmesine rağmen, neden hala Muratlı, Çorlu ve birçok ilçe yağmurda sel içinde kalıyor? 

13. Maddi sıkıntı çektiklerini söyleyen Kadir Albayrak, işi gücü bırakıp, yetkisi olmamasına ve Müftülükten izin almadan neden camilere reklam yatırımı yapıyor? (onunla ilgili bizzat müftüyle görüştüm soruşturma açılabilir. Çünkü il müftüsünün haberi yok. Tam kayyumluk işler) 

14. Kemal Kılıçdaroğlu basınla ve halkla uyum içinde olmak gerektiğini söylemesine rağmen, KADİR ALBAYRAK NEDEN BASINDAN, STK’LARDAN KAÇIYOR VE SÜREKLİ KARŞI TAVIR ALIYOR. YOKSA CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNU HER ORTAMDA SÖYLEYEN BAŞKAN GENEL BAŞKANININ TALİMATLARINI HİÇE Mİ SAYIYOR? 

15. Hükümet festival organizasyon yetkisini belediyelerden aldı.Artık Valilik ve Kaymakamlıklardan izin alınacak. CHP BUNA TEPKİ GÖSTERDİ.Buna rağmen EKREM İMAMOĞLU halen Maltepe’de yöresel lezzetler festivali Yaparken, KADİR ALBAYRAK BU TÜR ORGANİZASYONLARI ENGELLEMEK İÇİN STK’LARI KARŞISINA ALIYOR,ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR,YER VERMİYOR.

BUNLARI SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI DESTEKLEYİP ORGANİZE EDERKEN OYUNU YÜKSELTİYOR,KADİR ALBAYRAK TEPKİ ÇEKİYOR.BU DA SEÇİMDE ONU VE DESTEKLEYEN BELEDİYE BAŞKANLARINI BİTİRECEK.(onu yönlendiren Sami Kayın dahi onu kurtaramayacak) ÖRNEK; Karadeniz mahallesinde Karadenizliler yöresel lezzetler festivali yapıyor, Cüneyt Yüksel destekleyip oyunu yükseltiyor, Muratlı’da Kadir Albayrak bir STK’YA ENGEL OLUP Nebi Tepe ile birlikte tepki çekiyor. Kadir Başkan ve Nebi başkan böylece Ak Partiye ve ÖZELLİKLE İYİ PARTİYE ÇALIŞIYOR. 

SON SÖZ; Sayın Seyit Torun, daha yazacak çok şey var ama okuyucularım yazıların uzun olmasından şikâyet ediyor. Sizin Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanınızın yapmadığı hizmetler ve yapmaması gerekip de yaptıklarını yazmakla bitirmeye kalksam bin sayfalık roman olur. Fakat size söyleyeceğim en önemli şey; BU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINIZ SAYESİNDE 4 İLÇEYİ KAYBETTİNİZ. İLK SEÇİMDE DE BÜYÜKŞEHİR, MURATLI VE SARAY’DA VE BİRKAÇ İLÇEDE AYNI KİŞİLERLE VE HALKIN BEKLENTİSİ YERİNE MEZHEP, MEMLEKET AYRIMCILIĞI VE GENEL BAŞKAN-MİLLETVEKİLİ TORPİLİ YOLUYLA TEPEDEN ATAMA YAPARSANIZ, YERELDE BELEDİYELERİ ZOR GÖRÜRSÜNÜZ. 

PARTİSİ BİTMİŞ DSP’NİN BELEDİYE ALMASI SİZE DERS OLSUN. Tek şansınız iktidarın genelde başarısız bir dönem geçirmesi ve ekonomik krizdi ama CÜNEYT YÜKSEL gibi başarılı başkanlar sizi bitirecek. SİZİN HATANIZ, BASININ DEĞİL, PARTİLİLERİN DEĞERLENDİRMESİNE KULAK VERMEKTİR. EĞER BİR PARTİ, BAŞTA TEKİRDAĞ OLMAK ÜZERE BİR İLİN YEREL BASIN MENSUPLARININ HABERLERİNİ TAKİP EDİP, DAVET EDİP BİLGİLERİNE BAŞVURMUYORSA, (O PARTİ KAYBETMEYE MAHKÛMDUR) HATIRLATAYIM; Kadir Albayrak ilk seçildiğinde, “Sayın Albayrak, hizmet muhtarlardan başlar” diye bir köşe yazısı yazmıştım. Kadir başkan basına göstermediği ilgiyi köşe yazıma istinaden muhtarlara göstermiş, ONLARA SIFIR CEP TELEFONU HEDİYE ETMİŞ,7/24 bu telefonlardan kendisine ulaşabileceklerini söylemişti. BU KÖŞE YAZIM O KADAR ETKİLİ OLMUŞTU Kİ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP BU KEZ MUHTARLARI SARAYDA AĞIRLAYIP KAMUSAL KİMLİK KAZANDIRMIŞTI. 

Kısaca siz parti temsilcileriniz ve belediye başkanlarınızın anlattığı masallarla her şeyi tozpembe görüyorsanız, parti tabanının ve basının sözlerine kulak vermiyorsanız, elinize ilk defa iktidar fırsatı geçmişken Bİ-TE-CEK-Sİ-NİZ. Bize de tek şey söylemek düşer; “SİZ BİLİRSİNİZ, İYİ RÜYALAR”