info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Vali Umursamazsa...

Bir şehrin mülki idare amiri Validir.

Ondan sonra sorumluluk sırasına göre, Kaymakam, Belediye Başkanı, Siyasi Parti Temsilcileri, Oda Başkanları, STK`lar vb. bu böyle gider. 

Gelelim meseleye... 
Cumhurbaşkanı Tekirdağ`a geldiğinde, ilk yapılan şey, Tekirdağspor atkısı takmak oluyor. Sadece o değil, diğer siyasi parti temsilcileri ve önemli kişiler geldiğinde de aynı uygulama devam ediyor. Bu bütün şehirlerde aynı şekilde gerçekleşiyor. Maalesef bizim Muhterem Valimiz Tekirdağ`da göreve geldiğinden beri, ağzından Tekirdağspor adını duymadık. Hatta kulüp başkanları bile maça gelmediği yönünde sitemlerini basın önünde dile getiriyorlar. 

Gelelim asıl meseleye... 
Sayın Valimiz geçtiğimiz günlerde Çorlu TSO salonunda onlarca firmayı bir araya topladı. Bir güzel de konuştu. Hatta bir konuşmacıya, kendisinden konuşmayı unuttuğunu işaret edince sayın konuşmacı mahcup olup Sayın Valiye özür dileyip övgüler yağdırdı. Bunlar hoş ve güzel şeyler. Olumsuz ve rahatsız edici bir durum yok. Benim takıldığım başka bir mevzu var; Sayın Valim, kamera önünde olmayı, sizden bahsedilmesini, takdir edilmeyi seviyorsunuz. Biz de sizi övmeyi, takdir etmeyi isteriz. 

Öyle ise şu soruma cevabınızı bekliyorum;Siz yıllardır Tekirdağ`dasınız. Gördüğüm kadarıyla, bir günde onlarca firma yetkilisini bir araya topladınız.
DEMEK Kİ İSTEYİNCE BİNLERCE FİRMAYI BİR ARAYA GETİREBİLİRSİNİZ. 
Bunca yıldır buradasınız. Tekirdağ`da 5 bin üzerinde önemli firma var. Bunlar irili ufaklı hesaplandığında,15 bin sayısını geçer. Öyleyse siz bir gün bu firma yetkililerine davet gönderseniz, bu firmalar ve Tekirdağspor oyuncu ve teknik kadroyu buluştursanız, bunların bir öğün yemek parası dahi olmayacak yıllık olarak 15-20 bin lira bağışı Tekirdağspor kulüplerine bağışlasa, milyonlarca lira eder ve birkaç yıllık takımın masrafı çıkardı.

Biz de sizi Tekirdağ`ın Kahraman Valisi diye manşetlere taşırdık ve Tekirdağ halkı da sizi bağrına basardı. 
Bir şehrin takımına o şehrin mülki idare amiri sahip çıkmıyorsa, kümeye de düşer, kulüp de kapanır.
Çünkü taşıma su ile değirmen dönmez.
Benimki bir düşünceydi, hayal olarak kaldı. 
İnşallah yeni Valimiz bu şehre ve bu şehrin kulübüne sahip çıkar.