info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Yerel Seçim Değerlendirmeleri - 12

Muratlı`nın Makus Talihi Değişecek mi?

Öncelikle CHP`yi ele alırsak, mevcut adayların içinde yine Nebi Tepe en şanslı aday konumunda görünüyor.
Çünkü; Diğer iki adaydan biri olan Ufuk Gençtürk aday olursa, CHP Muratlı`da kaybeder. Es kaza partizanlıkla yine de halk şahsa değil partiye oy verip kazanırsa, o zaman Muratlı`da bir yıla kalmadan kayyum atanan ilk belediye dönemi olma ünvanını almış oluruz. 
Bir diğer husus da, alkol aldıktan sonra kişilere, kamu kurumlarına sosyal medyada saygı seviyesini aşan paylaşımlar yapan, medya mensuplarını hedef almak için yine medyayı kullanmaya çalışan biri, nasıl bir halka eşit şekilde liderlik eder? 
Ayrıca, herkesin belediye başkanı olan biri, partizanlık yaparak nasıl bir ilçeyi yönetir? 
Bu şahsın Sırtköy `de lokantada alkol aldıktan sonra emniyet güçlerini hedef alan sosyal medya paylaşımı,belediyenin bayramda astığı pankart olmasına rağmen Kaymakamlık ve milli eğitim ile hükümeti hedef alan açıklamaları,bir parti genel başkanı olan Sayın Devlet Bahçeli hakkında rencide edici sosyal medya paylaşımlarını görünce, (hepsi elimizde mevcuttur) bu şahsın bir ilçeyi herkese eşit seviyede yöneteceğini nasıl söyleyebilirsiniz? 

Bir diğer aday olan Güler Aktaş ise zaten toplumda konuşmaları, ayrıştırmaları ve parti içinde dahi gruplaşmalara neden olduğu için lider vasfını taşımamaktadır. Kendi partisinde bile bu nedenle çok tepki alan, Anadolu vatandaşlarını istememesi,insanları memleket ve eğitim seviyesine göre yargılaması kabul edilebilir bir şey değildir. Ayrıca kendisinin Cumhurbaşkanına hakaretten yargılandığı, eşinin İnanlı çeşmesinde vurulan teröristin cenaze evine taziyeye gittiği göz önüne alınırsa, nasıl bir ilçenin idarecisi olabilir? 

Geriye bir Nebi Tepe kalıyor. 
Ayrıca her iki aday adayının, Kılıçdaroğlu ve tüm milletvekillerinin İstanbul Yavuz Sultan Selim boğaz köprüsünün ismine dahi karşı olduğu bir dönemde, Muratlı Yukarısırt mevkiinde vefat eden Padişah Yavuz Sultan Selim`in iç organlarının gömülü olması nedeniyle anıt mezarı bulunup, anma programı düzenlendiği bilinmektedir. Bu iki aday adayı, parti genel merkezlerinin karşı olmasına rağmen, mehter marşı ile düzenlenen törene katılmış, anıt-mezarına çiçek bırakmışlardır.(bunun da resimleri mevcuttur) 

Parti genel merkezinin karşı olduğu şeye Nebi Tepe o dönem izin almış ve gitmemiş, başkan yardımcısı olan Güler Aktaş ve ilçe başkanı Ufuk Gençtürk katılmış, masraflar da belediye tarafından ödenmiştir. 

Ak Parti`de de bu dönem aday adayı patlaması mevcut.
Adaylardan birinin ailesinin DSP`Lİ olduğu düşünülürse, o kesimden oy alma amacı güdülüp güdülmediğini bilemem. Zaten hiç şansı da yok. Fakat görünen o ki, bu yıl Ak Partide genel merkezin ayrı bir tercihi ile farklı bir aday atanmazsa, Ak Parti kadın aday çıkaracak gibi görünüyor. Ak Partinin Muratlı`da kazanması için, sadece iyi aday çıkarması yetmiyor.

MHP`NİN de oyuna ihtiyacı vardır. Çünkü ikisinin oyu ile ancak adayı seçilebilir. Duyumlarıma göre, MHP`NİN de AK Partiyi destekleyeceği,1.3.ve 5. sıra meclis üyeliklerini MHP`ye vereceği gelen bilgiler arasında.
Bekleyip göreceğiz.