info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağ`ın Örnek Hastanesi

NKÜ Araştırma Hastanesi Mükemmellikte İdol Olacak

Yapımına başlandığında, büyük eleştirilere hedef olmuştu. 

Bizler toplum olarak iyi bir şeyler yapanlara ve yeniliklere karşı olmayı adeta gelenek haline getirmişiz. 

Takdir etmek sanki genlerimizde yok. 

Temeli atıldığında, insanlar,“bu hastane bitmez. Temelini atıp bıraktılar” demişti. Ardından binanın yapımına başlandı, “yeni hastane perişan halde. Şimdiden dökülüyor” yorumları yapılmıştı. Bu gün bu hastane, tüm söylenenlerin aksine, harika bir hizmet merkezi oldu. 
Geçenlerde eşimin bir rahatsızlığı için gittiğimde, özel hastaneleri kıskandıracak bir temizlik ve kullanım imarına sahip olduğunu gördüm. 

Böyle giderse, Trakya’nın gözdesi olacak gibi görünüyor. 
- Özel hastanelerin, yasaya göre SGK’LI HASTALARDAN PARA ALMAMASI GEREKİRKEN,4 ile 6 bin lira ister bıçak parası deyin(bunu diyemezler çünkü suç kapsamına girdi) isterse, yatış, tıbbi malzeme ve benzeri mazeretler deyin para alındığı ortamda, KALBİNİZİ RAHATLIKLA EMANET EDİP AMELİYAT OLACAĞINIZ GÜVENLİ BİR HASTANE VAR. 
- Dünya’da bir ilki gerçekleştirerek 10 santim ayak uzatmayı ameliyatsız başarmış başarılı ortopedistler var. 
- Bizzat kendim yaşadığım, yüzünüzde mucize gerçekleştiren cildiye uzmanları var. Çorlu devlet hastanesi çok güzeldir. Halk her istediği tedavi imkânına sahiptir. Önce Allah’ın izni, sonra yetkililerin çalışmasıyla Tekirdağ devlet hastanesi de inşallah mükemmel bir çehreye kavuşacaktır. (diş hastanesinin harika olduğunu söylemeye gerek yok zaten) 

Fakat Tekirdağ Namık Kemal Araştırma hastanesi, Trakya’da üniversite hastanelerinin gözbebeği olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. 

Öyle ki, İSTANBUL’DAN HATTA ŞANLIURFA’DAN HASTALARIN TEKİRDAĞ NKÜ’YE GELDİĞİNE BİZZAT ŞAHİT OLDUM. 2-3 yıl önce, Bir yakınım kalp krizi geçirdiğinde, kalp ameliyatı olabilmesi için, Tekirdağ’da hastane yoktu. Tekirdağ’da bir özel hastane, ameliyat için kamu emeklisi olmasına rağmen, yakınımdan 4 bin lira istemişti. Mecbur Çorlu’ya götürmüştük.(bunda da Sayın Osman Şimşek’in şahsi desteği olmuştu.Yakınım kendisine minnettardır.) 

Şimdi güvenle ameliyat olunabilecek bir hastane mevcut. UZUN SÖZÜN KISASI, TEKİRDAĞ NKÜ ARARAŞTIRMA HASTANESİ, BÜYÜKŞEHRİN MARKASI OLACAKTIR. BUNDAN ŞÜPHEM YOKTUR. 
ALLAH BAŞARILI TÜRK HEKİMLERİNİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN. 
DAHA BAŞKA ESPRİLİ BİR DEYİŞLE; ALLAH HASTANEYE DÜŞÜRMESİN AMA EKSİKLİĞİNİ DE YAŞATMASIN.