info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

T.C.Tekirdağ Valiliği (Bimer) Şikayet Merkezine , Eşkinat Kanunları Uygulamıyor

 
Yaklaşık iki yıl önce belediyelerin engellilerin kullanımına uygun alanlar yapmasını öngören engelli uyum yasası çıkartıldı. Buna göre belediyelerin sokakta ve kamu kullanım alanlarında yol kaldırım bina asansörü ulaşım tuvalet lavabo v.b  gibi alanlarınengellilerin kullanılabilir imkanlarına uygun hale getirilmesini içeren kanunun belediyelerce uygulama zorunluluğu getirilmişti.
Fakat Süleymanpaşa’nın en önemli yeri olan Tekirdağ devlet hastanesine engellilerin inip çıkması için hiç bir çalışma yapılmadı.Ne doğru dürüst bir kaldırım var ne de engellilerin kullanımına uygun bir yol imkanı var.Bu yolu Sayın Adem Dalgıç’ın döneminde de dile getirmiştim.Malesef  her ne hikmetse kimse buranın yapılması  için bir çabada bulunmadı.Tekirdağ Valiliğinin engelli uyum yasası çerçevesinde gerekli yaptırımı yapmasını talep ediyorum.Engellileri sadece engelliler gününde hatırlamak yanlıştır.
Eşkinat engellileri suistimal ediyor ve reklam aracı olarak kullanıyor.
Süleymanpaşa Belediye başkanı Sayın Eşkinat gerek sosyal medyada gerekse yerel yayın organlarında sürekli engellilerle uyumlu olarak samimi görüntü çiziyor.O zaman şunları açıklaması gereklidir.
-Eski sakatlar derneği başkanı Emine Mızrak ile sahildeki engellilere ait çay bahçesini engellilerin elinden alma çabasını gündeme getirmiştim.Her ne hikmetse birden bire Emine Mızrak TESKİ’DE işe girdi ve başkanlığı bıraktı.Engellilere ait sahil çay bahçesi işletmesini alamayan Eşkinat neye ve hangi kanuna istinaden tüm işletmeler dururken sadece engelli çay bahçesini yıktı?
-Tekirdağ sakatlar derneğine dernek başkanlığı seçiminden hemen önce onlarca üye kaydedip derneğin idaresini almaya çalıştı mı? Eşkinat’tan bunun cevabını istiyorum.
-Eşkinat’ın engelli derneği üzerinde bu kadar durmasının nedeni nedir?
-Engelli derneğine alternatif olarak kendisinin kontrolünde “ engelsiz yaşam derneğini neden kurdu?”
-Eşkinat’ın Türkiye sakatlar derneği başkanıyla yakınlığı ne derecededir?
-Sahilde yeni kurulan Süleymanpaşa belediyesi logolarıyla donatılmış çay bahçesi “engelsiz yaşam derneği” üzerinden mi açıldı? Yoksa belediye ticari çay bahçesi mi işletiyor?
- Tekirdağ dernekler müdürlüğünün bu konuda bilgisi var mı? Bu konuda yazılı cevap talep ediyorum.