info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Yerel Seçim Değerlendirmeleri - 2

Yalancı Başkan

Kimse inkar edemez ki, Sayın Adem Dalgıç, seçim kaybetme pahasına da olsa bir ilke imza attı ve alt yapı çalışmalarını Tekirdağ merkezde başlattı. Ben onun belediye başkanlığı zamanında asla bir etkinlikte," Şunu yaptık, bunu yaptık, size şunları biz yaptık, falanca yapmadı " diye konuştuğunu duymadım. 

Fakat Sayın Albayrak, bayramlarda bile, " Şu kadar gündür hizmetteyiz " diye başlayıp, temcit pilavı gibi, hep bir gecede il olarak yatıp büyükşehir olarak kalktıklarını anlatıyor, ardından da, " Şunu yaptık, bunu yaptık " diye başlıyor kendini övmeye..! 
Yalandan başka ne yaptın başkan? 

Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorsun. 
- Şarköy - Beyoğlu köyünde mesire alanına 5 kilometre asfaltı söz vereli 3 yıl oldu, hala yapmadın. 
Nasıl bu insanların karşısına çıkıp oy isteyeceksin? 

- Aşağısevindikli - Yukarısevindikli - Vakıflar yolunu yarım bıraktın, daha şimdiden delik deşik oldu.
Nasıl bu insanların yüzüne bakacaksın? 

- Çıkmış," Alt yapı - Üst yapı bitti " diye yalan söylüyorsun. Muratlı`da en ufak bir yağmurda her taraf sel oluyor. Cesaretin varsa çık basının önünde karşılıklı konuşalım. O zaman o görüntüleri tüm basınla paylaşalım. Sadece o yol değil,Süleymanpaşa`nın her tarafı delik - deşik. Eski sanayi altından,sizin emekli olup da sahip çıkamadığınız şaraphane mevkiinde en işlek cadde delik - deşik. Yeni sanayi ve daha birçok yer de aynı şekilde delik deşik. Hatta Hükümet caddesinden karşıya geçtiğiniz sokakta da her yer köstebek yuvası. Hatta sizin Kültür daire başkanı kankanız da şahit. Çünkü ben orada video çekerken,görünce aracıyla nasıl uzaklaşacağını şaşırdı. Toplayıp basını gezelim. 

Ama siz buna da cesaret edemezsiniz.
Çünkü basının haklı olduğunu bildiğiniz için, ancak güzel yazıldığı zaman dost, kötü yazıldığı zaman, " Bu basın kötü, onu sakın hiç bir yere sokmayalım, yasak koyalım zihniyetindesiniz. ( Basın konusunu sonraki yazılarımda dile getireceğim)
BİLİRSİNİZ, BENİM HER HABERİM KANITLI - İSPATLIDIR. 
- Siz ancak olimpik havuz yapar, halkın parasını çöpe atarsınız. Ya da vatandaşın Atatürk sevgisini iyi bildiğiniz için, heykel yapar, vatandaşa şirin görünürsünüz. Bunu yapmak sizin zaten asli görevinizdir. Bunun için övgü beklemeyin. 
- Hem çıkıp meydanlarda, " Hükümet eğitimi ne hale getirdi. Öğrenciler zor durumda " diyeceksiniz

Hem de Sayın Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ`a geldiğinde, " Sayın Cumhurbaşkanım, verdiğiniz görevi en iyi şekilde yerine getiriyoruz, emanetinize sahip çıkıyoruz, 15 Temmuz gecesi görevimin başındaydım" diyorsunuz.
İller Bankasının parasıyla, Valilik protokoloyla 11 ilçeye 11 okul projesi gerçekleştiriyorsunuz, her ilçeye devasa afişlerle reklamınızı yapıyorsunuz, söz verdiğiniz halde meslek öğrencileri yetiştiren bir sanat okuluna devasa taş ocağınızdan bir miktar beton dökmüyorsunuz. 

Velileri kandırıp, seçim öncesi karşınıza alıyorsunuz. Tekirdağ Kredi kefalet kooperatifi seçimine katılıyorsunuz, insanların gözünün içine baka baka alt yapı ve üst yapı çalışmalarının bittiğini söyleyerek yalan söylüyorsunuz, Tekirdağ`ın nabzını ve kaderini elinde tutan esnaf size soru yöneltince kürsüden kaçıyorsunuz. Ben size " Başkanım hangi üst yapı bitti? işte bunlar Türkgücü yolu, her taraf delik deşik " dediğimde, orada masanızda il başkanı Recep Ökten, CHP, Ak Parti ve İYİ Parti milletvekilleri, oda başkanları da bulunduğu halde, " Burası yeri değil, gönder resimleri yaparız " diyorsunuz, hiç bir şey yapmıyorsunuz.

Biz sizin sözünüze nasıl güvenelim? 
- Bir sağlık mahallesinin yollarını yapamadınız. Orası sizin oy hazineniz ama bu kez oy yerine hava alacaksınız. Yaptığınız yolun bir tarafı göğe, bir tarafı yerin dibine gidiyor sanki. Sadece kaldırım yaptınız, o da yarım kalmış.

Siz hala 5 yıl daha seçilip yarısını yapmayı mı düşünüyorsunuz? 
Boş sallamakla başkan olmaz. Daha bunun gibi sizin gerçeği söylemediğinize dair elimde yüzlerce resim var. Arşivden çıkarıp sergi yapsam, sahil dolgu alanı yetmez. Her yerde her şekilde basının ve kamuoyunun karşısında karşılıklı bunları tartışmaya ve ispatlamaya hazırım. Resim de, video da, şahit de getiririm.

HODRİ MEYDAN. 
AMA SİZ BASININ KARŞISINDA ELEŞTİRİ YERİNE, BASIN MENSUPLARINA YASAK KOYARSINIZ SONRA DA ÇIKIP GAZETECİLER GÜNÜNÜ YALAN ÖVGÜLERLE KUTLARSINIZ.BRAVO DOĞRUSU. 
BUYRUN, BANA DA YASAK KOYUN.
AMA BİLMEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR, BUNU BASIN İLE İLGİLİ YAZIMDA DİLE GETİRECEĞİM.