info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağ Valiliğinden Bir Talebim Var

Eski valimiz rahmetli Zübeyr Kemelek ile bir türlü yıldızımız barışmazdı.Bazı konularda ters düşerdik.Ama kendisi her zaman ılımlı ve yavaş bir karaktere sahipti.Sayın Kemelek’in  ben ve birçok arkadaşımız veda gecesine gitmedik ve helalleşemeden ayrıldık.Bu benim içimde bir pişmanlık oluşturdu mu diye sorarsanız evet.
Fakat onun Valilik basın ve halkla ilişkilerde başlattığı uygulama her zaman için  içimde şahsına  büyük  bir sempati uyandırmasına neden olmuştu.
Yayın organımız hizmet vermeye başladığı günden beri sürekli halkın kamu kurumlarının sıkıntılarını ve aksaklıklarını dile getirdik.Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum.Sayın Zübeyr Kemelek  sayesinde yazdığımız haber ve köşe yazıları valilik basın müdürlüğü ve başta Sayın Mustafa Masatlı olmak üzere vali yardımcılarımız  tarafından değerlendirilmiş gerek valilik  bizzat cevap vermiş gerekse ilgili kurum veya kuruluşlardan yanıtlaması istenmiş bu yazılı beyanatlar gazetemize gönderilmiş ve köşe yazımın altında halkın bilgilendirilmesi sağlanmıştı.
Fakat her nedense Sayın Ali Yerlikaya’nın göreve geldiği günden bu güne bu yazılı cevaplar bir anda kesildi.Oysa halkın ve kamu kurumlarının sorun ve aksaklıklarını dile getirdiğimiz konularda bir gelişme olup olmadığını halkın öğrenmeye hakkı vardır.
Sayın Ali Yerlikaya;Bu konuda Sayın Aysel Erkmen’in de imzası bulunan bir çok cevap yazısı gazeteme gönderildi.Biz de bunları Köşe yazımın altında paylaştık ve halkımız da Valiliğimizin Tekirdağ’ın sorunlarına duyarlı bir valilik olduğunu okudu ve gurur duydu.Halkımızın gelişmelerden haberi olması toplum duyarlılığı açısından büyük önem taşımaktadır.Bir sonraki köşe yazımda belirteceğim haber ve köşe yazılarımın neticesini yazılı olarak öğrenmek istediğimi arz ederim.
Bir örnek;Çorlu huzurevine yatırılan şizofren hastasının 2 saatte kaçıp halen üç aydır bulunamaması konusunda Başbakanlığın  huzurevine kamu davası açtığı duyumunu aldım.Ama sorumlu huzurevi müdürü ile hastanın kardeşiyle basın mensubu beni içeri almayan müdür  yardımcısı hakkında ne gibi işlem yapıldı? Daha merdiven basamağından adımını bile atamayan bir hastanın yüksek parmaklıklardan nasıl atlayabildiği ve üç aydır nasıl bulunamadığı bu esrarengiz durumun gelişmeleri bilinmiyor.
Tekirdağ  Valiliğinin  bu tip haber ve köşe yazılarına istinaden  ilgili kurum ve kuruluşların yazılı açıklamasını gazetemize iletmesini arz ve talep ederim. Eminim ki Sayın Valimiz Ali Yerlikaya paylaşımcı ve destekleyici yaklaşımını yine gösterecektir.Halkın gelişmeleri bilmeye hakkı var.Kendisi “olur” desin zaten Aysel Erkmen ve Mesut Tokuç  gibi değerli profesyonel ve başarılı bir basın ve halkla ilişkiler ekibi var.
 
ARZ EDERİM.
                                                                                       
BİR SONRAKİ YAZIM;CEVAPSIZ KALAN HABER VE KÖŞE YAZILARI