info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağspor Nasıl Kurtulur?

Tekirdağspor Nasıl Kurtulur?

Tekirdağspora destek konseri nedeniyle, önceki başkanlardan Salih Canikli ve mevcut başkan Ahmet Biler ile Tekirdağspor kulübünde konuşuyoruz; 
Ben de Salih Canikli ve Ahmet Biler`e sordum; Bu Tekirdağspor nasıl kurtulur? 

Başkanlardan duyduklarım aynen şöyledir;
 Salih Canikli, " Başkanlığım zamanında Tekirdağspor adına bir gazete çıkardık. Bu gazeteyi çıkardıktan sonra, Büyükşehir ve 11 ilçe belediyelerine bir teklif sunduk. " Gelin her ay 5 bin lira Tekirdağspor gazetesine ödeme yapın, biz de sizin belediye olarak tüm faaliyet ve hizmetlerinizin haberini bir ay boyunca gazetemizde yayımlayalım " dedik. Cevap olumsuz çıktı. Oysa 5`er bin lira onlar için çok küçük bir bedel olup, bir ay boyunca belediyelerinin haberleri ile reklamları yapılacaktı. Bu vesileyle de Tekirdağsporun kasasına her yıl 60 bin lira para girecekti. Bunu reddettiler dedi.
Ayrıca SMS sistemiyle bağışta da yeterli duyuruyu yapamadık. Kimse destek olmadı. Oysa sadece SMS Tekirdağsporu düzlüğe çıkarırdı. 

Tekirdağsporun şu andaki başkanı Ahmet Biler, " Bir ortaokulda, bedeli 1 lira olan stickerleri satarak bir kampanya başlatan öğrenciler, (buzdolabı veya araca yapıştırılan çıkartma) Tekirdağspora destek oldular. Ama Tekirdağ halkı bu bir avuç öğrenci kadar destek olmuyor " Dedi. Öncelikle benim sorduğum soru olan, " Ne olacak bu Tekirdağsporun hali?  " diye Salih Canikli`ye soru soran bir gazeteciye cevabında Sayın Canikli, " Yerel yönetimler,belediyeler destek olmazsa Tekirdağsporun durumu çok zor düzelir " dediği için Tekirdağ`ın Kadir Abisi tarafından Facebooktan arkadaşlıktan çıkarılmış. Senin işin çok zor Salih başkanım. Sen bir sosyal medya fenomeni tarafından engellenerek en kötü cezaya çarptırılmışsın. İşin çoook zor. 

Gelelim değerlendirmeye; 
- Adam kalkmış Kastamonu`dan Tekirdağ`a gelmiş, Tekirdağspora destek için konser düzenliyor," İKİ ŞEHİR TEK YÜREK " diyen başkanın çabasının yanında, 20 liralık bileti alacak Tekirdağ`lı yok. 
- Tekirdağspora Tekirdağ belediyesi ve Süleymanpaşa belediyesinden destek yok. Ergene belediyesi spor kulübüne verdiği destekle, iki yıl içinde koskoca büyükşehirin kulübünü geçti. Yeni kurulmuş bir belediye kadar TEKİRDAĞSPORA DESTEK OLAMIYORSANIZ, NE İŞE YARARSINIZ? - Seçim öncesi diye her yeri ziyaret ediyorsunuz. Her türlü etkinliğe afiş ve bilet bastırıyor, her türlü tanıtım araçlarını hizmetlerine veriyorsunuz, bu konser için kılınızı kıpırdatmıyorsunuz. Bu nasıl Tekirdağlılık? 
- Hiç bir şey bilmiyorsanız, aynı Muratlı belediyespor gibi belediye bünyesinde kulübü kalkındırın. Nebi başkan her yılbaşında esnafların logoları olan takvim bastırıp bizzat esnafları dolaşarak takvimleri esnafa satarak kulübe gelir sağlıyor. Her şeyi bırakın, bir Sticker, Türkçe adıyla sadece bedeli 1 lira olan çıkartmaları, bir milyon nüfuslu Tekirdağ`da 400-500 bin adet bastırın. Bunun baskı parasını belediye versin. Bu 400 - 500 bin çıkartmayı bir liradan herkes 5-10 tane alır. bu da 400 - 500 bin lira gelir demektir. Sadece bu bile Tekirdağsporu ayakta tutar. 
Daha ne diyeyim; Demek ki kimse Tekirdağsporun başarısını istemiyor. 

KISACA TEKİRDAĞSPORLU FUTBOLCULARI ELEŞTİRMEK, SUÇLAMAK YANLIŞ.
YOK ŞARTLARDA MÜCADELE EDEN BU FUTBOLCULARI ALINLARINDAN ÖPÜYORUM.